Artikel top billede

Godt gang i dansk softwarebranche: Sådan ser væksten ud

Den danske softwarebranche klarer sig markant bedre end it-branchen generelt.

Den danske softwarebranche er kommet godt igennem krisetiderne, blandt andet fordi der er et generelt samfundsfundsmæssigt fokus på øget effektivitet og konkurrencedygtighed.

Det mest interessante er dog, at softwarebranchen også klarer sig bedre end it-branchen generelt.

Berlingske Business skriver, at IDC's opgørelser viser, at mens den samlede it-branche voksede med 2,8 procent sidste år, så opnåede softwarebranchen en vækst på 5,4 procent

Her i 2014 venter IDC, at fordelingen bliver 2,8 procent til it-branchen generelt og 7,5 procent til softwarebranchen isoleret set.

Også i de kommende år venter analysefirmaet ifølge Berlingske Business, at softwarebranchen vil opnå en vækst på omkring fem procent om året. Den tendens kan ITEK under DI også nikke genkendende til:

"Vi har netop afsluttet en undersøgelse blandt 81 af vores medlemsvirksomheder for at høre om forventingerne. Og de har generelt positive forventninger - både i forhold til den nære fremtid og de lidt mere langsigtede forventninger," udtaler branchedirektør, Adam Lebech til Berlingske.

En analyse fra Berlingske Research viser, at softwarevirksomhedernes investeringer er øget med 29 procent fra 2009 til 2012 - hvilket svarer til omkring tre milliarder kroner.

Analysen viser dog også, at en stor del af virksomhederne kæmper med at opretholde driftsindtjeningen, for der er tale om en procentvis nedgang på 54 blandt de selskaber, der er blevet undersøgt.

Selskaberne ender dog stadig samlet set ud med en fremgang i driftsindtjeningen på 79 millioner ifølge Berlingske.

Sådan ser det ud på globalt plan

Ifølge en opgørelse fra IDC, som Computerworld tidligere har skrevet om her, steg omsætningen på det globale softwaremarkedet i 2013 med samlet set 5,5 procent til 369 milliarder dollars - omkring 1.992 milliarder kroner.

IDC peger i opgørelsen på, at væksten primært kommer fra big data og analytics, samarbejdssoftware og anden forretningssoftware.

Markedsandelene ud fra 2013-omsætningen fordeler sig således på verdensplan:

Microsoft: 17,8 procent.
IBM: 8 procent.
Oracle: 7,9 procent.
SAP: 4,9 procent.
Symantec: 1,7 procent.
Andre: 59,7 procent.

Mange har kig på softwaremarkedet

PricewaterhouseCoopers (PwC) har i øvrigt spået store forandringer på softwaremarkedet.

Rådgivingsfirmaet venter, at vi vil se helt nye virksomheder gå ind på softwaremarkedet i de kommende år:

"Inden længe vil vi formentlig se endnu flere ikke-traditionelle komme ind. Eksempelvis tøj-virksomheder, der leverer sundheds- og fitness-informationer ved at analysere og rapportere information fra sensorer i klæderne. Eller enheder, der leverer værdifuld data om energi-forbrug til deres erhvervskunder," har PwC skrevet i en rapport.

"Efterhånden som alle typer af produkter bliver en standardvare, har virksomhederne kig på værdien i software for at kunne komme ind på nye markeder."

Læs også:

Softwaremarkedet under voldsom forandring: Her er de nye vindere

Microsoft skovler penge ind: Løber fra alle de andre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje