Artikel top billede

Microsoft får EU-støtte i kampen for dit privatliv

Amerikansk domstols krav om udlevering af data på udenlandske servere strider mod international lov, mener EU-kommissær.

Microsofts slagsmål ved de amerikanske domstole for at beskytte sine ikke-amerikanske kunders data mod overvågning fra amerikanske efterretningstjenester får nu opbakning fra EU-kommissionen.

Tidligere i år gav en distriktsdomstol i New York de amerikanske myndigheder medhold i en sag om udlevering af data fra Microsoft-servere, som befinder sig uden for USA's grænser. Helt konkret drejer det sig om Microsofts mail-services, som drives fra et datacenter i Irland.

Den kendelse har Microsoft anket til en højere retsinstans, og softwaregiganten får nu opbakning fra Vivienne Reading, EU's kommissær for borgerrettigheder.

Ifølge den britiske avis Financial Times skriver Vivienne Reding i et brev til et medlem af Europa-parlamentet, at de amerikanske krav er i strid med international lov og eksisterende aftaler mellem USA og EU.

"Effekten af kendelsen fra den amerikanske distriktsdomstol er, at den omgår eksisterende, formelle procedurer, som er aftalt mellem EU og USA, om gensidig juridisk hjælp, som tager sig af forespørgsler fra udenlandske myndigheder om adgang til information," hedder det blandt andet i brevet fra Reding.

Hun nævner desuden, at EU-kommissionen er bekymret for, at de amerikanske såkaldte ekstraterritoriale krav om at få udleveret data fra servere udenfor USA kan være i strid med både international lov og den beskyttelse, som EU garanterer sine borgere.

Sagens kerne er, at USA ønsker at håndhæve dele af sin lovgivning uden for landets egne grænser, hvilket i det konkrete tilfælde kan kollidere med lovgivningen i EU.

EU's holdning er, at krav om udlevering af data skal rejses via de aftalte kanaler fremfor direkte overfor de enkelte dataudbydere.

Sammen med en række andre teknologifirmaer kæmper Microsoft en indædt kamp for at beskytte sin forretning og især de europæiske kunders tillid til, at deres data er sikret mod overvågning.

Ifølge norske digi.no har Microsoft for nylig i et retsdokument skrevet, at man sammen med andre amerikanske teknologiselskaber oplever en øget mistillid og bekymring for udbydernes muligheder for at sikre beskyttelse af data lagret udenfor USA.

De amerikanske myndigheder mener omvendt, at Microsofts holdning står i vejen for en effektiv efterforskning af kriminalitet.

Læs også:

Microsoft vil slås for kundernes privatliv

Er dine danske data sikre hos IBM, Google, Apple, CSC eller Microsoft?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere