Artikel top billede

Tidligere dansk it-mangemillionær: Jeg håber på gældssanering

Den tidligere Giga-direktør Finn Helmer slipper ikke helt ud af kreditorernes klør, efter at konkursboet ComX er solgt til TDC. Men den faldne it-gigant har ikke givet op endnu.

Bredbåndsfirmaet ComX er blevet solgt til TDC, som efter at den diverse gæld er blevet betalt i ComX's underselskab har givet en omsætning på 102,8 millioner kroner.

Og det var den sidste chance for Finn Helmer om at komme ud af hele episoden med ComX, som har givet ham en personlig konkurs med en gæld på næsten 300 millioner kroner.

Sådan endte det ikke, og nu står Finn Helmer tilbage med en noget blandet smag i munden, efter at ComX kun afgav en indtægt på 102,8 millioner, som skal fordeles mellem Finn Helmers konkursbo og konkursboet efter den anden tidligere storaktionær i ComX, Jesper Henrik Jørgensen.

Det giver en blandet fornøjelse for Finn Helmer at stå med den nyhed, fortæller den tidligere Giga-direktør, som i dag hverken har pension eller opsparing tilbage.

"Jeg havde forventet, at salget af ComX var meget mere værd, men så skulle jeg nok også have haft mulighed for at have været blevet lidt længere i virksomheden, og sådan blev det jo ikke," forklarer Finn Helmer til Computerworld.

En kompliceret magtkamp

ComX blev tilbage i maj 2013 anmeldt til konkursbegæring og Finn Helmer, som dengang havde 74 procent af gælden i virksomheden, blev vurderet af kreditorerne til at skylde 291.167.133 kroner og 90 øre.

"Vi var godt kørende, dengang jeg blev fjernet som direktør, og havde et ganske pænt overskud per år, men det fik jo ikke lov til at fortsætte," forklarer Finn Helmer.

Finn Helmer startede i ComX i et forsøg på en turnaround.

"I første omgang så det jo ud til at have været en sund virksomhed, som skulle hjælpes lidt på vej, men efter at have siddet i bestyrelsen i 11 måneder kunne jeg jo godt se, at pengene fossede ud af virksomheden," siger Finn Helmer.

Ganske rigtigt. ComX tabte mellem seks og otte millioner kroner om måneden.

Det fik Finn Helmer - sammen med en række gode og dygtige kollegaer tilføjer den tidligere Giga-direktør - vendt og endte med et årligt overskud på 3 millioner kroner. Men det endte stadig med en konkursbegæring og den tårnhøje personlige gæld efter en hektisk og kompliceret magtkamp i ComX.

Håber på konkurssanering

Tilbage står Finn Helmer nu uden en krone - selv efter salget af ComX er gået igennem til TDC.

"Nu må vi jo så se, hvad der skal ske nu. Konkursboet skal ryddes og lukkes ned og så må vi se, om jeg kan få en gældssanering. Selv min pension røg jo i konkursen, men jeg har alligevel ikke tænkt mig at blive pensioneret endnu, selv om vi jo nærmer os pensionsalderen. Jeg går efter 20 gode år endnu," forklarer Finn Helmer.

Finn Helmer blev tilbage i 2000 millionær, da hans chipvirksomhed, Giga, blev solgt til amerikanske Intel for 10 milliarder kroner.

Selv fik han 300 millioner kroner ud af handlen, men i dag har tallet altså et rødt minus foran sig.

Læs også: Kreditorer forlanger kvart milliard af konkursramte Finn Helmer

Læs også: Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra

Læs også: Kendt it-danskers kæmpeejendom på tvangsauktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje