Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Slut med at taste passwords hele tiden: Sådan får du fremover adgang til Google

Google er træt af alle de passwords, som man hele tiden skal taste ind for at få adgang til sine enheder og konti. Se her, hvordan Android-brugerne nu slipper for de mange passwords.

Vi er alle vant til hele tiden at skulle indtaste passwords på alle muligheder enheder. Men det skal være slut nu, mener Google.

Selskabet er klar med en række forskellige metoder og teknologier, der skal skrue gevaldigt ned for det antal gange, hvor vi dagligt bliver afkrævet passwords.

Den næste version af Android vil således komme til at indeholde flere forskellige metoder til at åbne en smartphone uden først at skulle indtaste en PIN-kode eller lignende.

Den mest markante nye funktion kalder Google for 'personal unlocking.'

Her vil brugerens Android-telefon via Bluetoogh-forbindelsen automatisk låse op, hvis brugeren bærer et Android-smartwatch om håndledet.

Ligeledes vil det blive muligt at indstille telefonen til at kunne huske 'sikre områder' som eksempelvis hjemmet eller kontoret, så telefonen automatisk låser op, når den ankommer til disse steder.

Også Chrome OS-computere vil automatisk kunne låse op uden brug af PIN-kode, hvis de kobles sammen med en Android-telefon, som er åben, ligesom der straks og uden krav om indtastnings af nyt password vil blive givet adgang til brugerens Google-konto.

Chromecast

Google har udviklet et selvstændigt system til at undgå indtastning af alle de passwords til Chromecast.

Her vil gæster - altså venner, familie eller lignende i samme lokale - blive i stand til at overføre videoer og lignende direkte til brugerens enheder uden at der er brug for at koble sig op på et password-krævende WiFi-netværk.

Ifølge Google vil overførslen ske via en såkaldt ultrasonisk kode, som sendes til telefonen for at registrere, om den er i samme lokale som Chromecast.

Minimerer brugen

De nye funktioner fjerner ikke brugen af password, og det er heller ikke ideen.

Den er snarere at minimere det antal gange, hvor brugeren afkræves det samme password igen og igen.

Ifølge Google vil det faktisk kunne føre til bedre sikkerhed, da det måske kan føre til, at folk begynder at anvende forskellige password på deres enheder fremfor - som det ofte er tilfældet i dag - det samme password på alle enheder.

Også Apple er i gang med at kigge på metoder til at minimere antallet af krævede password.

Blandt andet har Apple lanceret fingeraftryks-sensoren TouchID i iPhone 5S, der her dog kun kan anvendes til at åbne telefonen og købe ind i iTunes.

I den kommende iOS 8 vil TouchID imidlertid blive åbnet for tredjeparts-udviklere.

Læs også:

Sådan får du skudsikre passwords til mail og Facebook.

Galleri: Her er Googles nyheder - er på vej til dig.

Er Google ved at miste interessen for disse store projekter?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.