Artikel top billede

Ny Google-arkitektur: Sådan får du enorm fart på data-analyserne

Google arbejder på ny big data-arkitektur, der vil kunne sprede et dataware-house ud over masser af datacentre.

Med en ny-udviklet arkitektur i hånden vil Google fremover kunne koble adskillige store datacentre sammen til gigantiske datawarehouses.

Det vil kunne øge både regnekraften og driftsikkerheden ganske betydeligt, og det vil kunne føre til stærkt forbedrede muligheder inden for cloud-baseret data-analyse, som Google har store forventninger til.

På tværs af datacentre

Google kalder den nye teknologi for Mesa.

Ifølge selskabet kan en Mesa-implementation rumme flere petabyte data og opdatere millioner af data-linier i sekundet, ligesom en Mesa-implementation vil kunne håndtere flere milliarder forespørgsler om dagen.

Udviklingen af Mesa har egentlig sigtet mod at udvikle et avanceret analyse-værkøtj til Googles egen annonce-forretning, men anvendelsesmulighederne er mange, lyder det fra selskabets udviklere.

Ifælge Google løser Mesa en række operationelle problemer i de traditionelle datawarehouse-teknologier.

Eksempelvis opdaterer de fleste kommcercielle datawarehouse-løsninger ikke data-pakkerne hele tiden, men kun for eksempel én gang dagligt eller ugentligt.

Her er Mesa bygget til at analysere og behandle data i det øjeblik, de er skabt.

Det gælder også, at Google har brug for ensartethed - såkaldt consistency - i data-behandlingen. Det betyder, at systemerne skal producere nøjagtigt det samme resultat fra samme kilde på en given forespørgsel - uanset hvilket datacenter, der behandler forespørgslen.

Mesa bygger på en række af Googles egne teknologier, der blandt andet tæller fil-systemet Colossus, storagesystemet Big Table (der ligger til grund for Apache Hadoop) og analyse-frameworket MapReduce.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.