Topnyhed:Her er afgørelsen: Datatilsynet siger nej til Helsingør Kommunes brug af Chromebook i skolerne

Artikel top billede

Microsoft: Derfor ændrer vi Lync til Skype for Business

Interview: Microsoft dropper Lync og satser på en ny løsning. Hvad sker der lige med det?, spørger vi Microsofts danske office-chef, Aaren Ekelund.

Microsoft har offentliggjort, at kommunikationsprogrammet Lync ændrer navn til Skype for Business.

Samtidig får Lync også en makeover, så det i langt højere grad ligner sin mere forbrugerorienterede tvilling.

Sammenfletningen sker ikke mindst på grund af Microsoft-topchef Satya Nadellas vision om et mere forenet Microsoft og er et resultat efter, at Lyncs og Skypes udviklings-afdelinger er blevet slået sammen på samme måde, som Windows Desktop- og Windows Phones udviklerteams er blevet slået sammen. 

"Det er for at harmonisere nogle teknologier, så man får samme oplevelse på arbejdspladsen, som man er vant til derhjemme," forklarer Aaren Ekelund, dansk divisionschef for Office.

Nemmere interaktion

"Lync kommer til i større grad at ligne Skype, og det betyder en nemmere interaktion for brugerne. Vi tager alle de enkle elementer, som fungerer fantastisk hos Skype, og tager det med over til Skype for Business, men holder stadig fast i Lync's sikkerhed og compliance."

Dertil har navnet også en også en vigtig betydning.

Mest af alt er ændringen af Lync til Skype for Business en brand-ændring, og det er sikkert, at Microsoft forsøger at ride på den succes, som Skype er inden for kommerciel ip-kommunikation med over 300 millioner aktive brugere om året.

"Lync var nok lidt gemt ad vejen med et ikke selvforklarende navn. Alle ved, hvad Skype er. Det er jo blevet et verbum på niveau med at google noget. Det er jo en fordel for os at bruge det brand, til at promovere Skype for Business, at Skype er kendt i forbrugerverdenen i forvejen. En selvstændig Lync-verden er nok ved at være passé."

Hvad får Lync-brugeren ud af Skype for Business, som de ikke allerede fik i Lync?  

"Et af de punkter, hvor Skype for Business vil lære af Skype, er på call-funktionen. Det fungerer allerede godt i Lync, men med teknologi fra Skype forventer vi, at Lync i stigende grad kan bruges til at foretage opkald ud af virksomheden eller organisationen."

Men kan de ikke allerede det med Skype? Hvorfor behøver en virksomhed at bruge Lync (Skype for Business) for det? 

"Det har indtil nu været meget enten eller mellem Skype og Lync. Jo du kunne gøre det med Skype, men nu smelter vi vores teknologier sammen, hvor vi fjerner de barrierer, som har været i mellem de to programmer. Nemheden i Skype vil være at finde i Skype for Business, men der vil stadig være den avancerede kontrol og kompliance fra Lync. Du behøver ikke bruge to forskellige programmer: kun ét. "

Så Skype for Business er et forsøg på at gå over på telecom/Ip-telefoni-markedet inden for business? 

"Det har det nok været længe. Skype har jo for mange været brugt sådan, og IP-telefoni er jo bygget ind i alverdens apps. Vi ser blandt andet kunder, som har bygget Skype-link direkte ind i deres hjemmesider, så det er den måde, at man får kontakt på, og det kan vi strømline endnu mere med Skype for Business. Jeg tror mere, at det er en teknologi, som er blevet modnet i Skype som vi nu kan bruge som effektiv kommunikation hos virksomhederne direkte i Skype for Business."

"Er det et angreb mod den eksisterende telco-branche? Ja det er det nok. Jeg tror, at  telco-branchen ser meget anderledes ud i den nærmeste fremtid, og det her vil være et skridt, som teknologien bevæger sig hen imod."  

Har der været en kannibalisering af Lync i forhold til Skype, da jeg jo kan meget af det samme i Skype, som i Lync, men Skype er gratis?

"Det har vi ikke mærket. Langt de fleste virksomheder vil jo have en eller anden form for kontrol med, hvordan, hvor mange og hvem der kommunikerer sammen. Det kan du styre med Lync og med Skype for Business, men ikke for Skype. Derudover har Lync et helt andet sikkerhedslag, end der er på Skype. "

Derudover er Skype for Business indbygget i Office 365 for business, hvilket Skype ikke er.

Hvordan forventer i brugerne - virksomhederne - vil modtage det?

"Det vil jo være en lille smule anderledes - blandt andet med det nye brand - som der nok skal arbejdes lidt med. Jeg kunne frygte, at nogle af vores større kunder vil tænke sit om, at når det nu hedder noget med Skype, går det så på kronpromis med den sikkerhed, som findes i Lync, men det er meget vigtigt at pointere, at der ikke er ændret på den slags i Skype for Business i forhold til Lync." 

"Skype og Skype for Business er ikke det samme program, hvor der er et langt større fokus på kontrol, kompliance og den nødvendige sikkerhed som virksomheder kræver i Skype for Business. "

Læs også: Microsot dræber Lync: Bliver i stedet til Skype for Business
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital