Kinesisk web-gigant på vej med største it-børsnotering nogensinde

Den kinesiske web-kæmpe Alibaba sælger mere end eBay og Amazon tilsammen. Nu er giganten på vej på børsen i en af verdenshistoriens største børsnoteringer.

Den kinesiske web-portal Alibaba er gennem de senere år vokset til svimlende størrelse, og det vil selskabet nu forsøge at udnytte ved at lade sig børsnotere på den amerikanske New York Stock Exchange, hvor aktie-udbuddet vil blive indledt 19. september.

Alibaba forventer selv at kunne sælge aktier for 21 milliarder dollar - omkring 120 milliarder kroner - til børsnoteringen.

Holder den forventning stik, vil det betyde, at noteringen af Alibaba vil blive blandt de største nogensinde i amerikansk historie og den største for et teknologiselskab.

Det kinesiske selskab vil til noteringen prisfastsætte aktierne til 345-380 kroner stykket. Selskabet forventer at sælge mindst 320 millioner aktier, hvilket altså vil indbringe selskabet 120 milliarder kroner.

Alibaba minder om de amerikanske e-handelsportaler eBay og Amazon, men er væsentligt større.

Faktisk bliver der på Alibaba handlet for mere end på Amazon og eBay tilsammen, hvilket blandt andet skyldes, at to af Kina største webbutikker, Taobao Marketplace og Tmall, sælger via portalen.

Selskabet håndterer årligt transaktioner for godt 1,3 billioner kroner.

Alibaba er stiftet i 1999 af kineseren Jack Ma, der i dag er god for mere end 55 milliarder kroner.

Amerikanske Yahoo ejer omkring 24 procent af Alibaba. Denne ejerandel ventes reduceret til 16 procent, når selskabet går på børsen.

Læs også: Her er de millionsites, som du ikke kender.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.