Artikel top billede

Foto: Google/Adobe

Adobe satser på Chromebook - starter med Photoshop

Softwareselskabet Adobe er nu på vej med blandt andet Photoshop til de browserbaserede Chromebooks.

Et af de største argumenter imod en Chromebook har været, at de ikke kan køre store og tunge desktop-programmer som Photoshop.

Men netop Adobes Creative Cloud er nu på vej til Chromebooks, hvilket betyder, at Photoshop kommer snart til Googles platform.

Det skriver The Verge med reference til Googles og Adobes blogs.

I første omgang vil det være en "streamet" version af Photoshop, som man kan benytte sig af, men det er langt fra alle, som får mulighed for det nu.

Kun Adobes "Education"-kunder, som har et aktivt Creative Cloud medlemskab, kan søge om at få adgang til beta-versionen. Det er også et krav, at du er fra Nordamerika.

Tjenesten skulle ifølge Google og Adobe være en flydende og gnidningsfri oplevelse, som man bedst kender den fra Adobe, og der vil selvfølgelig - da det jo er en Chromebook - være en dyb integration mellem Photoshop og Google Drive.

Den "streamede" Photoshop vil også kunne bruges via en Chromebrowser på en Windows-computer, hvilket trækker Photoshop helt op i skyen.

Adobe fortæller dog, at der er en række features, som ikke vil fungere på Chromebooks, da de normalt trækker hårdt på computerens GPU.

Stort skridt for Chromebooks

Også andre af Adobes programmer fra Creative Cloud er på vej til Chromebooks, men endnu er der ingen nyheder om hvilke og hvornår.

Det er et stort skridt for Chromebooks, som i stigende grad ikke bare er et minimalistisk system for studerende og ældre.

Flere og flere programmer kommer over på den cloud-baserede platform, og efter at NemID også tidligere på sommeren blev javascript-baseret, har Chromebooks været markedsført hårdt på det danske marked.

Det er dog stadig ikke alle sites og banker, som fuldt understøtter NemID som javascript.

Læs også: 

Millioner af Android-apps på vej til din Chromebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere