Artikel top billede

Windows-læk: Se video med Cortana i aktion i Windows 10

Windows Phones voice-assistent Cortana kommer til Windows 10, viser et nyt læk. Se en tidlig Cortana i aktion her.

Længe har vi vist, at Microsofts voice-assistent fra Windows Phone ville komme til Windows 10. Det slap allerede ud før, at Microsoft havde præsenteret Windows 10 for offentligheden. 

Men nu har det amerikanske Windows-medie WinBeta, lavet en video, som viser Cortana i brug i et meget tidligt Windows 10-developer build.

Cortana i det tidlige build er stadig meget ufærdig, og er derfor ikke et billede af det færdige produkt, som Microsoft forventes at udkomme med i tredje eller fjerde kvartal 2015. Dette gælder både Cortana's evner og udseende. 

Du kan læse meget mere om Windows 10's kommende features her. 

Dog kan den elektroniske assistent næsten gøre al det, som Cortana kan på Microsofts mobilsystem: Starte Skype-kald, søge på nettet, lave aftaler i din kalender og så videre.  På telefonen kan Cortana desuden udpeje potentielle aftaler ud fra din mail, hvis der står "næste fredag", hvorefter den ved hvilken fredag, der rent faktisk er den næste.

Du kan se hele videoen her (på engelsk):

Endnu ingen udsigt til dansk Cortana

Cortana er Microsofts modspil til Apples Siri og Googles Google Now, som begge også fungerer som en voice-assistant. Alle tre systemer er dog ikke oversat 100 procent til dansk, så oplevelserne for os dansksprogede er ikke altid det sjoveste.

Det er blandt andet grunden til, at vi på Computerworld kun gav Android Wear den karakter, som vi gjorde under den store Android Wear-test.

Danmark må ganske enkelt se sig slået - måske forståeligt nok - af de større lande med større befolkningsgrupper, hvor det giver mere mening at bruge penge på at oversætte Cortana, Siri eller Google Now. I hvert fald kan hverken Google, Apple eller Microsoft komme med en dato, hvor vi danskere kan sige "Rød grød med fløde" til vores enheder. 

Siri på iOS kan dog allerede en lille smule dansk, og kan blandt andet diktere sms'er, imens Google Now nogengange kan fange noget på dansk, men det virker ærlig talt sporadisk.

Nyheder på vej

Man kan dog håbe på, at der kommer en dansk version af Cortana, da det ser ud til, at assistenten får en stor indflydelse på måden, som Windows 10 kan styres på. Microsoft vil formodentligt fortælle mere om Cortana i januar, hvor Microsoft vil holde et nyt event med fokus på Windows 10's consumer-indhold.

Har du allerede nu lyst til at prøve Cortana, og har du en Windows Phone, så kan du under indstillinger ændre din telefon til English (US), og genstarte den. Så vil Cortana-appen komme frem. Vær bevidst på, at Cortana kun virker på engelsk.

Læs også: Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere