Artikel top billede

Windows-læk: Se video med Cortana i aktion i Windows 10

Windows Phones voice-assistent Cortana kommer til Windows 10, viser et nyt læk. Se en tidlig Cortana i aktion her.

Længe har vi vist, at Microsofts voice-assistent fra Windows Phone ville komme til Windows 10. Det slap allerede ud før, at Microsoft havde præsenteret Windows 10 for offentligheden. 

Men nu har det amerikanske Windows-medie WinBeta, lavet en video, som viser Cortana i brug i et meget tidligt Windows 10-developer build.

Cortana i det tidlige build er stadig meget ufærdig, og er derfor ikke et billede af det færdige produkt, som Microsoft forventes at udkomme med i tredje eller fjerde kvartal 2015. Dette gælder både Cortana's evner og udseende. 

Du kan læse meget mere om Windows 10's kommende features her. 

Dog kan den elektroniske assistent næsten gøre al det, som Cortana kan på Microsofts mobilsystem: Starte Skype-kald, søge på nettet, lave aftaler i din kalender og så videre.  På telefonen kan Cortana desuden udpeje potentielle aftaler ud fra din mail, hvis der står "næste fredag", hvorefter den ved hvilken fredag, der rent faktisk er den næste.

Du kan se hele videoen her (på engelsk):

Endnu ingen udsigt til dansk Cortana

Cortana er Microsofts modspil til Apples Siri og Googles Google Now, som begge også fungerer som en voice-assistant. Alle tre systemer er dog ikke oversat 100 procent til dansk, så oplevelserne for os dansksprogede er ikke altid det sjoveste.

Det er blandt andet grunden til, at vi på Computerworld kun gav Android Wear den karakter, som vi gjorde under den store Android Wear-test.

Danmark må ganske enkelt se sig slået - måske forståeligt nok - af de større lande med større befolkningsgrupper, hvor det giver mere mening at bruge penge på at oversætte Cortana, Siri eller Google Now. I hvert fald kan hverken Google, Apple eller Microsoft komme med en dato, hvor vi danskere kan sige "Rød grød med fløde" til vores enheder. 

Siri på iOS kan dog allerede en lille smule dansk, og kan blandt andet diktere sms'er, imens Google Now nogengange kan fange noget på dansk, men det virker ærlig talt sporadisk.

Nyheder på vej

Man kan dog håbe på, at der kommer en dansk version af Cortana, da det ser ud til, at assistenten får en stor indflydelse på måden, som Windows 10 kan styres på. Microsoft vil formodentligt fortælle mere om Cortana i januar, hvor Microsoft vil holde et nyt event med fokus på Windows 10's consumer-indhold.

Har du allerede nu lyst til at prøve Cortana, og har du en Windows Phone, så kan du under indstillinger ændre din telefon til English (US), og genstarte den. Så vil Cortana-appen komme frem. Vær bevidst på, at Cortana kun virker på engelsk.

Læs også: Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere