BREAKING:Skal afløse Malou Aamund: Her er Google Danmarks nye landechef

Artikel top billede

Forsikringsselskaberne sukker: Åh nej, ikke en ny iPhone

Når der kommer en ny iPhone, får forsikringsselskaberne travlt. Antallet af skadesanmeldelser ryger nemlig i top.

Apple har netop offentliggjort version nummer seks af firmaets telefon.

Den begivenhed har mange set frem til, men hos forsikringsselskaberne er iPhone-lanceringer ikke yndlingsbegivenheder.

Læs også: Overblik: Her er specs på iPhone 6 - og ni andre smartphones

For når æble-giganten kommer med nyt isenkram, stiger antallet af telefoner, der bliver meldt stjålet eller i stykker, til forsikringen.

Det fortæller to forskellige forsikringsselskaber.

Erfaringer fra Gjensidige Forsikring viser, at der sker en stigning i antallet af anmeldelser af stjålne, mistede eller på anden måde defekte telefoner op til og efter lanceringen af en ny iPhone.

"De sidste par år har vi set et sammenfald mellem lanceringen af en ny iPhone og en stigning i antallet af kunder, der mister eller får beskadiget deres telefoner og melder det til os. Det giver selvfølgelig anledning til undren over, hvorfor antallet af skadeanmeldelser stiger lige præcis på det tidspunkt," siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic, i Gjensidige Forsikring.

I Codan sammenligner man ikke direkte skadesanmeldelser med de enkelte udgaver af et en ny telefon, men også her kan man genkende mønstret. Bekymringen er dog indtil videre ikke så stor.

"I forbindelse med tidligere lanceringer af iPhone har vi set stigninger i antallet af skadesanmeldelser. Men i forbindelse med den nye udgave er der intet at bemærke. Den er selvfølgelig også lige lanceret, så det kan se anderledes ud om 14 dage, men vi er ikke bekymrede," fortæller pressechef Mads Houe i Codan.

"Folk ved godt, at man ikke får en ny iPhone 6, hvis det er en ældre udgave, der forsvinder," siger han.

5 bliver ikke til 6

Kommunikationschef i Gjensidige Forsikring, Trine Andrup. Har I konkrete tal for, hvor meget en ny version af iPhone koster jer og snyder folk?

"Det er lidt svært at gøre op, men vi har indekseret antallet af skadesanmeldelser, og det er påfaldende, at de stiger i forbindelse med nye lanceringer. Vi siger ikke, at det er snyd, men det er påfaldende," fortæller hun.

Index er metoden, hvormed man sætter en givet periodeobservation til 100 for at kunne beskrive udviklingen i forhold til dette basistal. Hvis index vokser fra 100 til 110, svarer det til, at der fra den ene periode til den efterfølgende er sket en vækst på 10 procent.

Tanken om at skifte sin gamle iPhone ud med en nyere model uden selv at skulle have muldvarpen op af baglommen, kan måske virke fristende for nogen. Men de, der skal betale for erstatningen, trækker naturligvis i den modsatte retning, og selskabernes agenda er da også helt tydelig: 

Du skal ikke regne med, at version 5 bliver til version 6 helt af sig selv.

"Først og fremmest kræver forsikringsselskaber en politianmeldelse for at udbetale erstatning for en stjålen telefon. Dernæst kommer, at man ikke nødvendigvis får udbetalt en erstatning, der matcher prisen på en nyere model end den, man havde i forvejen. Faktisk vil kunden i nogle tilfælde få udleveret en telefon mage til den, de søger erstatning for," siger Kim Rud-Petersen for at holde antallet af skader nede.

Læs også:
Nu er det officielt: Apple inviterer til stor præsentation

Her er taberne på det danske smartphonemarked

Det er iPhone mod alle de andre - og Apple taber terræn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje