Helt vildt og tovligt: Smartphones med datahastigheder på 450 Mbit/s

Der investeres massive summer i at etablere de nye LTE/4G-netværk. Snart kommer de smartphones, der rent faktisk kan udnytte de lynhurtige mobilnetværk fuldt ud.

Spænd sikkerhedsselen og hold godt fast i brillerne: Når du om et par år kobler din spritnye smartphone til et 4G/LTE-mobilnetværk, kommer der til at være masser af spark i dataforbindelsen.

For selvom teleselskaberne allerede i dag udbyder LTE-forbindelser, så er netværkene kun halvdelen af det, der skal til for at få internethastighederne til at skyde i vejret på de mobile enheder.

Den anden del handler om de tilgængelige smartphones og mere specifikt de datamodems, de kommer med.

På det område kommer der til at ske ting og sager i de kommende år, vurderer ABI Research.

Analysefirmaet estimerer i en ny rapport, at antallet af smartphones med de hurtigste LTE-modems, kategori 9 og 10, vil nå op på 64 millioner ved udgangen af 2019.

Denne type modems understøtter teoretiske LTE-hastigheder på op til 450 Mbit/s.

Til sammenligning understøtter Apples nye iPhone 6 LTE-hastigheder på op til 150 Mbit/s.   

Netværk og smartphones går hånd i hånd
Men mens der altså er meget at glæde sig til, hvis man har den slags internet-behov, så ventes det i følge ABI Research, at disse smartphones først vil være almindeligt tilgængelige på markedet i slutningen af 2016.

Analysefirmaet tilføjer dog også, at eksempelvis Qualcomm netop har annonceret sit Gobi 9x45-modem, der understøtter hastigheder i den kaliber, som der her er tale om.

Men faktisk har Qualcomm allerede haft et smartphone-modem i et års tid, der understøtter op til 300 Mbit/s, men det findes kun i nogle få kommercielle smartphone-modeller, der er målrettet det Sydkoreanske marked, lyder det.

Forklaringen er i høj grad, at teleoperatørerne først lige skal tilbyde nogle LTE-abonnementer, der retfærdiggør, at smartphone-producenterne implementerer de nye modems.

Telia og TDC udbyder eksempelvis i øjeblikket 4G-abonnementer med downloadhastigheder på 17-71 Mbit/s og uploadhastigheder på 5-43 Mbit/s.

I sidste uge skrev vi om en ny undersøgelse, der viste, at Danmark nu har verdens fjerde hurtigste mobile bredbånd med en gennemsnitlig downloadhastighed på 12,4 Mbit/s.

Læs også:

Nu kommer LTE Advanced med meget mere power

Sådan skal din smartphone kommunikere uden mobilnetværket

Test af mobilt netværk: Nu kommer der for alvor rigtig meget fart på

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.