Artikel top billede

Foto: Google/Adobe

Adobe satser på Chromebook - starter med Photoshop

Softwareselskabet Adobe er nu på vej med blandt andet Photoshop til de browserbaserede Chromebooks.

Et af de største argumenter imod en Chromebook har været, at de ikke kan køre store og tunge desktop-programmer som Photoshop.

Men netop Adobes Creative Cloud er nu på vej til Chromebooks, hvilket betyder, at Photoshop kommer snart til Googles platform.

Det skriver The Verge med reference til Googles og Adobes blogs.

I første omgang vil det være en "streamet" version af Photoshop, som man kan benytte sig af, men det er langt fra alle, som får mulighed for det nu.

Kun Adobes "Education"-kunder, som har et aktivt Creative Cloud medlemskab, kan søge om at få adgang til beta-versionen. Det er også et krav, at du er fra Nordamerika.

Tjenesten skulle ifølge Google og Adobe være en flydende og gnidningsfri oplevelse, som man bedst kender den fra Adobe, og der vil selvfølgelig - da det jo er en Chromebook - være en dyb integration mellem Photoshop og Google Drive.

Den "streamede" Photoshop vil også kunne bruges via en Chromebrowser på en Windows-computer, hvilket trækker Photoshop helt op i skyen.

Adobe fortæller dog, at der er en række features, som ikke vil fungere på Chromebooks, da de normalt trækker hårdt på computerens GPU.

Stort skridt for Chromebooks

Også andre af Adobes programmer fra Creative Cloud er på vej til Chromebooks, men endnu er der ingen nyheder om hvilke og hvornår.

Det er et stort skridt for Chromebooks, som i stigende grad ikke bare er et minimalistisk system for studerende og ældre.

Flere og flere programmer kommer over på den cloud-baserede platform, og efter at NemID også tidligere på sommeren blev javascript-baseret, har Chromebooks været markedsført hårdt på det danske marked.

Det er dog stadig ikke alle sites og banker, som fuldt understøtter NemID som javascript.

Læs også: 

Millioner af Android-apps på vej til din Chromebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere