Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Apple og Samsung mister grebet om tablet-markedet: Konkurrenterne stormer frem

Apple og Samsung har længe domineret markedet for tablet-pc'er, men nu begynder de fremadstormende konkurrenter for alvor at spille med musklerne.

Da Apple i 2010 lancerede den første iPad, nuppede selskabet samtidig stort set hele det tablet-marked, der voksede frem sammen med iPad'en.

Siden kom særligt Samsung med til festen med de Android-tablets, som selskabet siden har haft så stor succes med.

Men nu mærker både Apple og Samsung konsekvenserne af, at rigtig mange hardwareproducenterne i dag har gode - og ikke mindst billige - tablet-pc'er at tilbyde forbrugerne.

I en ny markedsopgørelse skriver ABI Research, at der er heftig konkurrence om tredjepladsen på markedet blandt selskaber som Lenovo, Amazon og ASUS.

At eksempelvis Amazon mener det seriøst med tablet-markedet, så vi for få uger siden, da selskabet lancerede en stribe nye produkter i forskellige prisklasser, og også verdens største pc-producent, Lenovo, har godt gang i samlebåndene med nye tablets.

ABI Research venter, at udfordrerne til Apple og Samsung samlet set vil opnå en årlig vækst på 22,8 procent frem til 2018.

I 2019 ventes det eksempelvis, at Lenovo vil sidde på 7,3 procent af de globale marked for tablet-pc'er.

Allerede nu mærker Apple og Samsung dog i den grad konsekvenserne af den øgede konkurrence, lyder det fra ABI Research.

"I løbet 2013 eksploderede markedet med nye enheder, der påvirkede forbrugerne stærkt. De førende tablet-leverandører kom hurtigt til at dominere markedet, men nu mærker de presset og mister hurtigt kontrollen over markedsandelen," skriver ABI Research.

Apple og Samsung har store problemer

Det er barske realiteter, tablet-kongerne Apple og Samsung må se i øjnene for tiden.

Fra første til andet kvartal i år oplevede Samsung et fald i væksten på hele 35 procent, mens Apple droppede med 19 procent ifølge ABI. 

De to selskabers samlede markedsandel lød i første kvartal 72 procent, men er nu nede på 66 procent, skriver ABI Research.

Alle angriber Apple og Samsung

Også et andet analysefirma, IDC, har for nylig været fremme med opgørelser, der bestemt ikke fremkalder jubel hos hverken Samsung eller Apple.

I IDC's opgørelse var Apple fra andet kvartal 2013 til andet kvartal i år gået tilbage med 9,3 procent i antallet af tablet-forsendelser, mens Samsung havde en beskeden vækst på 1,6 procent.

En virksomhed om Lenovo havde i samme periode en vækst på 64,7 procent ifølge IDC.

Apples globale markedsandel i andet kvartal i år lød på 26,9 procent, mens Samsung landede på 17,2 procent, lyder det fra IDC. 

Lenovo ligger på 4,9 procent, efterfulgt af Asus med 4,6 procent af markedet - og så er der en stor gruppe af "andre" leverandører, der samlet står for 44,4 procent af det globale tablet-marked.

Læs også:

Amazon masse-lancerer nye tablets og e-readere

Tablet-markedet udvikler sig helt forkert for Apple:iPad-nedtur forude

Sværm af ultrabillige tablets på vej: Køb en tablet for et par hundrede kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.