Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Symantec på vej til at splitte virksomheden op

Sikkerheds-giganten Symantec er langt med overvejelserne om at dele virksomheden op i to dele. Det skal bane vejen for selskabet på et område, som ikke mange i dag forbinder Symantec med.

Sikkerhedsgiganten Symantec er langt fremme i overvejelserne om at splitte virksomheden op i to selvstændige virksomheder.

Ifølge Bloomberg er det ideen, at det ene selskab skal beskæftige sig med udvikling og salg af sikkerhedsløsninger, som Symantec er mest kendt for i dag.

Det andet skal fokusere på storage.

Ifølge nyhedssitet ventes Symantecs topchef, Michael Brown, at komme med en formel udmelding om opdelingen inden for de kommende par uger.

Han blev formelt udnævnt til topchef for en måneds tid siden, efter han siden marts har været konstitueret som topchef, da Steve Bennet blev fyret.

Det kan du læse mere om her: Så er det slut: It-gigant fyrer topchefen

Symantec har tidligere overvejet at dele virksomheden op på lignende måde, men har hidtil hver gang droppet ideen.

Men nu kan meget tyde på, at tiden er ved at være moden, lyder vurderingen.

Den del af Symantecs forretning, der varetager backup, recovery, arkivering, storage og lignende, står i dag bag 37 procent af den samlede omsætning.

Også andre af it-verdenen store selskaber er i færd med at splitte sig selv op. Det skal sikre større agilitet og bedre muligheder for at rette selskaberne ind efter de hastigt skiftende markedsvilkår, hvilket er vanskeligt, hvis ikke selskaberne er fokuserede på få og bestemte markeder.

Samtidig giver en opsplitning brandingmæssige fordele, da de store selskaber ofte primært er kendt for et enkelt markedsområde.

HP's planer kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

Også eBay arbejder angiveligt med en plan om at dele sig selv op. Ifølge markedsrygter har selskabets bestyrelse allerede givet grønt lys til en opsplitningsplan, der skal dele selskabet i en eBay-del og en PayPal-del.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere