Artikel top billede

Under motorhjelmen: Sådan virker Microsoft Band

Microsoft har forsynet sit smartwatch med masser af teknologi. Her får du forklaringen på, hvordan det virker, og hvad det kan.

Det seneste bud på et smartband/watch kommer fra Microsofts kodefabrik i Redmond, og det er en interessant gadget, som det store firma disker op med.

Microsoft kalder slet og ret selskabets produkt for Band.

Det nye digitale armbånd er måske ikke en revolution, men kodefabrikken har gjort en helhjertet indsats med sin nye kreation, der er blevet udstyret med masser af teknologi.

Microsoft Band kategoriseres under begrebet trænings- og aktivitetsarmbånd, men der er faktisk også funktioner til de brugere, der er mere mageligt anlagt, og som eksempelvis ikke gider finde telefonen frem fra lommen.

Masser af hardware-målinger

Microsoft Band er bygget op omkring ti sensorer, der kan måle på din krop eller på de omgivelser, der har indflydelse på din hverdag.

Armbåndet har de funktioner, som konkurrenterne også forsyner sine enheder med, eksempelvis Kalorie- og skridttæller. Men der er også nytænkning i Band.

Det handler eksempelvis om en UV-sensor, der kan måle solens stråling. Et ganske nyttigt instrument for en vinterbleg dansker, der ikke lige får smurt solcremen på.

Ligeledes er der sensorer, der måler på puls, hudtemperaturen og det, som Microsoft kalder for "galvanic skin response."

Denne teknologi kan anvendes til at vurdere, hvor meget du sveder samt måle dit stressniveau.

For at følge dine bevægelser har det lille armbånd indbygget accelerometre, der kan måle på tre forskellige akser.

Du kender sikkert begrebet fra mobiltelefonen, der kan skifte skærmbilledet fra portræt til landskab når skærmen vippes.

I denne video kan du se, hvordan teknologien fungerer i praksis og med tre akser.

For at holde styr på din geografi er der indbygget en GPS-funktion i uret.

Fundamentet for GPS-systemet er små 30 navigationssatellitter, der befinder sig i en afstand af cirka 20.000 kilometer fra jorden, som sender de nødvendige oplysninger til kortlægning af positionen til uret.

Informationerne om dit ve og vel kan i første omgang aflæses på en 1,4-tommer trykfølsom skærm, der efter Microsofts oplysninger, skulle være letlæselig selv i sollys.

Opløsningen er begrænset til 320 x 106 pixel, men det er jo heller ikke en HD-film, der skal afvikles på den lille skærm.

Armbåndet forsynes med strøm fra to batterier på 100 mAh, der efter oplysningerne skulle forsyne enheden med strøm i to dage.

Venner med alle

En af de funktioner, der adskiller Band fra konkurrenterne, er, at armbåndet kan koble sig til hvilken som helst smartphone med Bluetooth LE (Low Energy-teknologi).

Derved kan du modtage mail, sms, Facebook-beskeder eller telefonopkald fra alle telefonstyresystemer - ikke kun Microsofts eget Phone-system.

Microsoft Band har også en indbygget mikrofon, der dog ser ud til at være reserveret til Windows Phone-assistenten Cortana. Funktionen virker altså ikke med en Aplle- eller Android-telefon.

Cortana kan både tale og genkende tale, og med Cortana har Microsoft forbundet personlige oplysninger, kontakter, apps og data til en talende/talegenkendende enhed.

Ideen er at samle informationer om brugeren og benytte dem som grundlag til at gøre assistenten mere og mere intelligent.

Det gør man gennem at samle data om den daglige brug af armbåndet, men også ved at give adgang til indhold i dine mails.

Sidst, men ikke mindst, kobles assistenten sammen med søgemaskinen Bing for at hente nye informationer fra nettet.

På den måde opbygger Cortana både et detaljeret billede af brugeren og har mulighed for at hente eksterne guldkorn fra nettet.

Data til Microsofts helse-sky

Sensorerne i Band holder således skarpt øje med, hvad du laver, og hvordan din krop reagerer på det.

For at optimere din træning har Microsoft indgået aftaler med forskellige andre firmaer på den digitale helse-front, eksempelvis løbetjenesten RunKeeper, der kan optimere dit træningsprogram ud fra dine data.

Derved ender Band ikke som blæret hardware, men hiver også brugeren ind i Redmond-firmaets nye helse-platform, der hedder Microsoft Health.

Det er en cloud-platform, som henter data fra flere forskellige enheder og tjenester, og derved kan skyen samle informationer om, hvordan du kommer til at leve det sundeste liv.

Microsoft Health-appen finde i øvrigt også iOS og Android.

Selve armbåndet har fået en amerikansk prisseddel på 199 dollar, men det er allerede udsolgt i Gud eget land. Der er endnu ingen plan for, hvornår Band kommer til Danmark.

Læs også:

Microsoft Band allerede udsolgt - salg går som lyn og torden

Microsoft klar med sit eget smartwatch: Her er Microsoft Band