Artikel top billede

Ifølge Ritzau har aktivistgruppen Anonymous Norway taget ansvaret for angrebet.

Kæmpe DDoS-angreb lammer kritisk norsk infrastruktur

Norske rejsende og netbankkunder havde store problemer tirsdag. Et massivt DDoS-angreb lammede store dele af den norske finanssektor, store flyselskaber og telebranchen.

Flyselskabet SAS, Danske Bank og Nordea var tirsdag udsat for et meget massivt DDoS-angreb i Norge, som også ramte en række andre, store norske virksomheder inden for finanssektoren, transportsektoren og telebranchen, skriver Ritzau.

Angrebet lagde virksomhedernes netsider ned eller gjorde dem ustabile.

Selskabet Evry, som leverer it-tjenester til en lang række af Norges største virksomheder, var hårdt ramt, men i dag onsdag er der kontrol over situationen, og der er ikke kommet nye angreb, siger selskabets informationschef til Dagens Næringsliv.

Den norske centralbank bekræfter over for Dagens Næringsliv, at angrebet havde en hidtil uset styrke.

"Det er første gang i historien, at vores site har været nede på grund af et DDoS-angreb," siger kommunikationsrådgiver Therese Riiser Wålen til Dagens Næringsliv.

Angrebet kommer tilsyneladende fra udlandet, og det udnytter angiveligt en svaghed i blogtjenesten Wordpress. Dagens Næringsliv har fået en e-mail fra aktivistgruppen Anonymous Norway, der hævder at stå bag angrebet, skriver Ritzau.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere