Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny Google-arkitektur: Sådan får du enorm fart på data-analyserne

Google arbejder på ny big data-arkitektur, der vil kunne sprede et dataware-house ud over masser af datacentre.

Med en ny-udviklet arkitektur i hånden vil Google fremover kunne koble adskillige store datacentre sammen til gigantiske datawarehouses.

Det vil kunne øge både regnekraften og driftsikkerheden ganske betydeligt, og det vil kunne føre til stærkt forbedrede muligheder inden for cloud-baseret data-analyse, som Google har store forventninger til.

På tværs af datacentre

Google kalder den nye teknologi for Mesa.

Ifølge selskabet kan en Mesa-implementation rumme flere petabyte data og opdatere millioner af data-linier i sekundet, ligesom en Mesa-implementation vil kunne håndtere flere milliarder forespørgsler om dagen.

Udviklingen af Mesa har egentlig sigtet mod at udvikle et avanceret analyse-værkøtj til Googles egen annonce-forretning, men anvendelsesmulighederne er mange, lyder det fra selskabets udviklere.

Ifælge Google løser Mesa en række operationelle problemer i de traditionelle datawarehouse-teknologier.

Eksempelvis opdaterer de fleste kommcercielle datawarehouse-løsninger ikke data-pakkerne hele tiden, men kun for eksempel én gang dagligt eller ugentligt.

Her er Mesa bygget til at analysere og behandle data i det øjeblik, de er skabt.

Det gælder også, at Google har brug for ensartethed - såkaldt consistency - i data-behandlingen. Det betyder, at systemerne skal producere nøjagtigt det samme resultat fra samme kilde på en given forespørgsel - uanset hvilket datacenter, der behandler forespørgslen.

Mesa bygger på en række af Googles egne teknologier, der blandt andet tæller fil-systemet Colossus, storagesystemet Big Table (der ligger til grund for Apache Hadoop) og analyse-frameworket MapReduce.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere