Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Fuld fart frem: Derfor bliver 2015 et vildt år for softwareudviklere

Der bliver flere og flere teknologiske spørgsmål, man skal forholde sig til som softwareudvikler - og udviklings-tempoet bliver samtidig skruet voldsomt i vejret.

Det skal gå hurtigt, koden skal være fejlfri, og idéen skal være nytænkende.

Det er ikke så få ting, der kræves af applikations-udviklere.

Sådan har det for så vidt altid været, men de senere års markante fokus på apps til mobile enheder og consumerization-trenden har kun været med til at booste kravene.

Sådan lyder budskabet fra Forrester-rådgiver Phil Murphy i et blogindlæg, hvor han skriver, at forandringerne på markedet nu sker med en hastighed, der er næsten ubarmhjertig.

"Hvis du håbede på et kort pusterum i 2015, må du hellere tænke om igen."

Forrester vurderer nemlig, at de forandringer, der finder sted inden for moderne app-udvikling, kun vil gribe og sig i det kommende år.

"Vi forventer, at adskillige afgørende begivenheder vil betyde, at 2015 forandrer de teknologier, vi vil bruge, de processer, vi vil rulle ud, og konkurrencen om en skrumpende pulje af talenter."

Her er de store spørgsmål

Analysefirmaet peger blandt andet på, at de teknologiske spørgsmål, man skal forholde sig til, inkluderer valg af cloud-platform, nye værktøjer inden for application lifecycle management og nye måder at levere og opdatere apps på.

Og så er der et af de mest markante spørgsmål, man skal forholde sig til:

"Software-as-a-service (SaaS) forretnings-apps giver nye muligheder for at slippe væk fra legacy-apps og med forældet teknologi," skriver Forrester-rådgiveren blandt andet og spørger, om der er taget stilling til det spørgsmål i din organisation. 

I forhold til alle de processer, der er i spil, når det gælder udvikling og drift af applikationer, så ventes det, at fokus på agil udvikling og hurtig levering af nye løsninger kun vil blive øget.

Det store problem bliver dog, at efterspørgslen på ekspertise langt vil overstige de kompetencer, der er til rådighed på markedet.

"Du vil komme til at betale mere for nøglekompetencerne - cloud, mobil og moderne levering af apps kræver nye kompetencer, som der allerede er stor efterspørgsel på, og i 2015 vil det koste endnu mere."

Læs også:

Dansk firmas mobil-fidus: Bygger lavpris-apps på rekord-tid

App-udvikling 2.0: Sådan er den perfekter app

Apples nye super-teknologi til apps: Derfor deler Swift vandene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere