Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Fyringer på vej hos Ericsson: Sådan skal der spares milliarder

Ericsson vil hente milliarder på effektiviseringer og afskedigelser.

Netværks- og telekommunikationsgiganten Ericsson skal afskedige et endnu ukendt antal medarbejdere i en ny spareplan i milliard-klassen. 

Det meddeler det svenske selskab i en pressemeddelelse.

"Der er god fremdrift på eksekveringen af strategien og forbedringer af indtjeningen i kerneforretningen."

"Men den nuværende transformation i virksomheden viser nye muligheder for yderligere at udnytte globale kompetencer og stordriftsfordele til at øge effektiviteten og reducere omkostninger på tværs af forretningen," skriver Ericsson.

"Som et resultat af det, er vi i gang med at identificere yderligere aktiviteter og måder at accelerere omkostningsreduktionerne på for at opnå besparelser på cirka ni milliarder svenske kroner med fuld effekt i løbet af 2017." 

Det svarer til, at Ericsson skal spare omkring 7,2 milliarder danske kroner over de næste par år.

Selskabet havde sidste år omsætningen på lidt mere end 183 milliarder danske kroner på globalt plan.

"Som en del af den fortsatte forretnings-transformation henter Ericsson omkring to milliarder svenske kroner om året ved omstruktureringer."

"For at nå målet på ni milliarder svenske kroner er det med den nuværende udsigt estimeret, at de nye og fremskudte aktiviteter vil frembringe yderligere tre-fire milliarder i løbet af det fulde program på tre år," meddeler selskabet.

Her er de foreløbige spareplaner

Ericsson forklarer i pressemeddelelsen, at effektiviseringerne blandt andet skal komme ved at strømline produktporteføljen, ved omstruktureringer, via en effektivisering af forsyningskæden og ved at etablere globale IKT-centre.

"Besparelserne vil inkludere både en reduktion i antal medarbejdere og besparelser i de eksterne omkostninger," lyder det fra Ericsson, der ikke oplyser, hvor mange medarbejdere det vil dreje sig om - eller hvor der vil blive fyret.

"Nøglekomponenterne til vores forbedrede profit er at styrke kerneforretningen, og at blive stærkere på udvalgte områder, mens vi samtidig forbedrer vores cash flow."

"Selvom vi forventer, at driftsomkostningerne vil peake i 2014, mener vi også, at vi kan gøre mere for at effektivisere og reducere omkostningerne," forklarer økonomidirektør i Ericsson, Jan Frykhammar.

Tjener ellers masser af penge

Ericsson, der i 2013 tjente omkring 9,7 milliarder danske kroner efter skat, regner samtdig med spareplanerne med at kunne realisere en vækst på tre til fem procent om året fra 2013 til 2017.

Ericsson havde i 2013-regnskabet for den danske afdeling 283 ansatte her i landet. Det antal var i 2010 oppe på 492 ansatte. 

Den danske afdeling tjente sidste år 13 millioner kroner efter skat og havde en omsætning på næsten 882 millioner. 

Computerworld har spurgt administrerende direktør i Ericsson Danmark, Lars Tofft, hvordan spareplanerne vil ramme Danmark. 

"Det har jeg ikke nogen kommentarer til," siger han. 

På globalt plan har Ericsson flere end 115.000 medarbejdere. 

Læs også:

Ericsson køber bredbånds-tv af Microsoft: Vil hjælpe teleselskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.