Artikel top billede

Har du hørt om denne smartphone-producent? Værdi er firedoblet på to år - er nu 272 milliarder kroner værd

Den fremadstormende smartphone-producent Xioami har firedoblet sin værdi på under to år og er nu blandt verdens største. Investorerne er ellevilde. Forude lurer ballade om stjålet teknologi og dårlig sikkerhed.

Kender du Xiaomi? Hvis ikke, er der god grund til at bide mærke i navnet.

For den kinesiske smartphone-producent har gevaldigt vind i sejlene og æder med store mundfulde hastigt markedandele på ikke mindst de store asiatiske markeder.

Faktisk er Xiaomi allerede i dag blandt verdens fstørste smartphone-producenter i selskabet med Apple og Samsung. Selskabet bliver da også kaldt for 'Kinas Apple.'

272 milliarder kroner værd

Xiaomi er fortsat under opbygning, og med en nylig overstået kapitalindsprøjtning i kassen, værdifast-sættes selskabet nu til gigantiske 45 milliarder dollar - omkring 272 milliarder kroner - skriver Wall Street Journal.

Det gør Xiaomi til et af de mest værdifulde startup-firmaer i verden.

Bag den nye kapital-indsprøjtning står blandt andre kapitalfonden Yunfeng Capital, som har deltagelse af Jack Ma. Han er manden bag Alibaba, som fornylig blev noteret i teknologi-branchens største børsnotering nogensinde.

Det kan du læse mere om her: Kineserne kommer: Alibaba markerer slutningen på USA's it-dominans

Meget store forventninger

Værdifastsættelsen og kapitalindsprøjtningen understreger, at investorerne har meget store forventninger til, at Xiaomi bliver meget større og meget mere indbringende, end det er i dag.

Xiaomi blev senest tilført kapital i 2013. Dengang blev selskabet vurderet til at være blot 10 milliarder dollar værd.

Selskabet blev stiftet i 2010 af kineseren Lei Jun og har altså siden buldret frem med stormskridt med dets fokus på prisbillige smartphones, som har hittet gevaldigt på det store kinesiske hjemmemarked.

Xiaomi slog i foråret således Samsung af pinden som den største smartphone-producent i Kina målt på antal solgte enheder.

Selskabet forventer at lande på et samlet salg på 60 millioner smartphones i 2014 - det er en tredobling i forhold til 2013.

Det er uklart, hvor stor selskabets indtjening er.

Baseret på stjålet teknologi?

Ifølge Wall Street Journal står Xiaomi imidlertid overfor en række udfordringer, hvis selskabet skal have et gennembrud uden for Kina.

De tæller ikke mindst beskyldninger om patent-krænkelser. Således har Indien netop midlertidigt stoppet al salg af Xiaomi-telefoner i Indien i forbindelse med en stor patent-sag, der er under opsejling.

Her beskylder svenske Ericsson Xiamoi for at anvende Ericsson-teknologi til telefonerne uden tilladelse.

Ligeledes er der mange steder ifølge avisen bekymringer om ekstrem dårlig sikkerhed i Xiaomis Android-baserede telefoner, ligesom Xiaomi-brandet langt fra er så kendt som andre smartphone-mærker.

Læs også:

Her er de 10 vigtigste it-begivenheder i 2014 - som vi ser det

Nu kommer den kinesiske iPhone - har du hørt om den?

Jorden brænder under Samsung: Salg af Galaxy S5 er slået fejl - er der en plan?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere