Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Retssag om hacking af 6.000 danskere er droppet

Efter fire et halvt år opgiver myndighederne sagen om hacking af 6.000 personer. Aktivist på venstrefløjen fortryder ikke brug af hackede oplysninger.

En større sag om hacking af private oplysninger på omkring 6.000 personer på højrefløjen bliver ikke til noget. Det skriver jp.dk.

Politiets Efterretningstjeneste havde ellers talt om en "privat efterretningsvirksomhed" og mistænkte en gruppe på venstrefløjen for at føre et omfattende arkiv bygget på til dels hackede oplysninger.

Og i lang tid overvejede myndighederne, om en gruppe på venstrefløjen tilknyttet det såkaldte researchkollektiv Redox skulle tiltales for terror.

Men nu er sagen faldet til jorden, og Statsadvokaten har fuldstændig opgivet en ellers berammet ankesag ved Østre Landsret i næste måned.

"Sagen kommer ikke til at køre. Sagen slutter her," bekræfter Kristian Braad, anklager hos Statsadvokaten i København, over for avisen.

Ved byretten blev tre af medlemmerne af Redox i fjor dømt 60 dages betinget fængsel for besiddelse af "mulige hackede oplysninger", og et enkelt medlem blev dømt for medvirken i et groft overfald mod højreekstremister i København. Alle blev dog frifundet for at have deltaget i hacking.

"Dommen fra byretten står stadig ved magt, og det betyder, at der stadig er en gruppe, der blandt andet er dømt for at være i besiddelse af oplysninger, som man ulovligt er kommet til veje med. Det er vi tilfredse med," siger Kristian Braad.

En af de tiltalte i sagen, Andreas Rasmussen, er lettet over, at sagen nu endelig er afsluttet, efter at han blev anholdt af politiet i 2010.

"Det har været et relativt stort pres for os og vores pårørende. Så det er en stor lettelse, at det nu er slut," siger Andreas Rasmussen, der i dag er journaliststuderende, til jp.dk.

Materialet fra Redox har blandt andet været brugt i Ekstra Bladet til at afsløre medlemmer af den nu lukkede højrefløjsbevægelse Dansk Front.

Som fortsat aktiv i Redox erkender Andreas Rasmussen, at han har brugt materiale, som ikke er lovligt.

"Jeg er ikke blind eller dum: Når vi har fået materiale, der formentlig er kommet fra en hacket kilde, er der ikke nogen, der klapper en på skulderen og siger: Det her er super lovligt. Men vi har set på sammenhængen, og jeg mener, at det arbejde, vi laver, er vigtigt. Jeg kan sagtens se mig selv i spejlet," siger Andreas Rasmussen til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.