Artikel top billede

Sverige bygger e-arkiv for 400 millioner kroner

Et fælles elektronisk myndighedsarkiv skal spare den svenske stat millioner af kroner, men før der kan spares, skal der spenderes mere end 400 millioner kroner.

De 117 største svenske myndigheder har ikke et centralt, digitalt arkiv til lagring af offentlige dokumenter, men det skal der rådes bod på. Det skriver idg.se.

Statens Servicecenter har foreløbig modtaget 1,4 millioner kroner til at undersøge myndighedernes behov, se på hvilke tekniske muligheder der er tilgængelige og udfærdige en kravspecifikation.

Selv om projektet endnu kun er på sit første stadie, regner Statens Servicecenter med en investering i omegnen af 400 millioner kroner.

Ønsker en hyldeløsning

En forundersøgelse slog fast, at det ville koste staten et sted i mellem 0,9 og 1,4 milliarder kroner at udvikle arkivet selv. Derfor ønsker svenskerne en færdig løsning, som kan skaleres alt efter de enkelte myndighedernes størrelse og behov.

Et pilotprojekt, som skal være med til at indkredse, hvilke kriterier arkivet skal leve op til, afvikles med erhvervsstyrelsen, domstolene, energiagenturet, fortifikationsagenturet, Stockholm og Västernorrlands amt, post- og telestyrelsen samt statens ejendomsmyndighed.

E-arkivet er aktivt fra 2016

Sverige har i dag ikke nogen faste standarder for offentlig opbevaring af digital information, før Rigsarkivet overtager lagringen efter 20 år.

Flere store myndigheder har allerede deres egne løsninger, men de skal nu samles i et fælles arkiv, hvor små og mellemstore myndigheder også kan indrapportere.

Ved udgangen af februar 2015 er den første del af projektet afsluttet og indrapporteret til regeringen, og engang i 2016 skal det fælles arkiv kunne tages i brug.

Læs også: Sådan klemmer man data ud af 16 kilometer asfalt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere