Artikel top billede

Sukker du efter en ny pc på jobbet? Ny maskine kan være på vej til dig

Rigtig mange arbejds-pc'er bliver nu skiftet ud, så medarbejderne igen har en ny pc stående på skrivebordet.

Ser din arbejds-pc efterhånden også lidt hærget ud med falmede bogstaver på tastaturet og en aldrende processor?

Lyder blæseren som et mindre kraftværk, når den sætter i gang i tide og utide, samtidig med at styresystemet burde sendes på museum?

Måske du snart kan nyde en helt frisk arbejds-pc - hvis du da ikke allerede er blandt de heldige?

Ifølge analysehuset IDC steg antallet af arbejds-pc'er, producenterne sendte af sted mod kunderne, nemlig med 12,7 procent fra første halvår sidste år til første halvår her i 2014 i EMEA-regionen (Europa, Mellemøsten og Afrika).

Det har ellers stået noget sløvt til med investeringerne i nye maskiner i flere år, men faktisk venter IDC, at indkøbet af nye maskiner til medarbejderne vil fortsætte i andet halvår i år, hvor analysefirmaet forventer en vækst på 11,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

"Vi oplever, at leverandører udnytter tilliden til vilkårene på markedet og forbedringerne i kredit-vuderinger, og at de styrker deres kanal-planer," udtaler senioranalytiker Mohamed Hefny fra IDC med henvisning til, at forhandlerne skal hjælpe med at få maskinerne solgt til slutkunderne.

Et hårdt presset pc-marked

Inden man giver sig til at tale om, at pc-producenternes krise er ved at være forbi, skal man huske på, at væksten, der her er tale om, sker efter nogle dramatiske fald i pc-salget i de senere år.

Krisen er primært forårsaget af forbrugernes markante interesse i smartphones og tablet-pc'er i stedet for i traditionelle pc'er.

Det globale salg af pc'er (både til private og virksomheder) faldt med 9,8 procent fra 2012 til 2013. Det er det største årlige fald, der nogensinde er blevet registreret.

Selv om tablets er uhyre populære, sværger mange fortsat til en traditionel bærbar eller stationær pc på arbejdspladsen, så denne del af pc-markedet har traditionelt klaret sig bedre end det generelle pc-marked.


Læs også:

Derfor er pc'en stadig vores vigtigste arbejdsredskab

Vildeste fald nogensinde: Så meget droppede pc-salget i 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere