Artikel top billede

Microsoft får EU-støtte i kampen for dit privatliv

Amerikansk domstols krav om udlevering af data på udenlandske servere strider mod international lov, mener EU-kommissær.

Microsofts slagsmål ved de amerikanske domstole for at beskytte sine ikke-amerikanske kunders data mod overvågning fra amerikanske efterretningstjenester får nu opbakning fra EU-kommissionen.

Tidligere i år gav en distriktsdomstol i New York de amerikanske myndigheder medhold i en sag om udlevering af data fra Microsoft-servere, som befinder sig uden for USA's grænser. Helt konkret drejer det sig om Microsofts mail-services, som drives fra et datacenter i Irland.

Den kendelse har Microsoft anket til en højere retsinstans, og softwaregiganten får nu opbakning fra Vivienne Reading, EU's kommissær for borgerrettigheder.

Ifølge den britiske avis Financial Times skriver Vivienne Reding i et brev til et medlem af Europa-parlamentet, at de amerikanske krav er i strid med international lov og eksisterende aftaler mellem USA og EU.

"Effekten af kendelsen fra den amerikanske distriktsdomstol er, at den omgår eksisterende, formelle procedurer, som er aftalt mellem EU og USA, om gensidig juridisk hjælp, som tager sig af forespørgsler fra udenlandske myndigheder om adgang til information," hedder det blandt andet i brevet fra Reding.

Hun nævner desuden, at EU-kommissionen er bekymret for, at de amerikanske såkaldte ekstraterritoriale krav om at få udleveret data fra servere udenfor USA kan være i strid med både international lov og den beskyttelse, som EU garanterer sine borgere.

Sagens kerne er, at USA ønsker at håndhæve dele af sin lovgivning uden for landets egne grænser, hvilket i det konkrete tilfælde kan kollidere med lovgivningen i EU.

EU's holdning er, at krav om udlevering af data skal rejses via de aftalte kanaler fremfor direkte overfor de enkelte dataudbydere.

Sammen med en række andre teknologifirmaer kæmper Microsoft en indædt kamp for at beskytte sin forretning og især de europæiske kunders tillid til, at deres data er sikret mod overvågning.

Ifølge norske digi.no har Microsoft for nylig i et retsdokument skrevet, at man sammen med andre amerikanske teknologiselskaber oplever en øget mistillid og bekymring for udbydernes muligheder for at sikre beskyttelse af data lagret udenfor USA.

De amerikanske myndigheder mener omvendt, at Microsofts holdning står i vejen for en effektiv efterforskning af kriminalitet.

Læs også:

Microsoft vil slås for kundernes privatliv

Er dine danske data sikre hos IBM, Google, Apple, CSC eller Microsoft?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere