Artikel top billede

Ingen straf for ulovlige downloads i Storbritannien

Britiske internetpirater kan ånde lettet op. En ny aftale mellem de fire største internetudbydere i Storbritannien og underholdningsindustrien betyder, at ulovlig torrenting i praksis ikke straffes.

Ny aftale mellem britiske ISP'er og den britiske underholdningsindustri betyder, at fra næste år vil internetpirater blot blive 'straffet' med en e-mail om, at det de gør, er forkert.

Husstande, som mistænkes for ulovlig download, vil kunne modtage op til fire e-mails om året fra deres internetudbyder. Men vælger brugeren at ignorere disse mails, vil det ikke få nogen konsekvenser.

Det sker som følge af Creative Content UK-aftalen, som er en aftale indgået med regeringens støtte. Formålet med den nye aftale er at promovere brugen af lovlige tjenester til at downloade film, spil og musik.

Aftalen er indgået, selv om en undersøgelse foretaget af Ofcom, den britiske organisation for medie- og kommunikationsregulering, viser, at kun 14 procent af de adspurgte ville reagere på en skriftlig advarsel fra internetudbyderen.

En udvandet udgave af DEA

I 2010 forsøgte de engelske grupper af rettighedshavere at gennemtrumfe Digital Economy Act, som foruden breve til brugerne havde langt flere repressalier at tage i brug.

ISP'erne stillede sig dengang på bagbenene, da de mente, at det var et brud på deres kunders privatliv og samtidig ville øge omkostningerne for dem selv og slutbrugerne. I stedet blev Creative Content-aftalen det kompromis, som kunne indgås.

"Det er fantastisk, at den britiske underholdningsbranche og internetudbyderne har kunnet finde sammen i et partnerskab for at sætte fokus på digital ophavsret og overtrædelse af denne, samt at skabe opmærksomhed omkring de mange lovlige online services, som er tilgængelige for forbrugerne," siger Chris Marcich, President og Managing Director af EMEA of the Motion Picture Association, i en pressemeddelelse.

Ingen udsigt til lignende danske forhold

Danmark havde en lignende løsning på bedding for få år siden som del af en større pirat-pakke. Men den såkaldte "brevmodel" blev slettet fra listen over tiltag i 2012, inden den blev taget i brug.

Modstanden af brevmodellen gik dengang på, at den forudsatte en øget overvågning af danskernes internetvaner. Derfor mødte den også stærk modstand fra forbrugerorganisationen Forbrugerrådet samt Enhedslisten.

Det er nu denne overvågning, som alligevel skal gennemføres i England af de husstande, som modtager internet fra en af de fire største internetudbydere Sky, British Telecom, TalkTalk eller Virgin Media.

Læs også: The Pirate Bay runder kolossal milepæl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere