Artikel top billede

Fyringer på vej hos Ericsson: Sådan skal der spares milliarder

Ericsson vil hente milliarder på effektiviseringer og afskedigelser.

Netværks- og telekommunikationsgiganten Ericsson skal afskedige et endnu ukendt antal medarbejdere i en ny spareplan i milliard-klassen. 

Det meddeler det svenske selskab i en pressemeddelelse.

"Der er god fremdrift på eksekveringen af strategien og forbedringer af indtjeningen i kerneforretningen."

"Men den nuværende transformation i virksomheden viser nye muligheder for yderligere at udnytte globale kompetencer og stordriftsfordele til at øge effektiviteten og reducere omkostninger på tværs af forretningen," skriver Ericsson.

"Som et resultat af det, er vi i gang med at identificere yderligere aktiviteter og måder at accelerere omkostningsreduktionerne på for at opnå besparelser på cirka ni milliarder svenske kroner med fuld effekt i løbet af 2017." 

Det svarer til, at Ericsson skal spare omkring 7,2 milliarder danske kroner over de næste par år.

Selskabet havde sidste år omsætningen på lidt mere end 183 milliarder danske kroner på globalt plan.

"Som en del af den fortsatte forretnings-transformation henter Ericsson omkring to milliarder svenske kroner om året ved omstruktureringer."

"For at nå målet på ni milliarder svenske kroner er det med den nuværende udsigt estimeret, at de nye og fremskudte aktiviteter vil frembringe yderligere tre-fire milliarder i løbet af det fulde program på tre år," meddeler selskabet.

Her er de foreløbige spareplaner

Ericsson forklarer i pressemeddelelsen, at effektiviseringerne blandt andet skal komme ved at strømline produktporteføljen, ved omstruktureringer, via en effektivisering af forsyningskæden og ved at etablere globale IKT-centre.

"Besparelserne vil inkludere både en reduktion i antal medarbejdere og besparelser i de eksterne omkostninger," lyder det fra Ericsson, der ikke oplyser, hvor mange medarbejdere det vil dreje sig om - eller hvor der vil blive fyret.

"Nøglekomponenterne til vores forbedrede profit er at styrke kerneforretningen, og at blive stærkere på udvalgte områder, mens vi samtidig forbedrer vores cash flow."

"Selvom vi forventer, at driftsomkostningerne vil peake i 2014, mener vi også, at vi kan gøre mere for at effektivisere og reducere omkostningerne," forklarer økonomidirektør i Ericsson, Jan Frykhammar.

Tjener ellers masser af penge

Ericsson, der i 2013 tjente omkring 9,7 milliarder danske kroner efter skat, regner samtdig med spareplanerne med at kunne realisere en vækst på tre til fem procent om året fra 2013 til 2017.

Ericsson havde i 2013-regnskabet for den danske afdeling 283 ansatte her i landet. Det antal var i 2010 oppe på 492 ansatte. 

Den danske afdeling tjente sidste år 13 millioner kroner efter skat og havde en omsætning på næsten 882 millioner. 

Computerworld har spurgt administrerende direktør i Ericsson Danmark, Lars Tofft, hvordan spareplanerne vil ramme Danmark. 

"Det har jeg ikke nogen kommentarer til," siger han. 

På globalt plan har Ericsson flere end 115.000 medarbejdere. 

Læs også:

Ericsson køber bredbånds-tv af Microsoft: Vil hjælpe teleselskaber
IT-JOB

Fredensborg Kommune

Netværkstekniker

Koncenton A/S

Data Arkitekt

Banking Circle

Senior Data Engineer

Købstædernes Forsikring

IT-konsulent/Servertekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere