Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Katastrofe-tal for Microsoft: Windows Phone får baghjul af iOS og Android

Microsofts Windows Phone kan bare ikke snuppe markedsandele fra Android og iOS. Nye tal afslører, at det faktisk går den helt forkerte vej for Microsoft.

Microsoft har nu i mere end fire år kæmpet en barsk kamp med Windows Phone på smartphone-markedet mod især Android og iOS.

Selvom der undervejs har været lyspunkter for Microsofts platform, har det vist sig langt sværere end som så at overbevise de smartphone-elskende forbrugere og virksomheder om, at de skal satse på Windows Phone frem for Android eller iOS. 

Nu afslører en ny opgørelse fra Gartner, at Microsofts markedsandel faktisk skrumper.

I opgørelsen over det globale salg af smartphones til slutbrugerne i tredje kvartal i år har Windows Phone blot en markedsandel på tre procent.

Og hvad værre er: Det er en lavere markedsandel end samme kvartal sidste år, hvor den lød på 3,6 procent af det globale marked.

I samme periode er Android steget fra en markedsandel på 82 procent til 83,1 procent, mens iOS også er steget - fra 12,1 procent i tredje kvartal 2013 til 12,7 procent i tredje kvartal.

Gartner skriver, at Microsoft fra andet til tredje kvartal i år faktisk øgede salget, da der blev lanceret flere Windows-smartphones til mellemmarkedet, og at selskabet skal forsøge at holde fat i dette momentum

Derfor er det så svært for Microsoft

Bundlinjen er dog stadig, at Microsofts Windows Phone her fire-fem år efter lanceringen ikke er slået igennem i en grad, der giver anledning til nervøse miner i hverken Apple- eller Google-lejren.

Som vi tidligere har været inde på i en større analyse af Microsofts kamp med Windows Phone, er problemet ikke længere, at denne platform ikke kan matche konkurrenterne i teknologisk og funktionsmæssig forstand.

Udfordringen er snarere, at Google og Apple allerede har så godt fat i de etablerede markeder, at det er ekstremt svært at være nummer tre.

Samtidig er det på de markeder, hvor væksten er størst - eksempelvis Kina og Indien - i høj grad selskaber som Xiaomi og Huawei, der primært satser på Android eller egne platforme, der fører an.

Microsoft kæmper videre

Microsofts chance er, at Nokia - som Microsoft nu ejer - stadig er verdens næststørste telefon-producent (når man lægger både mobiler og smartphones sammen) med en markedsandel på 9,5 procent i det seneste kvartal.

Samsung ligger ifølge Gartner-opgørelsen på 20,6 procent, mens Apple nupper 8,4 procent af det globale marked for mobiltelefoner i tredje kvartal i år.   

Smartphone-markedet som helhed fortsætter med at vokse. I tredje kvartal sidste år blev der ifølge Gartner solgt 250 millioner enheder - det tal steg til 301 millioner i samme kvartal i år.

Læs også:

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS

Sværm af billige smartphones på vej: Derfor styrtdykker priserne

Microsoft: Derfor kommer Windows Phone ind i de danske virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere