Hackere afpresser Sony med afsløring af tophemmelig viden

Sony er endnu engang tvunget i knæ af hackere, der påstår, de ligger inde med kildekode og tophemmelige oplysninger om virksomheden. It-giganten har i første omgang lukket for sit firma-netværk.

Endnu engang er det lykkes hackere at lægge it-giganten Sony ned, efter selskabet for få år siden også blev storangrebet via Playstation-netværket Qriocity.

Denne gang har hackerne i bedste film-stil sendt selskabet en advarsel i form af et kranie på selskabets computere sammen med en trussel om, at hackerne ville offentliggøre nogle hemmeligheder, hvis ikke en række af hackernes krav blev mødt.

Endnu er det uvist, hvad meddelelsen og kravene består i fra hackergruppen, der formentlig går under navnet Guardians of Peace.

Ikke desto mindre har Sony set sig nødsaget til at lukke for sit firmanetværk, mens medarbejderne har fået besked på, at opklaringen kan tage alt fra en dag til tre uger.

Det skriver BBC.

Påstand: Hackere har kildekode
Angrebet kommer få måneder efter, at Sony blev lagt ned i august, og tre år efter, at selskabet mistede millionvis af kreditkort- og kundedata i det store Playstation-angreb.

Nu påstår en anonym kilde på den sociale nyhedstjeneste Reddit, at hackerne i denne omgang har fået adgang til ekstremt følsomme og tophemmelige oplysninger.

Blandt andet de oplysninger får industri-analytiker Charles Lim fra selskabet Frost & Sullivan til at stille spørgsmålstegn ved kvaliteten af Sonys forsvar mod udefrakommende it-kriminelle.

"I denne sag hævder GOP (Guardians of Peace, red.), at de har adgang til private nøgler, kildekode, password-filer og sågar Sonys produktionstidsplan og forskellige notater. Det vil nok rejse nogle spørgsmål," siger Charles Lim til BBC.

Et andet konsulenthus, AT Kearney, vurderer, at selskaber i Sonys størrelsesorden bliver mødt med angrebsforsøg på daglig basis.

I sin seneste rapporter hævder AT Kearney, at 25 procent af alle virksomheder har oplevet pengetab som følge af hackerangreb.

Læs også:
Sony mister millioner af kundedata - igen
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.