Ingen straf for ulovlige downloads i Storbritannien

Britiske internetpirater kan ånde lettet op. En ny aftale mellem de fire største internetudbydere i Storbritannien og underholdningsindustrien betyder, at ulovlig torrenting i praksis ikke straffes.

Ny aftale mellem britiske ISP'er og den britiske underholdningsindustri betyder, at fra næste år vil internetpirater blot blive 'straffet' med en e-mail om, at det de gør, er forkert.

Husstande, som mistænkes for ulovlig download, vil kunne modtage op til fire e-mails om året fra deres internetudbyder. Men vælger brugeren at ignorere disse mails, vil det ikke få nogen konsekvenser.

Det sker som følge af Creative Content UK-aftalen, som er en aftale indgået med regeringens støtte. Formålet med den nye aftale er at promovere brugen af lovlige tjenester til at downloade film, spil og musik.

Aftalen er indgået, selv om en undersøgelse foretaget af Ofcom, den britiske organisation for medie- og kommunikationsregulering, viser, at kun 14 procent af de adspurgte ville reagere på en skriftlig advarsel fra internetudbyderen.

En udvandet udgave af DEA
I 2010 forsøgte de engelske grupper af rettighedshavere at gennemtrumfe Digital Economy Act, som foruden breve til brugerne havde langt flere repressalier at tage i brug.

ISP'erne stillede sig dengang på bagbenene, da de mente, at det var et brud på deres kunders privatliv og samtidig ville øge omkostningerne for dem selv og slutbrugerne. I stedet blev Creative Content-aftalen det kompromis, som kunne indgås.

"Det er fantastisk, at den britiske underholdningsbranche og internetudbyderne har kunnet finde sammen i et partnerskab for at sætte fokus på digital ophavsret og overtrædelse af denne, samt at skabe opmærksomhed omkring de mange lovlige online services, som er tilgængelige for forbrugerne," siger Chris Marcich, President og Managing Director af EMEA of the Motion Picture Association, i en pressemeddelelse.

Ingen udsigt til lignende danske forhold
Danmark havde en lignende løsning på bedding for få år siden som del af en større pirat-pakke. Men den såkaldte "brevmodel" blev slettet fra listen over tiltag i 2012, inden den blev taget i brug.

Modstanden af brevmodellen gik dengang på, at den forudsatte en øget overvågning af danskernes internetvaner. Derfor mødte den også stærk modstand fra forbrugerorganisationen Forbrugerrådet samt Enhedslisten.

Det er nu denne overvågning, som alligevel skal gennemføres i England af de husstande, som modtager internet fra en af de fire største internetudbydere Sky, British Telecom, TalkTalk eller Virgin Media.

Læs også: The Pirate Bay runder kolossal milepæl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"
[]Interview:[/b] Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.