Artikel top billede

Apple har mistet grebet om sin musikforretning - men næste år er løsningen klar

Apples opkøb af Beats kommer formodentligt til at spille en nøglerolle i virksomhedens fremtidige musiksatsning.

Apples tidligere så guld-randede musikforretning er tilsyneladende ved at miste pusten, og derfor vil Apple til næste år indbygge streamingtjenesten Beats Music i musikprogrammet iTunes.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen har Apple alene i det indeværende år oplevet, at indtægterne fra iTunes Store er faldet med 13-14 procent.

Nedgangen kan formodentligt tilskrives, at Apple har valgt ikke at følge de seneste års trend, hvor forbrugerne i stigende grad vælger streaming-abonnementer til fordel for download-tjenester som iTunes.

Vil halvere streamingprisen

Der er desuden forlydener om, at Apple med integration af Beats Music i iTunes også vil sænke prisen på streaming ganske betragtlingt.

Den amerikanske techblog Re/Code kunne for nylig berette, at Apple ønsker at sænke abonnementsprisen på Beats Music til fem dollar (cirka 30 kroner) om måneden, hvilket er det halve af, hvad et abonnement på Spotify koster i USA.

En så offensiv prissætningen vil dog kræve velvilje fra pladeselskaberne. 

Når Apple netop har en målsætning om en pris på fem dollar skyldes det, at det svarer til det beløb, som de bedste iTunes-kunder i gennemsnit spenderer om måneden.

Dermed vil Apple og pladeselskaberne være i stand til at flytte et stort antal brugere over på streamingplatformen uden, at det vil gå udover den samlede omsætning.

Tim Cook: Derfor købte jeg Beats
Beats Music kom på Apples hænder i forbindelse med opkøbet af Beats Electronic, som Apple tilegnede sig for 17 milliarder kroner.

Beats blev stiftet af den verdensberømte rap-musiker Dr. Dre samt musikproduceren Jimmy Lovine og er først og fremmest berømte for sine høretelefoner.

Men nu tyder meget altså på, at Apple især var interesseret i at få fingre i Beats streamingtjeneste, hvilket Apples administrerende direktør Tim Cook også antydede, da han for få måneder siden lod sig interviewe af den amerikanske talkshow-vært Charlie Rose.

Her fortæller Cook, at han blev overbevist om, at Apple skulle købe Beats, da han en sen aftentime sad og afprøvede tjenesten, og sammenlignede den med en række af de andre streamingtjenester på markedet.

Ifølge Cook var Beats Music konkurrenterne klart overlegne.

Den intense interesse for Beats Music betyder dog ikke, at Apple ser stort på Beats berømte hovedtelefonforretning.

Tværtimod har Apple i den forløbne uge demonstreret, at virksomheden er parat til at gå ganske langt for at forsvare Beats interesser.

Det skete da Apple valgte at fjerne samtlige produkter fra Bose, der er en af Beats største konkurrenter, fra hylderne i samtlige Apple Stores samt i Apples webshop.

Læs også:

Rygte: Apple klar med sit største opkøb nogensinde

Efter hylen og skrigen i årevis: Nu elsker musikbranchen digitalisering
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere