Artikel top billede

Fuld fart frem: Derfor bliver 2015 et vildt år for softwareudviklere

Der bliver flere og flere teknologiske spørgsmål, man skal forholde sig til som softwareudvikler - og udviklings-tempoet bliver samtidig skruet voldsomt i vejret.

Det skal gå hurtigt, koden skal være fejlfri, og idéen skal være nytænkende.

Det er ikke så få ting, der kræves af applikations-udviklere.

Sådan har det for så vidt altid været, men de senere års markante fokus på apps til mobile enheder og consumerization-trenden har kun været med til at booste kravene.

Sådan lyder budskabet fra Forrester-rådgiver Phil Murphy i et blogindlæg, hvor han skriver, at forandringerne på markedet nu sker med en hastighed, der er næsten ubarmhjertig.

"Hvis du håbede på et kort pusterum i 2015, må du hellere tænke om igen."

Forrester vurderer nemlig, at de forandringer, der finder sted inden for moderne app-udvikling, kun vil gribe og sig i det kommende år.

"Vi forventer, at adskillige afgørende begivenheder vil betyde, at 2015 forandrer de teknologier, vi vil bruge, de processer, vi vil rulle ud, og konkurrencen om en skrumpende pulje af talenter."

Her er de store spørgsmål

Analysefirmaet peger blandt andet på, at de teknologiske spørgsmål, man skal forholde sig til, inkluderer valg af cloud-platform, nye værktøjer inden for application lifecycle management og nye måder at levere og opdatere apps på.

Og så er der et af de mest markante spørgsmål, man skal forholde sig til:

"Software-as-a-service (SaaS) forretnings-apps giver nye muligheder for at slippe væk fra legacy-apps og med forældet teknologi," skriver Forrester-rådgiveren blandt andet og spørger, om der er taget stilling til det spørgsmål i din organisation. 

I forhold til alle de processer, der er i spil, når det gælder udvikling og drift af applikationer, så ventes det, at fokus på agil udvikling og hurtig levering af nye løsninger kun vil blive øget.

Det store problem bliver dog, at efterspørgslen på ekspertise langt vil overstige de kompetencer, der er til rådighed på markedet.

"Du vil komme til at betale mere for nøglekompetencerne - cloud, mobil og moderne levering af apps kræver nye kompetencer, som der allerede er stor efterspørgsel på, og i 2015 vil det koste endnu mere."

Læs også:

Dansk firmas mobil-fidus: Bygger lavpris-apps på rekord-tid

App-udvikling 2.0: Sådan er den perfekter app

Apples nye super-teknologi til apps: Derfor deler Swift vandene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere