Artikel top billede

Katastrofe-tal for Microsoft: Windows Phone får baghjul af iOS og Android

Microsofts Windows Phone kan bare ikke snuppe markedsandele fra Android og iOS. Nye tal afslører, at det faktisk går den helt forkerte vej for Microsoft.

Microsoft har nu i mere end fire år kæmpet en barsk kamp med Windows Phone på smartphone-markedet mod især Android og iOS.

Selvom der undervejs har været lyspunkter for Microsofts platform, har det vist sig langt sværere end som så at overbevise de smartphone-elskende forbrugere og virksomheder om, at de skal satse på Windows Phone frem for Android eller iOS. 

Nu afslører en ny opgørelse fra Gartner, at Microsofts markedsandel faktisk skrumper.

I opgørelsen over det globale salg af smartphones til slutbrugerne i tredje kvartal i år har Windows Phone blot en markedsandel på tre procent.

Og hvad værre er: Det er en lavere markedsandel end samme kvartal sidste år, hvor den lød på 3,6 procent af det globale marked.

I samme periode er Android steget fra en markedsandel på 82 procent til 83,1 procent, mens iOS også er steget - fra 12,1 procent i tredje kvartal 2013 til 12,7 procent i tredje kvartal.

Gartner skriver, at Microsoft fra andet til tredje kvartal i år faktisk øgede salget, da der blev lanceret flere Windows-smartphones til mellemmarkedet, og at selskabet skal forsøge at holde fat i dette momentum

Derfor er det så svært for Microsoft

Bundlinjen er dog stadig, at Microsofts Windows Phone her fire-fem år efter lanceringen ikke er slået igennem i en grad, der giver anledning til nervøse miner i hverken Apple- eller Google-lejren.

Som vi tidligere har været inde på i en større analyse af Microsofts kamp med Windows Phone, er problemet ikke længere, at denne platform ikke kan matche konkurrenterne i teknologisk og funktionsmæssig forstand.

Udfordringen er snarere, at Google og Apple allerede har så godt fat i de etablerede markeder, at det er ekstremt svært at være nummer tre.

Samtidig er det på de markeder, hvor væksten er størst - eksempelvis Kina og Indien - i høj grad selskaber som Xiaomi og Huawei, der primært satser på Android eller egne platforme, der fører an.

Microsoft kæmper videre

Microsofts chance er, at Nokia - som Microsoft nu ejer - stadig er verdens næststørste telefon-producent (når man lægger både mobiler og smartphones sammen) med en markedsandel på 9,5 procent i det seneste kvartal.

Samsung ligger ifølge Gartner-opgørelsen på 20,6 procent, mens Apple nupper 8,4 procent af det globale marked for mobiltelefoner i tredje kvartal i år.   

Smartphone-markedet som helhed fortsætter med at vokse. I tredje kvartal sidste år blev der ifølge Gartner solgt 250 millioner enheder - det tal steg til 301 millioner i samme kvartal i år.

Læs også:

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS

Sværm af billige smartphones på vej: Derfor styrtdykker priserne

Microsoft: Derfor kommer Windows Phone ind i de danske virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.