Artikel top billede

Fyringer på vej hos Ericsson: Sådan skal der spares milliarder

Ericsson vil hente milliarder på effektiviseringer og afskedigelser.

Netværks- og telekommunikationsgiganten Ericsson skal afskedige et endnu ukendt antal medarbejdere i en ny spareplan i milliard-klassen. 

Det meddeler det svenske selskab i en pressemeddelelse.

"Der er god fremdrift på eksekveringen af strategien og forbedringer af indtjeningen i kerneforretningen."

"Men den nuværende transformation i virksomheden viser nye muligheder for yderligere at udnytte globale kompetencer og stordriftsfordele til at øge effektiviteten og reducere omkostninger på tværs af forretningen," skriver Ericsson.

"Som et resultat af det, er vi i gang med at identificere yderligere aktiviteter og måder at accelerere omkostningsreduktionerne på for at opnå besparelser på cirka ni milliarder svenske kroner med fuld effekt i løbet af 2017." 

Det svarer til, at Ericsson skal spare omkring 7,2 milliarder danske kroner over de næste par år.

Selskabet havde sidste år omsætningen på lidt mere end 183 milliarder danske kroner på globalt plan.

"Som en del af den fortsatte forretnings-transformation henter Ericsson omkring to milliarder svenske kroner om året ved omstruktureringer."

"For at nå målet på ni milliarder svenske kroner er det med den nuværende udsigt estimeret, at de nye og fremskudte aktiviteter vil frembringe yderligere tre-fire milliarder i løbet af det fulde program på tre år," meddeler selskabet.

Her er de foreløbige spareplaner

Ericsson forklarer i pressemeddelelsen, at effektiviseringerne blandt andet skal komme ved at strømline produktporteføljen, ved omstruktureringer, via en effektivisering af forsyningskæden og ved at etablere globale IKT-centre.

"Besparelserne vil inkludere både en reduktion i antal medarbejdere og besparelser i de eksterne omkostninger," lyder det fra Ericsson, der ikke oplyser, hvor mange medarbejdere det vil dreje sig om - eller hvor der vil blive fyret.

"Nøglekomponenterne til vores forbedrede profit er at styrke kerneforretningen, og at blive stærkere på udvalgte områder, mens vi samtidig forbedrer vores cash flow."

"Selvom vi forventer, at driftsomkostningerne vil peake i 2014, mener vi også, at vi kan gøre mere for at effektivisere og reducere omkostningerne," forklarer økonomidirektør i Ericsson, Jan Frykhammar.

Tjener ellers masser af penge

Ericsson, der i 2013 tjente omkring 9,7 milliarder danske kroner efter skat, regner samtdig med spareplanerne med at kunne realisere en vækst på tre til fem procent om året fra 2013 til 2017.

Ericsson havde i 2013-regnskabet for den danske afdeling 283 ansatte her i landet. Det antal var i 2010 oppe på 492 ansatte. 

Den danske afdeling tjente sidste år 13 millioner kroner efter skat og havde en omsætning på næsten 882 millioner. 

Computerworld har spurgt administrerende direktør i Ericsson Danmark, Lars Tofft, hvordan spareplanerne vil ramme Danmark. 

"Det har jeg ikke nogen kommentarer til," siger han. 

På globalt plan har Ericsson flere end 115.000 medarbejdere. 

Læs også:

Ericsson køber bredbånds-tv af Microsoft: Vil hjælpe teleselskaber
IT-JOB

SOS International A/S

System Specialist

SOS International A/S

System Engineer

Spillehallen.dk ApS

Digital Marketing Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere