Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

Sådan skal din nye smartphone kommunikere uden mobilnetværk

Ny teknologi-standard lader smartphones kommunikere uden brug af teleselskabets sendemaster.

En ny funktion i LTE-protokollen skal gøre det muligt for smartphones at kommunikere direkte med hinanden og med andre enheder uden om sendemasterne fra teleselskabet.

LTE Direct, som standarden kaldes, har en trådløs rækkevidde på op til 500 meter, så der er ikke tale om, at du kan ringe hjem til mor i Vordingborg, men derimod om, at teknologien kan udnyttes i lokalområdet.

LTE Direct ventes at blive godkendt senere i år, så enheder, der undersøtter Direct, kan ramme markedet allerede i 2015.

Det skriver skriver MIT Technology Review.

Det er Qualcomm, der har arbejdet med LTE Direct i de seneste syv år. Qualcomm er nu gået sammen med Facebook og Yahoo om den videre udnyttelse af LTE Direct.

LTE Direct i lufthavne og på togstationer

Blandt de brugsscenarier, Technology Review ridser op, er, at smartphonen automatisk kan spotte bekendte eller forretninger, der er i nærheden af dig, ligesom der også peges på, at det vil kunne udnyttes i marketing-øjemed.

En enhed med LTE Direct aktiveret kan opdage andre telefoner, der bruger teknologien, eller kommunikere med faste enheder, der er installeret i virksomheder eller integreret i infrastrukturen i en lufthavn eller på en togstation, lyder det i MIT-mediet.

"Du kan tænke på LTE Direct som en sjette sans, der altid er opmærksom på miljøet omkring dig. Verden er fuld af information, og telefonen kan bruge det til at forudsige og til at hjælpe dig i din hverdag," udtaler Mahesh Makhijani, der er teknisk marketingsleder hos Qualcomm.

En talsperson fra Facebook forklarer desuden til MIT Technology Review, at LTE Direct vil kunne bruges i Facebooks apps til skabe helt nye former for interaktioner med en lokal forretningen eller en ven, der er i nærheden.

Der er mange lighedstræk mellem LTE Direct og eksempelvis WiFi Direct, som vi tidligere har skrevet om, ligesom Apples iBeacon også kan anvendes til mange af de ting, som der bliver formålet med LTE Direct.

Læs også:

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Nu kommer LTE Advanced med meget mere power

Mark Zuckerberg: Her er mit næste store projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?