Artikel top billede

Symantec på vej til at splitte virksomheden op

Sikkerheds-giganten Symantec er langt med overvejelserne om at dele virksomheden op i to dele. Det skal bane vejen for selskabet på et område, som ikke mange i dag forbinder Symantec med.

Sikkerhedsgiganten Symantec er langt fremme i overvejelserne om at splitte virksomheden op i to selvstændige virksomheder.

Ifølge Bloomberg er det ideen, at det ene selskab skal beskæftige sig med udvikling og salg af sikkerhedsløsninger, som Symantec er mest kendt for i dag.

Det andet skal fokusere på storage.

Ifølge nyhedssitet ventes Symantecs topchef, Michael Brown, at komme med en formel udmelding om opdelingen inden for de kommende par uger.

Han blev formelt udnævnt til topchef for en måneds tid siden, efter han siden marts har været konstitueret som topchef, da Steve Bennet blev fyret.

Det kan du læse mere om her: Så er det slut: It-gigant fyrer topchefen

Symantec har tidligere overvejet at dele virksomheden op på lignende måde, men har hidtil hver gang droppet ideen.

Men nu kan meget tyde på, at tiden er ved at være moden, lyder vurderingen.

Den del af Symantecs forretning, der varetager backup, recovery, arkivering, storage og lignende, står i dag bag 37 procent af den samlede omsætning.

Også andre af it-verdenen store selskaber er i færd med at splitte sig selv op. Det skal sikre større agilitet og bedre muligheder for at rette selskaberne ind efter de hastigt skiftende markedsvilkår, hvilket er vanskeligt, hvis ikke selskaberne er fokuserede på få og bestemte markeder.

Samtidig giver en opsplitning brandingmæssige fordele, da de store selskaber ofte primært er kendt for et enkelt markedsområde.

HP's planer kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

Også eBay arbejder angiveligt med en plan om at dele sig selv op. Ifølge markedsrygter har selskabets bestyrelse allerede givet grønt lys til en opsplitningsplan, der skal dele selskabet i en eBay-del og en PayPal-del.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.