Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny Google-arkitektur: Sådan får du enorm fart på data-analyserne

Google arbejder på ny big data-arkitektur, der vil kunne sprede et dataware-house ud over masser af datacentre.

Med en ny-udviklet arkitektur i hånden vil Google fremover kunne koble adskillige store datacentre sammen til gigantiske datawarehouses.

Det vil kunne øge både regnekraften og driftsikkerheden ganske betydeligt, og det vil kunne føre til stærkt forbedrede muligheder inden for cloud-baseret data-analyse, som Google har store forventninger til.

På tværs af datacentre

Google kalder den nye teknologi for Mesa.

Ifølge selskabet kan en Mesa-implementation rumme flere petabyte data og opdatere millioner af data-linier i sekundet, ligesom en Mesa-implementation vil kunne håndtere flere milliarder forespørgsler om dagen.

Udviklingen af Mesa har egentlig sigtet mod at udvikle et avanceret analyse-værkøtj til Googles egen annonce-forretning, men anvendelsesmulighederne er mange, lyder det fra selskabets udviklere.

Ifælge Google løser Mesa en række operationelle problemer i de traditionelle datawarehouse-teknologier.

Eksempelvis opdaterer de fleste kommcercielle datawarehouse-løsninger ikke data-pakkerne hele tiden, men kun for eksempel én gang dagligt eller ugentligt.

Her er Mesa bygget til at analysere og behandle data i det øjeblik, de er skabt.

Det gælder også, at Google har brug for ensartethed - såkaldt consistency - i data-behandlingen. Det betyder, at systemerne skal producere nøjagtigt det samme resultat fra samme kilde på en given forespørgsel - uanset hvilket datacenter, der behandler forespørgslen.

Mesa bygger på en række af Googles egne teknologier, der blandt andet tæller fil-systemet Colossus, storagesystemet Big Table (der ligger til grund for Apache Hadoop) og analyse-frameworket MapReduce.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere