Apple har mistet grebet om sin musikforretning - men næste år er løsningen klar

Apples opkøb af Beats kommer formodentligt til at spille en nøglerolle i virksomhedens fremtidige musiksatsning.

Apples tidligere så guld-randede musikforretning er tilsyneladende ved at miste pusten, og derfor vil Apple til næste år indbygge streamingtjenesten Beats Music i musikprogrammet iTunes.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen har Apple alene i det indeværende år oplevet, at indtægterne fra iTunes Store er faldet med 13-14 procent.

Nedgangen kan formodentligt tilskrives, at Apple har valgt ikke at følge de seneste års trend, hvor forbrugerne i stigende grad vælger streaming-abonnementer til fordel for download-tjenester som iTunes.

Vil halvere streamingprisen
Der er desuden forlydener om, at Apple med integration af Beats Music i iTunes også vil sænke prisen på streaming ganske betragtlingt.

Den amerikanske techblog Re/Code kunne for nylig berette, at Apple ønsker at sænke abonnementsprisen på Beats Music til fem dollar (cirka 30 kroner) om måneden, hvilket er det halve af, hvad et abonnement på Spotify koster i USA.

En så offensiv prissætningen vil dog kræve velvilje fra pladeselskaberne. 

Når Apple netop har en målsætning om en pris på fem dollar skyldes det, at det svarer til det beløb, som de bedste iTunes-kunder i gennemsnit spenderer om måneden.

Dermed vil Apple og pladeselskaberne være i stand til at flytte et stort antal brugere over på streamingplatformen uden, at det vil gå udover den samlede omsætning.

Tim Cook: Derfor købte jeg Beats
Beats Music kom på Apples hænder i forbindelse med opkøbet af Beats Electronic, som Apple tilegnede sig for 17 milliarder kroner.

Beats blev stiftet af den verdensberømte rap-musiker Dr. Dre samt musikproduceren Jimmy Lovine og er først og fremmest berømte for sine høretelefoner.

Men nu tyder meget altså på, at Apple især var interesseret i at få fingre i Beats streamingtjeneste, hvilket Apples administrerende direktør Tim Cook også antydede, da han for få måneder siden lod sig interviewe af den amerikanske talkshow-vært Charlie Rose.

Her fortæller Cook, at han blev overbevist om, at Apple skulle købe Beats, da han en sen aftentime sad og afprøvede tjenesten, og sammenlignede den med en række af de andre streamingtjenester på markedet.

Ifølge Cook var Beats Music konkurrenterne klart overlegne.Den intense interesse for Beats Music betyder dog ikke, at Apple ser stort på Beats berømte hovedtelefonforretning.

Tværtimod har Apple i den forløbne uge demonstreret, at virksomheden er parat til at gå ganske langt for at forsvare Beats interesser.

Det skete da Apple valgte at fjerne samtlige produkter fra Bose, der er en af Beats største konkurrenter, fra hylderne i samtlige Apple Stores samt i Apples webshop.Læs også:

Rygte: Apple klar med sit største opkøb nogensinde

Efter hylen og skrigen i årevis: Nu elsker musikbranchen digitalisering
 

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.