Artikel top billede

Dansk it-firma solgt til amerikansk it-gigant - for anden gang

Highjump Software er for anden gang på 12 måneder blevet solgt til en amerikansk it-gigant i stor millionhandel.

Det 100 mand store it-selskab Highjump Software i Birkerød får ny ejer for anden gang på ét år. Således overtager amerikanske Accellos, der har kapitalfonden Accel-KKR i ryggen, aktiemajoriteten i virksomheden. Det skriver Børsen.

Salget sker 12 måneder efter, at det daværende Evenex blev opslugt af det Minnesota-baserede selskab Highjump Software i en handel, der løb op i et trecifret millionbeløb.

"Når man skal rulle ud og være internationale, kræver det den rigtige opbakning. Og det har vi fået med tilgangen af den nye ejer. Men jeg må indrømme, at jeg ikke havde regnet med, at vi ville blive solgt igen så hurtigt," siger Ole Pedersen, senior vice president i Highjump Software, der igennem 27 år har udviklet et produkt, som strømliner post- og dokumentudveksling mellem kunder og leverandører.

Ifølge Børsens oplysninger løber den nye transaktion op i over 1 mia. kr. Penge, som dog udelukkende skifter hænder mellem de to amerikanske virksomheder.

Ud over ejerskiftet får opkøbet ingen strukturelle konsekvenser for den danske afdeling af Highjump Software, der fortsætter som hidtil.

Frasalget til Accellos sker i kølvandet på en stor turnaround hos Highjump Software. Alene i 2011 og 2012 lød underskuddet på hhv. 67,8 mio. kr. og 43,9 mio. kr. Billedet ændrede sig dog markant sidste år, hvor man kom ud med et overskud efter skat på 6,8 mio. kr., skriver Børsen.

Læs også:

Dansk it-firma solgt for en formue: Stiftere scorer kvart milliard hver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere