Artikel top billede

Foto: Dan Jensen

Her er dansk Microsoft-topchefs nye job: Erik Kaae går til dansk software-firma

Microsoft Danmarks partnerchef tiltræder som COO i stor dansk ERP-koncern.

Microsofts Danmarks salgsdirektør og chef for partnerforretningen gennem de sidste fem år, Erik Kaae, skifter sit visitkort ud og skal fremover slå sine folder som COO hos ERP-koncernen EG.

Nyheden om Erik Kaaes exit fra Microsoft er godt en uge gammel.

Den kan du læse her: Dansk direktør forlader Microsoft.

Men i dag sætter Erik Kaae så navn på nye arbejdsgiver.

Hans opgave blandt andet bliver at få den stribe af virksomheder, som EG har opkøbt over de seneste par år, til at spille sammen og genere endnu mere vækst.

EG-koncernen arbejder i hele Norden og har over de seneste fem år næsten fordoblet sin omsætning - dels gennem organisk vækst, men først og fremmest gennem en lang række opkøb af brancherettede it-forhandlere.

"EG er nok den stærkeste spiller i Danmark, og selskabet er på en rigtig spændende rejse. Det har købt en forfærdelig masse virksomheder op gennem de sidste par år, og den rejse er ikke stoppet. Jeg synes, at det er superspændende at få integreret de virksomheder, som der er investeret i," siger Erik Kaae, som begynder i sit nye job senest 1. november.

Sigter efter milliard-omsætning

Tidligere i år satte EG's koncenchef Leif Vestergaard som mål at EG inden 2018 skulle runde en omsætning på mellem 2,3 og 2,4 milliarder kroner mod de 1,6 milliarder, som koncernen nåede i 2013.

EG har over de seneste år satset på at levere specialiserede løsninger til en række forskellig brancher og markedsvertikaler.

Netop den specialisering er ifølge Erik Kaae med til at gøre EG til det, det er.

"Kernen hos EG er branchefokus. Selskabet har nogle hovedvertikaler og brancher, det fokuserer på, hvor det leverer ERP-løsninger, men også en forfærdelig masse andet som for eksempel indenfor retail, hvor vi leverer point of sales-systemer (betalings- og kasseløsninger , red.) og alle mulige andre løsninger," siger Erik Kaae.

Hos EG bliver han en del af en ni mand stor direktion med koncernchef Leif Vestergaard i spidsen.

Løsere tilknytning

Forgængeren som EG's COO, Ole Fritze, skal efter fire år i jobbet nu ifølge Leif Vestergaard løse forskellige konsulentopgaver i EG, men får en løsere tilknytning til koncernen.

Leif Vestergaard siger, at det er personen Erik Kaae, der har været afgørende for, at der nu skiftes ud på posten som COO.

"Jeg har i mange år samarbejdet med Erik Kaae gennem Microsoft. Han kommer med nogle kompetencer omkring eksekvering, brancheforståelse og teknologi, som kan accelerere den udvikling, vi har i EG," siger Leif Vestergaard.

Læs også:

Nyt opkøb: Nu vil EG have fingre i KMD's kernekunder

EG køber sin egen talentkravlegård
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.