Artikel top billede

Samsung køber iværksætter-firma for en milliard: Vil ind i dit hjem og dine køkkenmaskiner

Samsung lægger omkring en milliard kroner på bordet for iværksætter-firma, der har udviklet en løsning, som Samsung vil satse på i fremtiden.

Samsung lægger sig i kølvandet på en række af de øvrige store teknologi-spillere, der i den seneste tid har opkøbt selskaber, der har udviklet teknologier til at forbinde hjemmets apparater med internettet.

Samsung køber nemlig iværksætter-virksomheden SmartThings, der udvikler software-løsninger til at forbinde forskellige hus-apparater med hinanden og med en app, der gør det muligt at kontrollere og overvåge apparaterne fra ejerens smartphone.

Angiveligt lægger Samsung omkring en milliard kroner for det blot to år gamle selskab, der blev grundlagt som et Kickstarter-projekt.

Også Oracle og Google har for nylig været i gang med at opkøbe selskaber, der har udviklet teknologier til det spirende 'internet of things,' hvor køkken-maskiner, kameraer, biler og alverdens andre ting kobles sammen via internettet.

Eksempelvis købte Google i januar det lille termostat-firma Nest for 17,5 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

"SmartThings understøtter et åbent og voksende undersystem af udviklere, der producerer nye typer af forbundne enheder og unikke apps i cloud'en med henblik på at ændre den måde, som hverdagens maskiner fungerer på," skriver Samsung i en meddelelse.

Selskabets eget Tizen-styresystem er udviklet netop med henblik på at give forbrugerne mulighed for at kontrollere andre apparater via deres smartphone.

Læs også:

Ny internet-standard på vej: Dell, Samsung og Intel går sammen

Derfor vil Oracle lægge kassen for kasseapparat-firma: Her er den gyldne plan

Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes

Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere