Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Gartner spår kanonvækst for Windows Phone

Microsofts mobilstyresystem vil runde en markedandel på 10 procent inden 2018, lyder det fra analysefirma.

De næste fire år vil byde på en voldsom vækstspurt for Microsofts mobilstyresystem Windows Phone. Sådan lyder spådommen fra analysefirmaet Gartner, som forudser, at Windows Phone om fire år - i 2018 - vil runde en markedsandel på mere end ti procent. Det skriver amerikanske Redmond Channel Partner.

Det svarer til en noget nær en tredobling i forhold til situationen i dag, hvor Windows Phone ligger med en markedsandel på mellem tre og fire procent.

Meldingen fra Gartner må være sød musik i ørerne på Microsoft, som i ellers i flere år har måttet se sin mobilsatsning stå i stampe - sat i skyggen af Google og Apples Android og iOS, som tilsammen er installeret på op mod 95 procent af verdens mobiltelefoner.

Taget for pålydende betyder Gartners forudsigelser, at langt den største del af de næste års vækst på mobilmarkedet vil lande i turbanen hos Microsoft.

Spådomme gjort til skamme

Med til historien hører dog, at forbrugere og især virksomheder ad flere omgange har gjort optimistiske spådomme om et voldsomt gennembrud for Windows Phone til skamme.

For bare tre år siden spåede Gartner sammen med IDC, at Windows Phone allerede 2015 ville har overtaget pladsen som nummer to fra iOS med en markedsandel på den gode side af 20 procent.

Sådan er det - trods stor vækst i mobilmarkedet - som bekendt ikke gået, og reelt har Microsofts mobilsatsning stået i stampe i flere år.

Hos IDC er man da også lige nu mere afdæmpet i forventningerne til Windows Phone og regner med, at 2018 vil vise en markedsandel for Windows Phone på godt seks procent.

Microsoft har bestemt ikke givet op

De seneste træk fra Microsoft har dog vist, at softwaregiganten langt fra har opgivet at få et solidt fodfæste på mobilmarkedet.

Siden februar har Microsoft udvidet antallet af OEM-mobilproducenter som leverer Windows-telefoner med yderligere 11 leverandører oveni de eksisterende fire.

Dertil kommer en række nye modeller fra det Microsoft-ejede Nokia. Du kan læse om den seneste Nokia-model på det danske marked her.

Microsoft har også lanceret en ny generation af Nokia X, som kører på en open source-version af Android, men som også har en stribe præinstallerede Windows-services som OneDrive og Skype. Microsoft håber på den måde at have stukket snabelen ned i Androids hav af kunder, som man med tiden med tiden kan få til at konvertere til Microsofts rene Windows-telefon Lumia.

At der skulle være basis for et kraftigt boost i Windows Phone understøttes af, at der ifølge Gartner er stærke tegn på en stærk afdæmpning i salget af især mindre tablets til fordel for mindre mobile enheder som smartphones og de hybride phablets.

Læs også:

Test af Nokia 930: Jeg overvejer seriøst en skilsmisse og en ny model

Windows Phone står helt stille på vigtigt marked




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere