Artikel top billede

Retssag om hacking af 6.000 danskere er droppet

Efter fire et halvt år opgiver myndighederne sagen om hacking af 6.000 personer. Aktivist på venstrefløjen fortryder ikke brug af hackede oplysninger.

En større sag om hacking af private oplysninger på omkring 6.000 personer på højrefløjen bliver ikke til noget. Det skriver jp.dk.

Politiets Efterretningstjeneste havde ellers talt om en "privat efterretningsvirksomhed" og mistænkte en gruppe på venstrefløjen for at føre et omfattende arkiv bygget på til dels hackede oplysninger.

Og i lang tid overvejede myndighederne, om en gruppe på venstrefløjen tilknyttet det såkaldte researchkollektiv Redox skulle tiltales for terror.

Men nu er sagen faldet til jorden, og Statsadvokaten har fuldstændig opgivet en ellers berammet ankesag ved Østre Landsret i næste måned.

"Sagen kommer ikke til at køre. Sagen slutter her," bekræfter Kristian Braad, anklager hos Statsadvokaten i København, over for avisen.

Ved byretten blev tre af medlemmerne af Redox i fjor dømt 60 dages betinget fængsel for besiddelse af "mulige hackede oplysninger", og et enkelt medlem blev dømt for medvirken i et groft overfald mod højreekstremister i København. Alle blev dog frifundet for at have deltaget i hacking.

"Dommen fra byretten står stadig ved magt, og det betyder, at der stadig er en gruppe, der blandt andet er dømt for at være i besiddelse af oplysninger, som man ulovligt er kommet til veje med. Det er vi tilfredse med," siger Kristian Braad.

En af de tiltalte i sagen, Andreas Rasmussen, er lettet over, at sagen nu endelig er afsluttet, efter at han blev anholdt af politiet i 2010.

"Det har været et relativt stort pres for os og vores pårørende. Så det er en stor lettelse, at det nu er slut," siger Andreas Rasmussen, der i dag er journaliststuderende, til jp.dk.

Materialet fra Redox har blandt andet været brugt i Ekstra Bladet til at afsløre medlemmer af den nu lukkede højrefløjsbevægelse Dansk Front.

Som fortsat aktiv i Redox erkender Andreas Rasmussen, at han har brugt materiale, som ikke er lovligt.

"Jeg er ikke blind eller dum: Når vi har fået materiale, der formentlig er kommet fra en hacket kilde, er der ikke nogen, der klapper en på skulderen og siger: Det her er super lovligt. Men vi har set på sammenhængen, og jeg mener, at det arbejde, vi laver, er vigtigt. Jeg kan sagtens se mig selv i spejlet," siger Andreas Rasmussen til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere