Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nets-topchef i hård kritik af IBM efter lækage-skandale

Nets' nye topchef, Bo Nilsson, langer ud efter IBM's indsats i sikkerhedsskandalen omkring Se & Hør-lækket.

IBM skal stramme op, og det skal gå stærkt.

Sådan lyder det fra Nets' nye direktør, Bo Nilsson, der langer voldsomt ud efter IBM i Danmark, hvor han mener, at sikkerhedsniveauet er under al kritik, skriver Berlingske.

Bo Nilsson er utilfreds med, at det kunne lade sig gøre, at en ansat hos IBM i årevis kunne levere fortrolige data om forskellige kendissers gøren og laden til ugebladet Se & Hør, uden at det blev opdaget.

Ifølge Berlingske er der et 'iskoldt samarbejdsklima' mellem IBM og Nets for tiden, ligesom Bo Nilsson mener, at IBM's arbejde siden sagen tog fart 'kun lige netop er godkendt.'

Han mener, at IBM omgående skal begynde at tage sikkerheden langt mere alvorligt, end det har være tilfældet hidtil, hvor IBM efter hans opfattelse ikke har arbejdet tilstrækkeligt fokuseret med sikkerheden.

"De [IBM, red.] skal opnå en standard, som sikrer, at det ikke sker igen. Når sådan nogle situationer opstår, ønsker man, at ens underleverandører er lige så bekymrede for det - om ikke mere - end du selv er," siger Bo Nilsson til Berlingske.

IBM Danmarks direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, siger til Berlingske, at selskabet har "taget den her sag meget seriøst fra starten", samt at selskabet har arbejdet på sagen "med vores bedste kræfter."

Ifølge Lars Mikkelgaard-Jensen er IBM i færd med en intern undersøgelse om forløbet.

Bo Nilsson tiltrådte som topchef for Nets for omkring tre uger siden.

Du kan læse om hans tre store udfordringer her: Nets har fået ny direktør - her er hans tre største udfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere