Artikel top billede

Hackere afpresser Sony med afsløring af tophemmelig viden

Sony er endnu engang tvunget i knæ af hackere, der påstår, de ligger inde med kildekode og tophemmelige oplysninger om virksomheden. It-giganten har i første omgang lukket for sit firma-netværk.

Endnu engang er det lykkes hackere at lægge it-giganten Sony ned, efter selskabet for få år siden også blev storangrebet via Playstation-netværket Qriocity.

Denne gang har hackerne i bedste film-stil sendt selskabet en advarsel i form af et kranie på selskabets computere sammen med en trussel om, at hackerne ville offentliggøre nogle hemmeligheder, hvis ikke en række af hackernes krav blev mødt.

Endnu er det uvist, hvad meddelelsen og kravene består i fra hackergruppen, der formentlig går under navnet Guardians of Peace.

Ikke desto mindre har Sony set sig nødsaget til at lukke for sit firmanetværk, mens medarbejderne har fået besked på, at opklaringen kan tage alt fra en dag til tre uger.

Det skriver BBC.

Påstand: Hackere har kildekode

Angrebet kommer få måneder efter, at Sony blev lagt ned i august, og tre år efter, at selskabet mistede millionvis af kreditkort- og kundedata i det store Playstation-angreb.

Nu påstår en anonym kilde på den sociale nyhedstjeneste Reddit, at hackerne i denne omgang har fået adgang til ekstremt følsomme og tophemmelige oplysninger.

Blandt andet de oplysninger får industri-analytiker Charles Lim fra selskabet Frost & Sullivan til at stille spørgsmålstegn ved kvaliteten af Sonys forsvar mod udefrakommende it-kriminelle.

"I denne sag hævder GOP (Guardians of Peace, red.), at de har adgang til private nøgler, kildekode, password-filer og sågar Sonys produktionstidsplan og forskellige notater. Det vil nok rejse nogle spørgsmål," siger Charles Lim til BBC.

Et andet konsulenthus, AT Kearney, vurderer, at selskaber i Sonys størrelsesorden bliver mødt med angrebsforsøg på daglig basis.

I sin seneste rapporter hævder AT Kearney, at 25 procent af alle virksomheder har oplevet pengetab som følge af hackerangreb.

Læs også:
Sony mister millioner af kundedata - igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere