Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ærkerivalerne IBM og Microsoft forener sig

Ærkerivalerne IBM og Microsoft forener sig på det helt vitale cloud-marked, hvor de nu vil sælge og markedsføre hinandens produkter. Se her hvorfor.

Microsoft og IBM konkurrerer indædt om erhvervslivets cloud-kunder.

Alligevel forener de to selskaber sig nu på netop dette marked, hvor de med en ny aftale forpligter sig til at gøre deres respektive teknologier i stand til at arbejde med hinanden.

Det betyder, at en lang række af Microsofts enterprise-produkter vil kunne komme til at køre på IBM's infrastruktur og platforme, mens en lang række af IBM's middleware-produkter vil blive tilgængelige i Microsofts Azure-cloud-tjeneste.

De tæller blandt andet applikations-serveren WeSphere, messaging-løsningen Websphere MQ and DB2-databasen.

Fra Microsoft vil Windows Server og SQl Server blive indlemmet i IBM Cloud, mens .Net vil blive indlemmet i IBM's Bluemix platform-service.

Desuden vil man kunne virtuelle maskiner, der er baseret på Windows Server Hyper-V i IBM Cloud.

IBM's WebSphere-chef, Michael Curry, peger på, at cloud er motoren bag interessante forandringer i teknologi-landskabet.

"På mange måder åbner cloud for, at alle kan blive partnere og konkurrenter på samme tid. Det centrale er at tilbyde valgmuligheder til kunderne og sikre dem fleksibilitet til at afvikle deres software mange forskellige steder," siger han.

Fælles fjende

For både Microsoft og IBM gælder det, at de gerne vil have ram på Amazon, der har stor succes med sin meget omfattende vifte af lettilgængelige cloud-løsninger.

Både IBM og Microsoft er i færd med stor-offensiver på cloud-markedet. Ifølge IBM er selskabets cloud-salg steget med omkring 50 procent alene i år.

For Microsoft gælder det, at netop cloud spiller en afgørende rolle i det store strategi-skifte, som selskabet er ved at gennemgå i disse år.

Det kan du læse mere om her,ligesom selskabet netop har indlemmet en række store Linuzx-distributioner i sit cloud-miljø: Microsoft: Vi elsker Linux - indlemmer Linux i stor stil

IBM har også lige indgået en tæt samarbejdsaftale med Apple, hvilket du kan læse mere om her: Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter.

Læs også:

Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark

Mogens Nørgaard mener: De Store er uncool og uden en chance
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere