Artikel top billede

Dansk it-firma solgt til amerikansk it-gigant - for anden gang

Highjump Software er for anden gang på 12 måneder blevet solgt til en amerikansk it-gigant i stor millionhandel.

Det 100 mand store it-selskab Highjump Software i Birkerød får ny ejer for anden gang på ét år. Således overtager amerikanske Accellos, der har kapitalfonden Accel-KKR i ryggen, aktiemajoriteten i virksomheden. Det skriver Børsen.

Salget sker 12 måneder efter, at det daværende Evenex blev opslugt af det Minnesota-baserede selskab Highjump Software i en handel, der løb op i et trecifret millionbeløb.

"Når man skal rulle ud og være internationale, kræver det den rigtige opbakning. Og det har vi fået med tilgangen af den nye ejer. Men jeg må indrømme, at jeg ikke havde regnet med, at vi ville blive solgt igen så hurtigt," siger Ole Pedersen, senior vice president i Highjump Software, der igennem 27 år har udviklet et produkt, som strømliner post- og dokumentudveksling mellem kunder og leverandører.

Ifølge Børsens oplysninger løber den nye transaktion op i over 1 mia. kr. Penge, som dog udelukkende skifter hænder mellem de to amerikanske virksomheder.

Ud over ejerskiftet får opkøbet ingen strukturelle konsekvenser for den danske afdeling af Highjump Software, der fortsætter som hidtil.

Frasalget til Accellos sker i kølvandet på en stor turnaround hos Highjump Software. Alene i 2011 og 2012 lød underskuddet på hhv. 67,8 mio. kr. og 43,9 mio. kr. Billedet ændrede sig dog markant sidste år, hvor man kom ud med et overskud efter skat på 6,8 mio. kr., skriver Børsen.

Læs også:

Dansk it-firma solgt for en formue: Stiftere scorer kvart milliard hver




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere