Artikel top billede

Tidligere HP-topchef vil være præsident i USA

Tidligere topchef for Hewlett-Packard, der blev fyret på gråt papir, vil forsøge at blive USA's næste præsident.

HP's tidligere øverste chef i hele verden, amerikaneren Carly Fiorina, vil forsøge at blive valgt som republikanernes præsident-kandidat til det næste amerikanske valg, der finder sted i 2016.

Carly Fiorina blev fyret på gråt papir som topchef for HP i 2005, hvilket du kan læse mere om her: Fiorina forlader HP med 246 millioner kroner i lommen

Hun har aldrig tidligere haft en politisk toppost, men har dog prøvet at føre valgkampagne tidligere, i det hun forsøgte at blive valgt som en republikanernes kandidater i Californien til senats-valget i 2010.

Hun har ligeledes tidligere arbejdet som økonomisk rådgiver for den republikanske præsident-kandidat, John McCain, hvor hun fik ry for at være meget veltalende og overbevisende.

25 mulige kandidater i farvandet

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er der for tiden omkring 25 kandidater i farvandet til kampen om at blive republikansk præsident-kandidat, hvoraf Carly Fiorina er den eneste kvinde.

Hun blev i sin tid som topchef for HP ikke mindst kendt for selskabets kæmpe milliard-opkøb af rivalen Compaq i 2001, selv om blandt andet Walter Hewlett - søn af selskabets stifter - var imod planerne.

Compaq-opkøbet blev da heller ikke nogen succes, men kostede HP meget store summer i indtjening og egenkapital, og det hele endte med, at Fiorina blev sat på porten af HP's bestyrelse i 2005.

Du kan læse mere om opkøbet her: It-historiens værste katastrofe-opkøb.

HP har fornylig meddelt, at det arbejder med planer om at opsplitte selskabet i en selvstændig pc-forretning og alt det andet.

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

Carly Fiorina blev som topchef for HP afløst af Mark Hurd, der ligeledes senere blev fyret på gråt papir på grund af en sex-skandale: To år med kaos hos HP.

Også Mark Hurds afløser, tyskeren Leo Apotheker, blev fyret: HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

Han er i dag blandt andet bestyrelsesformand for KMD.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere