Artikel top billede

(Foto: Alibaba)

Kinesisk web-gigant på vej med største it-børsnotering nogensinde

Den kinesiske web-kæmpe Alibaba sælger mere end eBay og Amazon tilsammen. Nu er giganten på vej på børsen i en af verdenshistoriens største børsnoteringer.

Den kinesiske web-portal Alibaba er gennem de senere år vokset til svimlende størrelse, og det vil selskabet nu forsøge at udnytte ved at lade sig børsnotere på den amerikanske New York Stock Exchange, hvor aktie-udbuddet vil blive indledt 19. september.

Alibaba forventer selv at kunne sælge aktier for 21 milliarder dollar - omkring 120 milliarder kroner - til børsnoteringen.

Holder den forventning stik, vil det betyde, at noteringen af Alibaba vil blive blandt de største nogensinde i amerikansk historie og den største for et teknologiselskab.

Det kinesiske selskab vil til noteringen prisfastsætte aktierne til 345-380 kroner stykket. Selskabet forventer at sælge mindst 320 millioner aktier, hvilket altså vil indbringe selskabet 120 milliarder kroner.

Alibaba minder om de amerikanske e-handelsportaler eBay og Amazon, men er væsentligt større.

Faktisk bliver der på Alibaba handlet for mere end på Amazon og eBay tilsammen, hvilket blandt andet skyldes, at to af Kina største webbutikker, Taobao Marketplace og Tmall, sælger via portalen.

Selskabet håndterer årligt transaktioner for godt 1,3 billioner kroner.

Alibaba er stiftet i 1999 af kineseren Jack Ma, der i dag er god for mere end 55 milliarder kroner.

Amerikanske Yahoo ejer omkring 24 procent af Alibaba. Denne ejerandel ventes reduceret til 16 procent, når selskabet går på børsen.

Læs også: Her er de millionsites, som du ikke kender.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere