Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Ærkerivalerne IBM og Microsoft forener sig

Ærkerivalerne IBM og Microsoft forener sig på det helt vitale cloud-marked, hvor de nu vil sælge og markedsføre hinandens produkter. Se her hvorfor.

Microsoft og IBM konkurrerer indædt om erhvervslivets cloud-kunder.

Alligevel forener de to selskaber sig nu på netop dette marked, hvor de med en ny aftale forpligter sig til at gøre deres respektive teknologier i stand til at arbejde med hinanden.

Det betyder, at en lang række af Microsofts enterprise-produkter vil kunne komme til at køre på IBM's infrastruktur og platforme, mens en lang række af IBM's middleware-produkter vil blive tilgængelige i Microsofts Azure-cloud-tjeneste.

De tæller blandt andet applikations-serveren WeSphere, messaging-løsningen Websphere MQ and DB2-databasen.

Fra Microsoft vil Windows Server og SQl Server blive indlemmet i IBM Cloud, mens .Net vil blive indlemmet i IBM's Bluemix platform-service.

Desuden vil man kunne virtuelle maskiner, der er baseret på Windows Server Hyper-V i IBM Cloud.

IBM's WebSphere-chef, Michael Curry, peger på, at cloud er motoren bag interessante forandringer i teknologi-landskabet.

"På mange måder åbner cloud for, at alle kan blive partnere og konkurrenter på samme tid. Det centrale er at tilbyde valgmuligheder til kunderne og sikre dem fleksibilitet til at afvikle deres software mange forskellige steder," siger han.

Fælles fjende

For både Microsoft og IBM gælder det, at de gerne vil have ram på Amazon, der har stor succes med sin meget omfattende vifte af lettilgængelige cloud-løsninger.

Både IBM og Microsoft er i færd med stor-offensiver på cloud-markedet. Ifølge IBM er selskabets cloud-salg steget med omkring 50 procent alene i år.

For Microsoft gælder det, at netop cloud spiller en afgørende rolle i det store strategi-skifte, som selskabet er ved at gennemgå i disse år.

Det kan du læse mere om her,ligesom selskabet netop har indlemmet en række store Linuzx-distributioner i sit cloud-miljø: Microsoft: Vi elsker Linux - indlemmer Linux i stor stil

IBM har også lige indgået en tæt samarbejdsaftale med Apple, hvilket du kan læse mere om her: Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter.

Læs også:

Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark

Mogens Nørgaard mener: De Store er uncool og uden en chance
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.