Artikel top billede

Dansk it-firma solgt til amerikansk it-gigant - for anden gang

Highjump Software er for anden gang på 12 måneder blevet solgt til en amerikansk it-gigant i stor millionhandel.

Det 100 mand store it-selskab Highjump Software i Birkerød får ny ejer for anden gang på ét år. Således overtager amerikanske Accellos, der har kapitalfonden Accel-KKR i ryggen, aktiemajoriteten i virksomheden. Det skriver Børsen.

Salget sker 12 måneder efter, at det daværende Evenex blev opslugt af det Minnesota-baserede selskab Highjump Software i en handel, der løb op i et trecifret millionbeløb.

"Når man skal rulle ud og være internationale, kræver det den rigtige opbakning. Og det har vi fået med tilgangen af den nye ejer. Men jeg må indrømme, at jeg ikke havde regnet med, at vi ville blive solgt igen så hurtigt," siger Ole Pedersen, senior vice president i Highjump Software, der igennem 27 år har udviklet et produkt, som strømliner post- og dokumentudveksling mellem kunder og leverandører.

Ifølge Børsens oplysninger løber den nye transaktion op i over 1 mia. kr. Penge, som dog udelukkende skifter hænder mellem de to amerikanske virksomheder.

Ud over ejerskiftet får opkøbet ingen strukturelle konsekvenser for den danske afdeling af Highjump Software, der fortsætter som hidtil.

Frasalget til Accellos sker i kølvandet på en stor turnaround hos Highjump Software. Alene i 2011 og 2012 lød underskuddet på hhv. 67,8 mio. kr. og 43,9 mio. kr. Billedet ændrede sig dog markant sidste år, hvor man kom ud med et overskud efter skat på 6,8 mio. kr., skriver Børsen.

Læs også:

Dansk it-firma solgt for en formue: Stiftere scorer kvart milliard hver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere