Artikel top billede

Foto: Dan Jensen (Foto: Dan Jensen)

Her er dansk Microsoft-topchefs nye job: Erik Kaae går til dansk software-firma

Microsoft Danmarks partnerchef tiltræder som COO i stor dansk ERP-koncern.

Microsofts Danmarks salgsdirektør og chef for partnerforretningen gennem de sidste fem år, Erik Kaae, skifter sit visitkort ud og skal fremover slå sine folder som COO hos ERP-koncernen EG.

Nyheden om Erik Kaaes exit fra Microsoft er godt en uge gammel.

Den kan du læse her: Dansk direktør forlader Microsoft.

Men i dag sætter Erik Kaae så navn på nye arbejdsgiver.

Hans opgave blandt andet bliver at få den stribe af virksomheder, som EG har opkøbt over de seneste par år, til at spille sammen og genere endnu mere vækst.

EG-koncernen arbejder i hele Norden og har over de seneste fem år næsten fordoblet sin omsætning - dels gennem organisk vækst, men først og fremmest gennem en lang række opkøb af brancherettede it-forhandlere.

"EG er nok den stærkeste spiller i Danmark, og selskabet er på en rigtig spændende rejse. Det har købt en forfærdelig masse virksomheder op gennem de sidste par år, og den rejse er ikke stoppet. Jeg synes, at det er superspændende at få integreret de virksomheder, som der er investeret i," siger Erik Kaae, som begynder i sit nye job senest 1. november.

Sigter efter milliard-omsætning

Tidligere i år satte EG's koncenchef Leif Vestergaard som mål at EG inden 2018 skulle runde en omsætning på mellem 2,3 og 2,4 milliarder kroner mod de 1,6 milliarder, som koncernen nåede i 2013.

EG har over de seneste år satset på at levere specialiserede løsninger til en række forskellig brancher og markedsvertikaler.

Netop den specialisering er ifølge Erik Kaae med til at gøre EG til det, det er.

"Kernen hos EG er branchefokus. Selskabet har nogle hovedvertikaler og brancher, det fokuserer på, hvor det leverer ERP-løsninger, men også en forfærdelig masse andet som for eksempel indenfor retail, hvor vi leverer point of sales-systemer (betalings- og kasseløsninger , red.) og alle mulige andre løsninger," siger Erik Kaae.

Hos EG bliver han en del af en ni mand stor direktion med koncernchef Leif Vestergaard i spidsen.

Løsere tilknytning

Forgængeren som EG's COO, Ole Fritze, skal efter fire år i jobbet nu ifølge Leif Vestergaard løse forskellige konsulentopgaver i EG, men får en løsere tilknytning til koncernen.

Leif Vestergaard siger, at det er personen Erik Kaae, der har været afgørende for, at der nu skiftes ud på posten som COO.

"Jeg har i mange år samarbejdet med Erik Kaae gennem Microsoft. Han kommer med nogle kompetencer omkring eksekvering, brancheforståelse og teknologi, som kan accelerere den udvikling, vi har i EG," siger Leif Vestergaard.

Læs også:

Nyt opkøb: Nu vil EG have fingre i KMD's kernekunder

EG køber sin egen talentkravlegård
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere