Artikel top billede

Foto: Dan Jensen (Foto: Dan Jensen)

Her er dansk Microsoft-topchefs nye job: Erik Kaae går til dansk software-firma

Microsoft Danmarks partnerchef tiltræder som COO i stor dansk ERP-koncern.

Microsofts Danmarks salgsdirektør og chef for partnerforretningen gennem de sidste fem år, Erik Kaae, skifter sit visitkort ud og skal fremover slå sine folder som COO hos ERP-koncernen EG.

Nyheden om Erik Kaaes exit fra Microsoft er godt en uge gammel.

Den kan du læse her: Dansk direktør forlader Microsoft.

Men i dag sætter Erik Kaae så navn på nye arbejdsgiver.

Hans opgave blandt andet bliver at få den stribe af virksomheder, som EG har opkøbt over de seneste par år, til at spille sammen og genere endnu mere vækst.

EG-koncernen arbejder i hele Norden og har over de seneste fem år næsten fordoblet sin omsætning - dels gennem organisk vækst, men først og fremmest gennem en lang række opkøb af brancherettede it-forhandlere.

"EG er nok den stærkeste spiller i Danmark, og selskabet er på en rigtig spændende rejse. Det har købt en forfærdelig masse virksomheder op gennem de sidste par år, og den rejse er ikke stoppet. Jeg synes, at det er superspændende at få integreret de virksomheder, som der er investeret i," siger Erik Kaae, som begynder i sit nye job senest 1. november.

Sigter efter milliard-omsætning

Tidligere i år satte EG's koncenchef Leif Vestergaard som mål at EG inden 2018 skulle runde en omsætning på mellem 2,3 og 2,4 milliarder kroner mod de 1,6 milliarder, som koncernen nåede i 2013.

EG har over de seneste år satset på at levere specialiserede løsninger til en række forskellig brancher og markedsvertikaler.

Netop den specialisering er ifølge Erik Kaae med til at gøre EG til det, det er.

"Kernen hos EG er branchefokus. Selskabet har nogle hovedvertikaler og brancher, det fokuserer på, hvor det leverer ERP-løsninger, men også en forfærdelig masse andet som for eksempel indenfor retail, hvor vi leverer point of sales-systemer (betalings- og kasseløsninger , red.) og alle mulige andre løsninger," siger Erik Kaae.

Hos EG bliver han en del af en ni mand stor direktion med koncernchef Leif Vestergaard i spidsen.

Løsere tilknytning

Forgængeren som EG's COO, Ole Fritze, skal efter fire år i jobbet nu ifølge Leif Vestergaard løse forskellige konsulentopgaver i EG, men får en løsere tilknytning til koncernen.

Leif Vestergaard siger, at det er personen Erik Kaae, der har været afgørende for, at der nu skiftes ud på posten som COO.

"Jeg har i mange år samarbejdet med Erik Kaae gennem Microsoft. Han kommer med nogle kompetencer omkring eksekvering, brancheforståelse og teknologi, som kan accelerere den udvikling, vi har i EG," siger Leif Vestergaard.

Læs også:

Nyt opkøb: Nu vil EG have fingre i KMD's kernekunder

EG køber sin egen talentkravlegård
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere