Nets-topchef i hård kritik af IBM efter lækage-skandale

Nets' nye topchef, Bo Nilsson, langer ud efter IBM's indsats i sikkerhedsskandalen omkring Se & Hør-lækket.

IBM skal stramme op, og det skal gå stærkt.

Sådan lyder det fra Nets' nye direktør, Bo Nilsson, der langer voldsomt ud efter IBM i Danmark, hvor han mener, at sikkerhedsniveauet er under al kritik, skriver Berlingske.

Bo Nilsson er utilfreds med, at det kunne lade sig gøre, at en ansat hos IBM i årevis kunne levere fortrolige data om forskellige kendissers gøren og laden til ugebladet Se & Hør, uden at det blev opdaget.

Ifølge Berlingske er der et 'iskoldt samarbejdsklima' mellem IBM og Nets for tiden, ligesom Bo Nilsson mener, at IBM's arbejde siden sagen tog fart 'kun lige netop er godkendt.'

Han mener, at IBM omgående skal begynde at tage sikkerheden langt mere alvorligt, end det har være tilfældet hidtil, hvor IBM efter hans opfattelse ikke har arbejdet tilstrækkeligt fokuseret med sikkerheden.

"De [IBM, red.] skal opnå en standard, som sikrer, at det ikke sker igen. Når sådan nogle situationer opstår, ønsker man, at ens underleverandører er lige så bekymrede for det - om ikke mere - end du selv er," siger Bo Nilsson til Berlingske.

IBM Danmarks direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, siger til Berlingske, at selskabet har "taget den her sag meget seriøst fra starten", samt at selskabet har arbejdet på sagen "med vores bedste kræfter."

Ifølge Lars Mikkelgaard-Jensen er IBM i færd med en intern undersøgelse om forløbet.

Bo Nilsson tiltrådte som topchef for Nets for omkring tre uger siden.

Du kan læse om hans tre store udfordringer her: Nets har fået ny direktør - her er hans tre største udfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.