Artikel top billede

Fem gratis og gode sms-apps til Android

Android-producenterne laver hver deres egen sms-app, men de er langt fra altid gode. Heldigvis kan du altid hente en anden fra Androids gigantiske app-butik. Her er fem gode - og gratis - sms-apps.

Langt de fleste mobilproducenter af Android kommer med deres egne til tider gode sms-apps.

Men de fleste gange er de enten kedelige, dårligt udførte eller direkte grimme at se på, hvilket giver en dårlig oplevelse.

Personligt bryder jeg mig ikke om Samsung-telefonernes sms-app, og det første jeg gør på enhver Samsung-telefon er at hente en af mine favorit sms-apps. 

Og der er mange muligheder, hvilket jo er en af de dejlige fordele ved Android: Ikke tilfreds med duften i bageriet? Skift den ud.

Ikke tilfreds med sms-appen? Find en ny.

Det samme gælder sig også med for eksempel hele den grafiske overflade, også kaldet Launchers, hvilket vi tidligere har skrevet en guide om her.

Nedenfor er der fem gode alternativer, hvis du er blevet træt af din egen telefons sms-app.

Nogle er fuldstændig gratis, mens andre har en gratis-version eller har andre former for tilkøb i appen.

Der findes et hav af sms-apps, og alle har jo deres egne præferencer.

Derfor hører vi gerne jeres favorit i kommentarfeltet. Måske kan I give lidt inspiration til jeres medlæsere.

Vær opmærksom på, at de fem forskellige apps er testet på en OnePlus One.

Der er uden tvivl nogle af de mindre kraftige smartphones på markedet (for eksempel ældre "mini-telefoner"), som ikke vil få den samme oplevelse, som jeg har haft med hver app.

Prøv derfor selv appen, hvis du er interesseret. De er jo gratis og kan derfor blot afinstalleres igen.

Textra - Et glimt af Android L

Textra er min personlige favorit, efter at udviklerne ændrede deres designsprog.

Appen ligner en blanding af, hvad man kan regne med bliver en del af det kommende Android L's designsprog "Material Design" og Windows Phone med deres kraftige farver og stærke minimalisme.

Super flot, hurtigt og minimalistisk flyver menuerne afsted i lækre animationer, og der er en række muligheder for - indenfor et relativt fast designsprog - at personliggøre appen. Dog langt fra lige så mange muligheder, som der er i for eksempel EvolveSMS eller appen med de mange ansigter: Go SMS pro.

Der er fuld emoji-understøttelse, og appen giver samtidig mulighed for at sende små lydklip, ligesom iOS 8 tilbyder brugerne af iPhones.

Hvem der kom først med ideen skal jeg ikke kunne sige, men det fungerer ganske okay og kan også sendes til folk, som ikke har Textra.

Google Hangout - Googles egen

Googles chat-app Hangout giver muligheden for at bruge selvsamme app som SMS-app. Det betyder en god integration mellem Hangout og SMS-beskeder, og bruger man Google Hangout til både chat og video/samtale-opkald, så er det et rigtig godt alternativ.

Appen er en af de første af Googles egne apps sammen med Google Chrome, som har fået det nye "Material Design". Det er ikke helt så gennemtrængende som hos Chrome, men designet er flot og flydende og vil på de fleste telefoner give en god oplevelse.

Samtidig giver den en rig mulighed for at både blokere personer og stoppe underretninger (notifikationer) for en given periode.

EvolveSMS - Smukt og levende design

EvolveSMS er en nyere SMS-app, som absolut også er værd at give et kig. Appen bruger lidt samme type design som Textra, men har den fede feature, at man hurtigt kan bladre mellem samtalerne ved at swipe til højre og venstre. Samme bevægelse til venstre giver også hurtigt et overblik over alle samtaler.

Appen har et lidt anderledes design, som også virker lidt tungt, men som nok skal kunne køre på de fleste nyere smartphones.

Hallo SMS - SMS nu med tabs

Hallo SMS giver en lidt anderledes app til at klare alle de mange sms'er, som sendes fra de danske telefoner.

Som tabs på en internet-browser ligger alle samtaler i venstre side af appen. Det giver hurtigt et overblik over dine samtaler, og animationerne er smukke, enkle og selve designet godt. Der er langt fra samme muligheder for at personliggøre appen, men den er til gengæld relativ minimalistisk.

Et par fede features er, at man blandt Hallo SMS kan sende gratis SMS'er over data i stedet ligesom iMessage, og appen går automatisk i "nat-mode" (som er vist på billedet), når det er nat. Dette kan selvfølgelig enten slås fra, så teamet konstant er hvid, eller konstant til, så det sorte tema beholdes.

Go SMS Pro - den tunge men gode klassiker

Aaah den gamle klassiker. Alle som har kigget efter andre SMS-programmer har nok på et eller andet tidspunkt kigget på Go SMS Pro. Appen er en af de mere tunge apps, der godt kan virke hakkende på ældre telefoner, men den giver til gengæld en af de absolut mest gennemførte muligheder for at personliggøre appen, så den ligner præcis det, som du ønsker.

I deres egen tema-butik findes der et hav af temaer. Alt fra temaer hvor beskederne ligner træstykker til futuristiske, neonfarvede beskeder. Mange er gratis, men de fleste koster penge, som ikke betales via den normale Google Play-butik, men i stedet i deres egen butik. Der kan enten betales med dankort eller ved at optjene point i gennem reklame-seeing.

Læs også: Gør din Android mere spændende: Her er syv gode "launchers"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere