Artikel top billede

Sådan kan forlygterne komme til at fungere i din næste bil med smart teknologi

Mazda er klar med ny intelligent teknologi, som skal være med til at mindske trafikuheld.

Din næste bil kan være udstyret med forlygter, der er programmeret til, at billisterne forude ikke bliver blændet, når de passerer eller bare har dig i bakspejlet.

Hvordan fungerer teknologien?

"At opfange andre biler er den nemmere del: Mazda bruger et kamera og lasere, der allerede er monteret i bilerne for at undgå sammenstød. Nu bliver kameraet og laserne brugt til at spore en modkørende bil op til 400 meter væk og spore baglygterne af en forankørende bil mere en cirka 120 meter forude." siger en repræsentant for Mazda til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Teknologien er dog ikke helt ny. BMW har nemlig allerede lanceret en lignende teknologi på forskellige af selskabets luksus-modeller.

Forskellen fra BMW's teknologi er, at der her er en lille motor, der driver en klap, som så dækker en del af forlygten, når der er brug for det.

Baseret på LED

Mazdas forlygter er delt op i fire "blokke" af LED-lys, som kan slås til og fra.

Når bilens sensorer opfanger en bil, slår computeren automatisk det lys fra, der rammer den modkørendes blik. På den måde vil modkørende ikke blive blændet og har bedre sigtbarhed forude.

Mazda har også prøvet på at udvikle andre ting til at forbedre sikkerheden for chaufføren i bilen.

Der bliver arbejdet på at få udviklet en automatisk forlygtehæver, hvilket betyder, at forlygten vil hæve sig, når bilen opnår en bestemt hastighed.

Derved vil det blive nemmere for chaufføren at se vejen længere fremme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere