Artikel top billede

Helt vildt og tovligt: Smartphones med datahastigheder på 450 Mbit/s

Der investeres massive summer i at etablere de nye LTE/4G-netværk. Snart kommer de smartphones, der rent faktisk kan udnytte de lynhurtige mobilnetværk fuldt ud.

Spænd sikkerhedsselen og hold godt fast i brillerne: Når du om et par år kobler din spritnye smartphone til et 4G/LTE-mobilnetværk, kommer der til at være masser af spark i dataforbindelsen.

For selvom teleselskaberne allerede i dag udbyder LTE-forbindelser, så er netværkene kun halvdelen af det, der skal til for at få internethastighederne til at skyde i vejret på de mobile enheder.

Den anden del handler om de tilgængelige smartphones og mere specifikt de datamodems, de kommer med.

På det område kommer der til at ske ting og sager i de kommende år, vurderer ABI Research.

Analysefirmaet estimerer i en ny rapport, at antallet af smartphones med de hurtigste LTE-modems, kategori 9 og 10, vil nå op på 64 millioner ved udgangen af 2019.

Denne type modems understøtter teoretiske LTE-hastigheder på op til 450 Mbit/s.

Til sammenligning understøtter Apples nye iPhone 6 LTE-hastigheder på op til 150 Mbit/s.   

Netværk og smartphones går hånd i hånd

Men mens der altså er meget at glæde sig til, hvis man har den slags internet-behov, så ventes det i følge ABI Research, at disse smartphones først vil være almindeligt tilgængelige på markedet i slutningen af 2016.

Analysefirmaet tilføjer dog også, at eksempelvis Qualcomm netop har annonceret sit Gobi 9x45-modem, der understøtter hastigheder i den kaliber, som der her er tale om.

Men faktisk har Qualcomm allerede haft et smartphone-modem i et års tid, der understøtter op til 300 Mbit/s, men det findes kun i nogle få kommercielle smartphone-modeller, der er målrettet det Sydkoreanske marked, lyder det.

Forklaringen er i høj grad, at teleoperatørerne først lige skal tilbyde nogle LTE-abonnementer, der retfærdiggør, at smartphone-producenterne implementerer de nye modems.

Telia og TDC udbyder eksempelvis i øjeblikket 4G-abonnementer med downloadhastigheder på 17-71 Mbit/s og uploadhastigheder på 5-43 Mbit/s.

I sidste uge skrev vi om en ny undersøgelse, der viste, at Danmark nu har verdens fjerde hurtigste mobile bredbånd med en gennemsnitlig downloadhastighed på 12,4 Mbit/s.

Læs også:

Nu kommer LTE Advanced med meget mere power

Sådan skal din smartphone kommunikere uden mobilnetværket

Test af mobilt netværk: Nu kommer der for alvor rigtig meget fart på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere