Vedhæftede filer eller ren cloud: Tør du bruge Microsofts nye mail-funktion?

Microsoft vil gøre op med de vedhæftede filer til e-mails og i stedet have brugerne til at gemme filerne på OneDrive. Men det er langt fra alle, der er vilde med den udvikling.

Microsoft giver med et nyt tiltag brugerne af Outlook Web App  - som blandt andet kan tilgås af Office 365-kunderne - et alternativ til de traditionelle, vedhæftede filer, vi kender fra e-mailen.

Som vi skrev i sidste uge, betyder det, at brugerne af OWA nu via funktionen "Del med OneDrive" automatisk kan uploade en fil fra computerens harddisk til OneDrive, når de vedhæfter den til en e-mail.

På den måde får modtageren af e-mailen et link til filen på OneDrive i stedet for selve filen.

"Når du nu sender filer til andre, kan alle i stedet for at skulle åbne vedhæftningen, redigere den og så sende dokumentet tilbage til dig, simpelthen åbne dokumentet direkte fra linket og redigere et enkelt udkast," lyder argumentet blandt andet fra Microsoft.

Selvom denne type løsninger har eksisteret længe, har det skabt en del opsigt, at "Del med OneDrive" nu implementeres så direkte i Outlook Web App. 

"Det vil jeg ikke bruge"
For selvom Microsoft har ret i, at det til tider kan være noget bøvlet at arbejde med vedhæftede filer, der sendes frem og tilbage mellem brugerne og redigeres af forskellige modtagere, så er det ikke alle Computerworlds læsere, der jubler over den nye funktion i Outlook Web App.

"Jeg skal ikke have private dokumenter eller dokumenter vedr. min virksomhed liggende i M$ OneDrive," lyder det blandt andet fra en læser i debatten.

"Har ikke noget at bruge denne funktion til overhovedet, ej heller på mit arbejde. Og hvad hvis jeg ikke har lyst til at bruge OneDrive? Jeg skal ikke have mere end højst nødvendigt til at ligge på steder, som jeg ikke 100 % styrer selv," skriver en anden.

Flere læsere mener, at man har mere kontrol over filerne, hvis man ikke overlader dem helt til OneDrive eller andre cloud-tjenester.

"Det kan godt være at der er lige så stor risiko for at få sin e-mail hacket som at få sin cloud hacket, men jeg kan da i dag tage den vedhæftede fil og lægge den lokalt på min egen storage løsning, og så er jeg da i det mindste sikret, at jeg senere kan komme til filen, også hvis min account er blevet hacket."

Og en anden læser skriver:

"Reglen må være at man ikke uploader materiale, som man ikke vil have i nakken en dag som en boomerang"

Der er flere læsere, der skriver, at de slet ikke ønsker at anvende cloud-løsninger på grund af risikoen for at blive hacket og privacy-bekymringer, mens andre derimod skriver, at de allerede anvender eksempelvis Dropbox, OneDrive eller Google Drev til udveksling af filer i stedet for at vedhæfte dem på traditionel vis til en e-email.

Hvad gør du?
Uanset hvad er der næppe tvivl om, at der generelt bliver udvekslet flere filer via forskellige cloud-tjenester og samarbejdssystemer, og at den klassiske måde at vedhæfte filer til e-mails på på den måde også får konkurrence fra nye sider.

Fortæl gerne herunder, hvilken form for udveksling af filer du foretrækker - og hvorfor?Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.