Artikel top billede

Popmusikeren Will.i.am lancerer eget smartwatch: "Vores ur er det første smukke Smartwatch"

Musikeren, produceren, iværksætteren og nu også hardwareproducenten Will.i.am lancerede onsdag sit eget smartwatch, som ifølge ham selv er det første smartwatch, som ikke er "urimeligt grimt."

Dreamforce 2014. San Francisco. Nyheden om at musikeren Will.i.am ville lancere et smartwatch til Salesforces årlige event Dreamforce vil nok få nogle til at rynke på næsten. "Hvorfor kommer en popmusiker som Will.i.am (tidligere medlem af Black Eyed Peas), med sit eget smartwatch?"

Svaret er enkelt: Alle de andre smartwatches er grimme, og har ikke et gram af "fashion" over sig.

Sådan forklarede Will.i.am det i hvert fald til lanceringen, hvor musikerens "Puls"-ur blev fremvist for første gang.

"Alle de andre på markedet kommer med deres ideer, men de mangler allesammen noget vigtigt: At det er et smukt produkt, som man har lyst til at have på. Et smykke skal være noget smukt, og det har jeg og mit hold skabt," forklarede Will.i.am under lanceringen.

Ikke et ur(!)

Uret er en cylinderrund armbånd med en kurvet skærm og en snapdragonprocessor inden i. Hvilken processor, eller hvor høj en kvalitet skærmen er, hørte vi ikke mere om, men uret er langt mere end et ur, ifølge Will.i.am. Ja faktisk er det slet ikke et ur.

"Det er ikke et ur. Det er noget langt større. Det er en designperle, som ikke er set før på markedet, og noget som alle vil kunne gå med," sagde Will.i.am. 

Puls kommer med plads til et simkort og åbner altså op for samme mulighed som Samsungs Gear S har, hvor armbåndet/uret kan bruges som en fuldt funtionel telefon. 

Puls kører sit eget system, som der endnu ikke kom mere information på, men der er allerede lavet en stor række apps til, og Salesforces også er klar til at lave apps til. Salesforces CEO, Marc Benioff er privat gode venner med Will.i.am.

Tøj med indbygget batteri

Ved lanceringen kom der endnu ingen lanceringsdato eller priser, men både amerikanske AT&T og britiske O2 (teleselskaber), blev præsenteret som partnere. Ifølge en hollandsk journalist, som efterfølgende fik mulighed for at snakke med Will.i.am, så er et europæisk marked ud over Storbritannien målet, og prisen vil være placeret imellem nutidens smartwatches og en smartphone, hvilket kan være alt mellem 1.500 til 4.000 kroner. 

Ud over selve Puls præsenterede Will.i.am også "resten".

"Alle smartwatchproducenterne tænker kun på uret, men som alt mode, så skal det hele passe sammen. Hvad med resten? Det har vi tænkt på selvfølgelig," sagde Will.i.am.

"Resten" blev præsenteret som blandt andet en jakke med indbygget batteri til to-tre dages ektra batterilevetid til Puls, som blev overført blot ved at jakken rører ved uret - altså trådløs opladning. 

Der blev også præsenteret sko, som viser din vægt i realtid og en taske som har indbygget batteri og højtalere. 

Hvorvidt uret kan overleve en verden, som i øjeblikket styres af Samsung med deres Gear-ure, er endnu uvist. Også Google er på vej ind med Android Wear, og selv Apple kommer med Apple Watch i 2015 , men det er absolut rart at se noget nytænkning i designet på markedet. 

Læs også:

Nyt smartwatch fra Samsung fungerer uden telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere