Artikel top billede

Tidligere dansk it-mangemillionær: Jeg håber på gældssanering

Den tidligere Giga-direktør Finn Helmer slipper ikke helt ud af kreditorernes klør, efter at konkursboet ComX er solgt til TDC. Men den faldne it-gigant har ikke givet op endnu.

Bredbåndsfirmaet ComX er blevet solgt til TDC, som efter at den diverse gæld er blevet betalt i ComX's underselskab har givet en omsætning på 102,8 millioner kroner.

Og det var den sidste chance for Finn Helmer om at komme ud af hele episoden med ComX, som har givet ham en personlig konkurs med en gæld på næsten 300 millioner kroner.

Sådan endte det ikke, og nu står Finn Helmer tilbage med en noget blandet smag i munden, efter at ComX kun afgav en indtægt på 102,8 millioner, som skal fordeles mellem Finn Helmers konkursbo og konkursboet efter den anden tidligere storaktionær i ComX, Jesper Henrik Jørgensen.

Det giver en blandet fornøjelse for Finn Helmer at stå med den nyhed, fortæller den tidligere Giga-direktør, som i dag hverken har pension eller opsparing tilbage.

"Jeg havde forventet, at salget af ComX var meget mere værd, men så skulle jeg nok også have haft mulighed for at have været blevet lidt længere i virksomheden, og sådan blev det jo ikke," forklarer Finn Helmer til Computerworld.

En kompliceret magtkamp

ComX blev tilbage i maj 2013 anmeldt til konkursbegæring og Finn Helmer, som dengang havde 74 procent af gælden i virksomheden, blev vurderet af kreditorerne til at skylde 291.167.133 kroner og 90 øre.

"Vi var godt kørende, dengang jeg blev fjernet som direktør, og havde et ganske pænt overskud per år, men det fik jo ikke lov til at fortsætte," forklarer Finn Helmer.

Finn Helmer startede i ComX i et forsøg på en turnaround.

"I første omgang så det jo ud til at have været en sund virksomhed, som skulle hjælpes lidt på vej, men efter at have siddet i bestyrelsen i 11 måneder kunne jeg jo godt se, at pengene fossede ud af virksomheden," siger Finn Helmer.

Ganske rigtigt. ComX tabte mellem seks og otte millioner kroner om måneden.

Det fik Finn Helmer - sammen med en række gode og dygtige kollegaer tilføjer den tidligere Giga-direktør - vendt og endte med et årligt overskud på 3 millioner kroner. Men det endte stadig med en konkursbegæring og den tårnhøje personlige gæld efter en hektisk og kompliceret magtkamp i ComX.

Håber på konkurssanering

Tilbage står Finn Helmer nu uden en krone - selv efter salget af ComX er gået igennem til TDC.

"Nu må vi jo så se, hvad der skal ske nu. Konkursboet skal ryddes og lukkes ned og så må vi se, om jeg kan få en gældssanering. Selv min pension røg jo i konkursen, men jeg har alligevel ikke tænkt mig at blive pensioneret endnu, selv om vi jo nærmer os pensionsalderen. Jeg går efter 20 gode år endnu," forklarer Finn Helmer.

Finn Helmer blev tilbage i 2000 millionær, da hans chipvirksomhed, Giga, blev solgt til amerikanske Intel for 10 milliarder kroner.

Selv fik han 300 millioner kroner ud af handlen, men i dag har tallet altså et rødt minus foran sig.

Læs også: Kreditorer forlanger kvart milliard af konkursramte Finn Helmer

Læs også: Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra

Læs også: Kendt it-danskers kæmpeejendom på tvangsauktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere