Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Sverige bygger e-arkiv for 400 millioner kroner

Et fælles elektronisk myndighedsarkiv skal spare den svenske stat millioner af kroner, men før der kan spares, skal der spenderes mere end 400 millioner kroner.

De 117 største svenske myndigheder har ikke et centralt, digitalt arkiv til lagring af offentlige dokumenter, men det skal der rådes bod på. Det skriver idg.se.

Statens Servicecenter har foreløbig modtaget 1,4 millioner kroner til at undersøge myndighedernes behov, se på hvilke tekniske muligheder der er tilgængelige og udfærdige en kravspecifikation.

Selv om projektet endnu kun er på sit første stadie, regner Statens Servicecenter med en investering i omegnen af 400 millioner kroner.

Ønsker en hyldeløsning

En forundersøgelse slog fast, at det ville koste staten et sted i mellem 0,9 og 1,4 milliarder kroner at udvikle arkivet selv. Derfor ønsker svenskerne en færdig løsning, som kan skaleres alt efter de enkelte myndighedernes størrelse og behov.

Et pilotprojekt, som skal være med til at indkredse, hvilke kriterier arkivet skal leve op til, afvikles med erhvervsstyrelsen, domstolene, energiagenturet, fortifikationsagenturet, Stockholm og Västernorrlands amt, post- og telestyrelsen samt statens ejendomsmyndighed.

E-arkivet er aktivt fra 2016

Sverige har i dag ikke nogen faste standarder for offentlig opbevaring af digital information, før Rigsarkivet overtager lagringen efter 20 år.

Flere store myndigheder har allerede deres egne løsninger, men de skal nu samles i et fælles arkiv, hvor små og mellemstore myndigheder også kan indrapportere.

Ved udgangen af februar 2015 er den første del af projektet afsluttet og indrapporteret til regeringen, og engang i 2016 skal det fælles arkiv kunne tages i brug.

Læs også: Sådan klemmer man data ud af 16 kilometer asfalt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.