Artikel top billede

Kinesisk web-gigant på vej med største it-børsnotering nogensinde

Den kinesiske web-kæmpe Alibaba sælger mere end eBay og Amazon tilsammen. Nu er giganten på vej på børsen i en af verdenshistoriens største børsnoteringer.

Den kinesiske web-portal Alibaba er gennem de senere år vokset til svimlende størrelse, og det vil selskabet nu forsøge at udnytte ved at lade sig børsnotere på den amerikanske New York Stock Exchange, hvor aktie-udbuddet vil blive indledt 19. september.

Alibaba forventer selv at kunne sælge aktier for 21 milliarder dollar - omkring 120 milliarder kroner - til børsnoteringen.

Holder den forventning stik, vil det betyde, at noteringen af Alibaba vil blive blandt de største nogensinde i amerikansk historie og den største for et teknologiselskab.

Det kinesiske selskab vil til noteringen prisfastsætte aktierne til 345-380 kroner stykket. Selskabet forventer at sælge mindst 320 millioner aktier, hvilket altså vil indbringe selskabet 120 milliarder kroner.

Alibaba minder om de amerikanske e-handelsportaler eBay og Amazon, men er væsentligt større.

Faktisk bliver der på Alibaba handlet for mere end på Amazon og eBay tilsammen, hvilket blandt andet skyldes, at to af Kina største webbutikker, Taobao Marketplace og Tmall, sælger via portalen.

Selskabet håndterer årligt transaktioner for godt 1,3 billioner kroner.

Alibaba er stiftet i 1999 af kineseren Jack Ma, der i dag er god for mere end 55 milliarder kroner.

Amerikanske Yahoo ejer omkring 24 procent af Alibaba. Denne ejerandel ventes reduceret til 16 procent, når selskabet går på børsen.

Læs også: Her er de millionsites, som du ikke kender.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere