Artikel top billede

Sådan skal din nye smartphone kommunikere uden mobilnetværk

Ny teknologi-standard lader smartphones kommunikere uden brug af teleselskabets sendemaster.

En ny funktion i LTE-protokollen skal gøre det muligt for smartphones at kommunikere direkte med hinanden og med andre enheder uden om sendemasterne fra teleselskabet.

LTE Direct, som standarden kaldes, har en trådløs rækkevidde på op til 500 meter, så der er ikke tale om, at du kan ringe hjem til mor i Vordingborg, men derimod om, at teknologien kan udnyttes i lokalområdet.

LTE Direct ventes at blive godkendt senere i år, så enheder, der undersøtter Direct, kan ramme markedet allerede i 2015.

Det skriver skriver MIT Technology Review.

Det er Qualcomm, der har arbejdet med LTE Direct i de seneste syv år. Qualcomm er nu gået sammen med Facebook og Yahoo om den videre udnyttelse af LTE Direct.

LTE Direct i lufthavne og på togstationer

Blandt de brugsscenarier, Technology Review ridser op, er, at smartphonen automatisk kan spotte bekendte eller forretninger, der er i nærheden af dig, ligesom der også peges på, at det vil kunne udnyttes i marketing-øjemed.

En enhed med LTE Direct aktiveret kan opdage andre telefoner, der bruger teknologien, eller kommunikere med faste enheder, der er installeret i virksomheder eller integreret i infrastrukturen i en lufthavn eller på en togstation, lyder det i MIT-mediet.

"Du kan tænke på LTE Direct som en sjette sans, der altid er opmærksom på miljøet omkring dig. Verden er fuld af information, og telefonen kan bruge det til at forudsige og til at hjælpe dig i din hverdag," udtaler Mahesh Makhijani, der er teknisk marketingsleder hos Qualcomm.

En talsperson fra Facebook forklarer desuden til MIT Technology Review, at LTE Direct vil kunne bruges i Facebooks apps til skabe helt nye former for interaktioner med en lokal forretningen eller en ven, der er i nærheden.

Der er mange lighedstræk mellem LTE Direct og eksempelvis WiFi Direct, som vi tidligere har skrevet om, ligesom Apples iBeacon også kan anvendes til mange af de ting, som der bliver formålet med LTE Direct.

Læs også:

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Nu kommer LTE Advanced med meget mere power

Mark Zuckerberg: Her er mit næste store projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.