Artikel top billede

Nets-topchef i hård kritik af IBM efter lækage-skandale

Nets' nye topchef, Bo Nilsson, langer ud efter IBM's indsats i sikkerhedsskandalen omkring Se & Hør-lækket.

IBM skal stramme op, og det skal gå stærkt.

Sådan lyder det fra Nets' nye direktør, Bo Nilsson, der langer voldsomt ud efter IBM i Danmark, hvor han mener, at sikkerhedsniveauet er under al kritik, skriver Berlingske.

Bo Nilsson er utilfreds med, at det kunne lade sig gøre, at en ansat hos IBM i årevis kunne levere fortrolige data om forskellige kendissers gøren og laden til ugebladet Se & Hør, uden at det blev opdaget.

Ifølge Berlingske er der et 'iskoldt samarbejdsklima' mellem IBM og Nets for tiden, ligesom Bo Nilsson mener, at IBM's arbejde siden sagen tog fart 'kun lige netop er godkendt.'

Han mener, at IBM omgående skal begynde at tage sikkerheden langt mere alvorligt, end det har være tilfældet hidtil, hvor IBM efter hans opfattelse ikke har arbejdet tilstrækkeligt fokuseret med sikkerheden.

"De [IBM, red.] skal opnå en standard, som sikrer, at det ikke sker igen. Når sådan nogle situationer opstår, ønsker man, at ens underleverandører er lige så bekymrede for det - om ikke mere - end du selv er," siger Bo Nilsson til Berlingske.

IBM Danmarks direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, siger til Berlingske, at selskabet har "taget den her sag meget seriøst fra starten", samt at selskabet har arbejdet på sagen "med vores bedste kræfter."

Ifølge Lars Mikkelgaard-Jensen er IBM i færd med en intern undersøgelse om forløbet.

Bo Nilsson tiltrådte som topchef for Nets for omkring tre uger siden.

Du kan læse om hans tre store udfordringer her: Nets har fået ny direktør - her er hans tre største udfordringer
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere