Artikel top billede

Sukker du efter en ny pc på jobbet? Ny maskine kan være på vej til dig

Rigtig mange arbejds-pc'er bliver nu skiftet ud, så medarbejderne igen har en ny pc stående på skrivebordet.

Ser din arbejds-pc efterhånden også lidt hærget ud med falmede bogstaver på tastaturet og en aldrende processor?

Lyder blæseren som et mindre kraftværk, når den sætter i gang i tide og utide, samtidig med at styresystemet burde sendes på museum?

Måske du snart kan nyde en helt frisk arbejds-pc - hvis du da ikke allerede er blandt de heldige?

Ifølge analysehuset IDC steg antallet af arbejds-pc'er, producenterne sendte af sted mod kunderne, nemlig med 12,7 procent fra første halvår sidste år til første halvår her i 2014 i EMEA-regionen (Europa, Mellemøsten og Afrika).

Det har ellers stået noget sløvt til med investeringerne i nye maskiner i flere år, men faktisk venter IDC, at indkøbet af nye maskiner til medarbejderne vil fortsætte i andet halvår i år, hvor analysefirmaet forventer en vækst på 11,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

"Vi oplever, at leverandører udnytter tilliden til vilkårene på markedet og forbedringerne i kredit-vuderinger, og at de styrker deres kanal-planer," udtaler senioranalytiker Mohamed Hefny fra IDC med henvisning til, at forhandlerne skal hjælpe med at få maskinerne solgt til slutkunderne.

Et hårdt presset pc-marked

Inden man giver sig til at tale om, at pc-producenternes krise er ved at være forbi, skal man huske på, at væksten, der her er tale om, sker efter nogle dramatiske fald i pc-salget i de senere år.

Krisen er primært forårsaget af forbrugernes markante interesse i smartphones og tablet-pc'er i stedet for i traditionelle pc'er.

Det globale salg af pc'er (både til private og virksomheder) faldt med 9,8 procent fra 2012 til 2013. Det er det største årlige fald, der nogensinde er blevet registreret.

Selv om tablets er uhyre populære, sværger mange fortsat til en traditionel bærbar eller stationær pc på arbejdspladsen, så denne del af pc-markedet har traditionelt klaret sig bedre end det generelle pc-marked.


Læs også:

Derfor er pc'en stadig vores vigtigste arbejdsredskab

Vildeste fald nogensinde: Så meget droppede pc-salget i 2013
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere