Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

Sådan skal din nye smartphone kommunikere uden mobilnetværk

Ny teknologi-standard lader smartphones kommunikere uden brug af teleselskabets sendemaster.

En ny funktion i LTE-protokollen skal gøre det muligt for smartphones at kommunikere direkte med hinanden og med andre enheder uden om sendemasterne fra teleselskabet.

LTE Direct, som standarden kaldes, har en trådløs rækkevidde på op til 500 meter, så der er ikke tale om, at du kan ringe hjem til mor i Vordingborg, men derimod om, at teknologien kan udnyttes i lokalområdet.

LTE Direct ventes at blive godkendt senere i år, så enheder, der undersøtter Direct, kan ramme markedet allerede i 2015.

Det skriver skriver MIT Technology Review.

Det er Qualcomm, der har arbejdet med LTE Direct i de seneste syv år. Qualcomm er nu gået sammen med Facebook og Yahoo om den videre udnyttelse af LTE Direct.

LTE Direct i lufthavne og på togstationer

Blandt de brugsscenarier, Technology Review ridser op, er, at smartphonen automatisk kan spotte bekendte eller forretninger, der er i nærheden af dig, ligesom der også peges på, at det vil kunne udnyttes i marketing-øjemed.

En enhed med LTE Direct aktiveret kan opdage andre telefoner, der bruger teknologien, eller kommunikere med faste enheder, der er installeret i virksomheder eller integreret i infrastrukturen i en lufthavn eller på en togstation, lyder det i MIT-mediet.

"Du kan tænke på LTE Direct som en sjette sans, der altid er opmærksom på miljøet omkring dig. Verden er fuld af information, og telefonen kan bruge det til at forudsige og til at hjælpe dig i din hverdag," udtaler Mahesh Makhijani, der er teknisk marketingsleder hos Qualcomm.

En talsperson fra Facebook forklarer desuden til MIT Technology Review, at LTE Direct vil kunne bruges i Facebooks apps til skabe helt nye former for interaktioner med en lokal forretningen eller en ven, der er i nærheden.

Der er mange lighedstræk mellem LTE Direct og eksempelvis WiFi Direct, som vi tidligere har skrevet om, ligesom Apples iBeacon også kan anvendes til mange af de ting, som der bliver formålet med LTE Direct.

Læs også:

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Nu kommer LTE Advanced med meget mere power

Mark Zuckerberg: Her er mit næste store projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere