Artikel top billede

Microsoft vil købe Minecraft for 11 milliarder kroner

Microsoft er tæt på at opkøbe svenske Mojang, der står bag Minecraft.

Microsoft er langt henne i forhandlingerne om at købe det svenske spil-selskab Mojang, der står bag det meget udbredte spil Minecraft.

Ifølge Wall Street Journal er Microsoft klar til at lægge mere end to milliarder dollar - 11,5 milliarder kroner - for det svenske selskab.

Handlen kan blive afsluttet i løbet af et par dage.

Minecraft har siden lanceringen spredt sig med stor hast og må i dag betegnes som nærmest et fænomen inden for online-spil.

I spillet kan spillerne bygge nærmest hvad som helst ved hjælp af en slags 3D-byggeklodser.

Minecraft blev oprindeligt udviklet til pc'er, men findes i dag også til Microsofts spilkonsol Xbox samt til Sonys Playstation, ligesom der findes mobile udgaver til både iOS og Android.

Opkøbet vil i givet fald blive det første, som Microsoft gennemfører, efter Satya Nadella overtog ledelsen af selskabet fra Steve Ballmer i sommer.

Læs også: Børn skal lære at programmere og fagforening vil lære dig hvordan du hjælper dem i gang
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere