Artikel top billede

Tre fejl Microsoft begik ved det store cloud-nedbrud

ComputerViews: Microsoft får på puklen på de sociale medier efter det flere timer lange Azure-nedbrud. Og Microsoft har da også gjort tre ting forkert.

ComputerViews: Microsofts Azure-platform har i det seneste døgn været ramt af et omfattende nedbrud, der varede i flere timer og gav (og fortsat giver) betydelige problemer for kunderne.

Microsofts oppetider på cloud-løsningerne er formentlig højere end ved de fleste lokalt hostede it-løsninger, men når en global cloud-platform som Azure brager ned, gør det ondt hos rigtig mange kunder - også selvom det i det store billede måske kun er et kort øjeblik. 

Det er en af årsagerne til, at Microsoft lige nu får på puklen på de sociale medier.

Men selskabet har samtidig fejlet på tre fronter ved dette Azure-nedbrud.

1) Nedbruddet greb om sig

Der er tale om et nedbrud, der rammer meget bredt; en stribe forskellige teknologier og løsninger brager ned, og det sker på tværs af forskellige regioner og lande.

Microsoft formåede dermed ikke at afgrænse nedbruddet. Det er på det tekniske plan et klart problem. 

Gartners top-rådgiver på cloud-området, Lydia Leong, bemærker i en kommentar på Twitter:

"Microsofts katastrofalt manglende evne til at holde Azure-nedbrud inden for en enkelt region er et kæmpe rødt flag for de virksomheder, der overvejer Azure."

2) Alt for selvsikre meldinger

Det blev alt for hurtigt meddelt på Microsofts status-side for Azure, at problemerne var løst.

"All good! Everything is running great," stod der, da danske kunder mødte ind på arbejde onsdag morgen.

Det er muligt, at problemerne var løst i Microsofts datacentre (og meget tyder faktisk på, at de ikke helt var løst), men hvis kunderne stadig kæmper med efterdønningerne, er det både farligt og grænsende til det arrogante at skrive, at alt kører fantastisk.

Det er i hvert fald den opfattelse, kunderne har flere steder på de sociale medier - og hvem er det nu, der "altid har ret"?

3) Ingen undskyldning endnu 

Her onsdag eftermiddag - adskillige timer efter at Azure-nedbruddet fandt sted (og selvom alt ifølge Microsoft hele onsdagen har kørt fantastisk) mangler vi stadig en form for beklagelse eller undskyldning til de kunder, der har haft og fortsat har problemer på grund af Azure.

Det er muligt, at Microsoft endnu ikke kender årsagerne til nedbruddet eller det præcise omfang - men derfor kan selskabet jo godt beklage, at nogle kunder har oplevet problemer.

I stedet bærer den seneste pressemeddelelse fra Microsoft overskriften: "Real Madrid C.F. and Microsoft join forces to accelerate the digital transformation of the club."

Det skal retfærdigvis siges, at Microsoft opdaterer driftstatus-siden løbende, som det også kan forventes, men ordet "sorry" er noget svært at få øje på i informations-strømmen.

Læs også:

Microsofts cloud-løsning brager ned: Sådan rammer det kunderne

Her er Twitter-stemingen: 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere