Nets-topchef i hård kritik af IBM efter lækage-skandale

Nets' nye topchef, Bo Nilsson, langer ud efter IBM's indsats i sikkerhedsskandalen omkring Se & Hør-lækket.

IBM skal stramme op, og det skal gå stærkt.

Sådan lyder det fra Nets' nye direktør, Bo Nilsson, der langer voldsomt ud efter IBM i Danmark, hvor han mener, at sikkerhedsniveauet er under al kritik, skriver Berlingske.

Bo Nilsson er utilfreds med, at det kunne lade sig gøre, at en ansat hos IBM i årevis kunne levere fortrolige data om forskellige kendissers gøren og laden til ugebladet Se & Hør, uden at det blev opdaget.

Ifølge Berlingske er der et 'iskoldt samarbejdsklima' mellem IBM og Nets for tiden, ligesom Bo Nilsson mener, at IBM's arbejde siden sagen tog fart 'kun lige netop er godkendt.'

Han mener, at IBM omgående skal begynde at tage sikkerheden langt mere alvorligt, end det har være tilfældet hidtil, hvor IBM efter hans opfattelse ikke har arbejdet tilstrækkeligt fokuseret med sikkerheden.

"De [IBM, red.] skal opnå en standard, som sikrer, at det ikke sker igen. Når sådan nogle situationer opstår, ønsker man, at ens underleverandører er lige så bekymrede for det - om ikke mere - end du selv er," siger Bo Nilsson til Berlingske.

IBM Danmarks direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, siger til Berlingske, at selskabet har "taget den her sag meget seriøst fra starten", samt at selskabet har arbejdet på sagen "med vores bedste kræfter."

Ifølge Lars Mikkelgaard-Jensen er IBM i færd med en intern undersøgelse om forløbet.

Bo Nilsson tiltrådte som topchef for Nets for omkring tre uger siden.

Du kan læse om hans tre store udfordringer her: Nets har fået ny direktør - her er hans tre største udfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.