Artikel top billede

Ifølge Ritzau har aktivistgruppen Anonymous Norway taget ansvaret for angrebet.

Kæmpe DDoS-angreb lammer kritisk norsk infrastruktur

Norske rejsende og netbankkunder havde store problemer tirsdag. Et massivt DDoS-angreb lammede store dele af den norske finanssektor, store flyselskaber og telebranchen.

Flyselskabet SAS, Danske Bank og Nordea var tirsdag udsat for et meget massivt DDoS-angreb i Norge, som også ramte en række andre, store norske virksomheder inden for finanssektoren, transportsektoren og telebranchen, skriver Ritzau.

Angrebet lagde virksomhedernes netsider ned eller gjorde dem ustabile.

Selskabet Evry, som leverer it-tjenester til en lang række af Norges største virksomheder, var hårdt ramt, men i dag onsdag er der kontrol over situationen, og der er ikke kommet nye angreb, siger selskabets informationschef til Dagens Næringsliv.

Den norske centralbank bekræfter over for Dagens Næringsliv, at angrebet havde en hidtil uset styrke.

"Det er første gang i historien, at vores site har været nede på grund af et DDoS-angreb," siger kommunikationsrådgiver Therese Riiser Wålen til Dagens Næringsliv.

Angrebet kommer tilsyneladende fra udlandet, og det udnytter angiveligt en svaghed i blogtjenesten Wordpress. Dagens Næringsliv har fået en e-mail fra aktivistgruppen Anonymous Norway, der hævder at stå bag angrebet, skriver Ritzau.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere