Artikel top billede

Popmusikeren Will.i.am lancerer eget smartwatch: "Vores ur er det første smukke Smartwatch"

Musikeren, produceren, iværksætteren og nu også hardwareproducenten Will.i.am lancerede onsdag sit eget smartwatch, som ifølge ham selv er det første smartwatch, som ikke er "urimeligt grimt."

Dreamforce 2014. San Francisco. Nyheden om at musikeren Will.i.am ville lancere et smartwatch til Salesforces årlige event Dreamforce vil nok få nogle til at rynke på næsten. "Hvorfor kommer en popmusiker som Will.i.am (tidligere medlem af Black Eyed Peas), med sit eget smartwatch?"

Svaret er enkelt: Alle de andre smartwatches er grimme, og har ikke et gram af "fashion" over sig.

Sådan forklarede Will.i.am det i hvert fald til lanceringen, hvor musikerens "Puls"-ur blev fremvist for første gang.

"Alle de andre på markedet kommer med deres ideer, men de mangler allesammen noget vigtigt: At det er et smukt produkt, som man har lyst til at have på. Et smykke skal være noget smukt, og det har jeg og mit hold skabt," forklarede Will.i.am under lanceringen.

Ikke et ur(!)

Uret er en cylinderrund armbånd med en kurvet skærm og en snapdragonprocessor inden i. Hvilken processor, eller hvor høj en kvalitet skærmen er, hørte vi ikke mere om, men uret er langt mere end et ur, ifølge Will.i.am. Ja faktisk er det slet ikke et ur.

"Det er ikke et ur. Det er noget langt større. Det er en designperle, som ikke er set før på markedet, og noget som alle vil kunne gå med," sagde Will.i.am. 

Puls kommer med plads til et simkort og åbner altså op for samme mulighed som Samsungs Gear S har, hvor armbåndet/uret kan bruges som en fuldt funtionel telefon. 

Puls kører sit eget system, som der endnu ikke kom mere information på, men der er allerede lavet en stor række apps til, og Salesforces også er klar til at lave apps til. Salesforces CEO, Marc Benioff er privat gode venner med Will.i.am.

Tøj med indbygget batteri

Ved lanceringen kom der endnu ingen lanceringsdato eller priser, men både amerikanske AT&T og britiske O2 (teleselskaber), blev præsenteret som partnere. Ifølge en hollandsk journalist, som efterfølgende fik mulighed for at snakke med Will.i.am, så er et europæisk marked ud over Storbritannien målet, og prisen vil være placeret imellem nutidens smartwatches og en smartphone, hvilket kan være alt mellem 1.500 til 4.000 kroner. 

Ud over selve Puls præsenterede Will.i.am også "resten".

"Alle smartwatchproducenterne tænker kun på uret, men som alt mode, så skal det hele passe sammen. Hvad med resten? Det har vi tænkt på selvfølgelig," sagde Will.i.am.

"Resten" blev præsenteret som blandt andet en jakke med indbygget batteri til to-tre dages ektra batterilevetid til Puls, som blev overført blot ved at jakken rører ved uret - altså trådløs opladning. 

Der blev også præsenteret sko, som viser din vægt i realtid og en taske som har indbygget batteri og højtalere. 

Hvorvidt uret kan overleve en verden, som i øjeblikket styres af Samsung med deres Gear-ure, er endnu uvist. Også Google er på vej ind med Android Wear, og selv Apple kommer med Apple Watch i 2015 , men det er absolut rart at se noget nytænkning i designet på markedet. 

Læs også:

Nyt smartwatch fra Samsung fungerer uden telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere