Artikel top billede

Tidligere HP-topchef vil være præsident i USA

Tidligere topchef for Hewlett-Packard, der blev fyret på gråt papir, vil forsøge at blive USA's næste præsident.

HP's tidligere øverste chef i hele verden, amerikaneren Carly Fiorina, vil forsøge at blive valgt som republikanernes præsident-kandidat til det næste amerikanske valg, der finder sted i 2016.

Carly Fiorina blev fyret på gråt papir som topchef for HP i 2005, hvilket du kan læse mere om her: Fiorina forlader HP med 246 millioner kroner i lommen

Hun har aldrig tidligere haft en politisk toppost, men har dog prøvet at føre valgkampagne tidligere, i det hun forsøgte at blive valgt som en republikanernes kandidater i Californien til senats-valget i 2010.

Hun har ligeledes tidligere arbejdet som økonomisk rådgiver for den republikanske præsident-kandidat, John McCain, hvor hun fik ry for at være meget veltalende og overbevisende.

25 mulige kandidater i farvandet

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er der for tiden omkring 25 kandidater i farvandet til kampen om at blive republikansk præsident-kandidat, hvoraf Carly Fiorina er den eneste kvinde.

Hun blev i sin tid som topchef for HP ikke mindst kendt for selskabets kæmpe milliard-opkøb af rivalen Compaq i 2001, selv om blandt andet Walter Hewlett - søn af selskabets stifter - var imod planerne.

Compaq-opkøbet blev da heller ikke nogen succes, men kostede HP meget store summer i indtjening og egenkapital, og det hele endte med, at Fiorina blev sat på porten af HP's bestyrelse i 2005.

Du kan læse mere om opkøbet her: It-historiens værste katastrofe-opkøb.

HP har fornylig meddelt, at det arbejder med planer om at opsplitte selskabet i en selvstændig pc-forretning og alt det andet.

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

Carly Fiorina blev som topchef for HP afløst af Mark Hurd, der ligeledes senere blev fyret på gråt papir på grund af en sex-skandale: To år med kaos hos HP.

Også Mark Hurds afløser, tyskeren Leo Apotheker, blev fyret: HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

Han er i dag blandt andet bestyrelsesformand for KMD.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere