Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Samsung køber iværksætter-firma for en milliard: Vil ind i dit hjem og dine køkkenmaskiner

Samsung lægger omkring en milliard kroner på bordet for iværksætter-firma, der har udviklet en løsning, som Samsung vil satse på i fremtiden.

Samsung lægger sig i kølvandet på en række af de øvrige store teknologi-spillere, der i den seneste tid har opkøbt selskaber, der har udviklet teknologier til at forbinde hjemmets apparater med internettet.

Samsung køber nemlig iværksætter-virksomheden SmartThings, der udvikler software-løsninger til at forbinde forskellige hus-apparater med hinanden og med en app, der gør det muligt at kontrollere og overvåge apparaterne fra ejerens smartphone.

Angiveligt lægger Samsung omkring en milliard kroner for det blot to år gamle selskab, der blev grundlagt som et Kickstarter-projekt.

Også Oracle og Google har for nylig været i gang med at opkøbe selskaber, der har udviklet teknologier til det spirende 'internet of things,' hvor køkken-maskiner, kameraer, biler og alverdens andre ting kobles sammen via internettet.

Eksempelvis købte Google i januar det lille termostat-firma Nest for 17,5 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

"SmartThings understøtter et åbent og voksende undersystem af udviklere, der producerer nye typer af forbundne enheder og unikke apps i cloud'en med henblik på at ændre den måde, som hverdagens maskiner fungerer på," skriver Samsung i en meddelelse.

Selskabets eget Tizen-styresystem er udviklet netop med henblik på at give forbrugerne mulighed for at kontrollere andre apparater via deres smartphone.

Læs også:

Ny internet-standard på vej: Dell, Samsung og Intel går sammen

Derfor vil Oracle lægge kassen for kasseapparat-firma: Her er den gyldne plan

Sikkerheds-mareridt venter: Dine pivåbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes

Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.