Følg dine julepakker fra webshop til hoveddør med disse geniale apps

Disse fire apps kan tracke dine forsendelser, fra de bliver afsendt fra webshoppens lager, til de rammer din hoveddør.

Juletiden nærmer sig, og igen i år kan vi forvente, at en ikke ubetydelig del af de danske juleindkøb bliver foretaget på nettet.

Eksempelvis viser en undersøgelse foretaget af Post Danmark, at fire ud af ti danskere i år forventer at købe deres julegaver på nettet.

Nethandel har mange fordele, men det er dog også en shopping-metode, der kan være præget af ventetid og usikkerhed: For kan jeg nu være sikker på, at pakken kommer frem til tiden, og hvordan sikrer jeg mig, at jeg er hjemme den dag, hvor pakkeposten kommer?

En del af denne usikkerhed kan elimineres ved løbende at bruge fragtfirmaernes trackingfunktion til at tjekke, hvor pakken befinder sig i øjeblikket.

Men du kan gøre livet endnu lettere for dig selv, hvis du bruger en særlig app, der løbende holder dig orienteret om, hvor din pakke befinder sig og, om hvornår pakken ankommer til din hoveddør.

Disse såkaldte tracking-apps giver dig et samlet sted, hvor du får hurtig adgang til at tjekke op på alle dine forsendelsen. Du kan løbende tjekke dine pakkers bevægelser, og du kan få notifikationer, når pakken ankommer til et nyt sted.

Eksempelvis når en pakke fra udlandet ankommer til en dansk postcentral. Og tilmed er det hele ofte pakket ind i en lækker brugerflade.

Vi har taget et kig på en række af de bedste tracker-apps på markedet.

Deliveries
Hvis du er Mac-bruger eller iPhone-bruger, så kan vi varmt anbefale app'en Deliveries. Den udmærker sig især ved, at den ikke alene understøtter verdens helt store fragtfirmaer, men også understøtter Post Danmark og GLS, der er de to største herhjemme. 

Appen er formodentligt den bedste af sin slags i øjeblikket, men desværre findes Deliveries kun til iPhone, iPad og Mac. Appen har en super lækker og overskuelig brugerflade, der gør det til en leg at holde styr på, hvor din pakker befinder sig.

Du kan desuden indstille appen til at give dig notifikationer hvergang din pakke ankommer til en ny destination.

Mac-udgaven af Deliveries koster 32 kroner på Apple Mac App Store, og ønsker du også iOS-udgaven, må du punge ud med yderligere 32 kroner. 

For at tracke din pakke skal du blot indtaste den trackingkode, som de fleste webshops udstyrer dig med, når pakken er blevet afsendt. Herefter finder appen straks ud af, hvor pakken befinder sig netop nu, og holder dig underrettet om din pakkes færd fra lagerhallen til dit dørtrin.

Hvis du har handlet på en af de store webshops som Amazon og Apple Store, kan du tilmed indtaste dit ordrenummer i stedet for et tracking-nummer, hvilket betyder, at du kan holde øje med din ordre allerede fra før, at den bliver afsendt. 

IOS-udgaven har de samme funktioner, og oplysningerne bliver synkroniseret via iCloud på tværs af enhederne, så du behøver kun at indtaste din ordre på den ene af enhederne.

Hent iOS-udgave af Deliveries her

Hent Mac-udgaven af Deliveries her.

Deliveries Package Tracker
Især hvis du har brug for en pakke-tracker-app til Android, der understøtter store danske fragtvirksomheder som Post Danmark og GLS, så er Deliveries Package Tracker en af de bedste. 

Du skal blot indtaste dit tracking-nummer og vælge dit fragtselskab, og herefter fungerer app'en upåklageligt.

Selvom det er et vist navnesammenfald mellem Deliveries Package  Tracker til Android, og Deliveries til iOS og Mac, så har de to apps intet med hinanden at gøre. 

Brugerfladen er dog ikke så lækker, som i Deliveries til iOS, og app'en har heller ikke en desktop-app, som den kan synkroniseres med. 

Deliveries Package Tracker findes desuden i en reklamebaseret gratis udgave. Ønsker du derimod at få den uden reklame, må du punge ud med et såkaldt "in-app-purchase" på 11 kroner.

Hent Deliveries Package Tracker til Android her.

Google Now
Google Now er en ret genial Google-tjeneste, der ved hjælp af data fra din telefon og din mail-indbakke hele tiden giver dig relevante oplysninger, der gør din dagligdag lettere. Google Now kan fortælle dig om den hurtigste vej hjem, opdatere dig om ændringer i dine flyafgange og naturligvis kan Google Now også holde styr på dine forsendelser. 

Der er dog en række ulemper ved Google Nows tracking-funktion. For det første lader den ikke til at virke med forsendelser fra danske butikker. Den registrerede i hvert fald ikke vores indkøb i en dansk webbutik, da vi testede tjenesten. Til gengæld ser funktionen ud til at virke fint, hvis du foretager bestillinger fra eksempelvis Amazon.

Derudover kræver Google Now, at du har en e-mailadresse hos Gmail. 

Hvis Google Nows skal fungere optimalt som tracking-tjeneste, så skal dine kvitteringer nemlig sendes til en Gmail-adresse. Herefter vil Google Now automatisk registrere kvitteringen, finde trackingnummeret samt oprette et såkaldt "kort", der oplyser dig om, hvad status er på din pakke. 

Google Now er integreret i Android fra udgave 4.1 Jelly Bean, men Google Now findes også til både iOS og ældre udgaver af Android. Det kræver blot, at du downloader Googles søgemaskine-app, der både findes til Android og iOS.

Hent Googles app til iOS her.
Hent Googles app til Android her.

Slice
Ligesom det er tilfældet med Google Now, så behøver du ikke indtaste dit trackingnummer i Slice. I stedet skal du give tjenesten adgang til din e-mail-konto hos Gmail, iCloud, Hotmail/Outlook eller Yahoo.

Herefter identificerer tjenesten automatisk dine ordre-mails fra diverse webshops og finder trackingnummeret i mailen. Det vil sige, at den helt af sig selv begynder at tracke en ordre, når ordrebekræftelsen havner i din indbakke. Hvis Slice ikke er i stand til selv at identificiere ordren, kan du også selve indtaste tracking-nummeret manuelt. 

Men ligesom med Google Now, så understøtter Slice ikke de store danske pakkedistributører, hvilket naturligivs trækker voldsomt ned, og det betyder, at Slice langt fra er det optimale valg for danske webshoppere. 

Slice kan dog mere end blot at tracke din mail. Tjenesten giver dig også et statistisk overblik over din digitale indkøbsvaner og kan fortælle dig, hvor mange penge du bruger internet-shopping og hvilke type varer, som du køber flest. 

Du kan få adgang til Slice ved at logge ind på Slice.com, men tjenesten findes også som app til iOS og Android Desværre er iOS-appen ikke tilgængelig i den danske udgave af Apples App Store.Læs også:

Her er Googles nye post-drone - skal flyve pakker lige til din dør


Bliv "first mover": Sådan får du de nyeste gadgets fra udlandet 

Derfor sender netbutikker hukommelseskort i gigantiske papkasser

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.