Artikel top billede

Sikkerhedsbombe: Bærbar teknologi kan smadre virksomhedens sikkerhed

Wearables som smarte computerbriller og smartwatches er en af de mest rødglødende it-trends og vinder nu indpas i virksomhederne. Men sikkerhedstruslerne står nærmest i kø.

Wearables er et af de helt hotte emner i den globale it-industri, og der findes efterhånden hverken den hardware- eller softwarevirksomhed, der ikke har planer i retning af de bærbare teknologier.

It-industrien har set sig lun på smarte computer-ure og -briller, fitness-trackere med sensorer ad libitum.

Det er ikke kun forbrugerne, der er målgruppen, også virksomhedssegmentet ser lovende ud på et marked, der ventes at eksplodere i størrelse i de kommende år.

Fra fabrikker til hospitaler og service-virksomheder: Wearables ventes at vinde indpas i den helt store stil.

Dermed skabes også en latent sikkerhedsbombe.

Derfor kan teknologierne give problemer

Budskabet kommer fra flere forskellige sider. Konsulentfirmaet Accenture har en længere kommentar om truslerne, der følger med de baærbare teknologier i virksomhederne.

"Jeg taler hver uge med virksomheder, der aktivt udforsker smartglasses og smartwatches for at øge medarbejdernes produktivitet og effektivitet og samtidig reducere omkostninger."

"Disse fremadtænkende virksomheder innoverer med brugsscenarier med warables," lyder det fra Brent Blum, Wearable Technology Practice Lead hos Accenture.

Han fremhæver eksempelvis, hvordan man med wearables kan forbedre medarbejdernes kommunikation og arbejdsgange og mindske tidsforbruget og risici i farlige arbejdssituationer.

"Men der er et område, som virksomhederne endnu ikke adresserer proaktivt: sikkerhed og privacy ved wearables.

"... selv hvis din virksomhed har taget sine forholdsregler for sikkert at kunne styre mobile enheder inden for de fire vægge, kan det være utilstrækkeligt i forhold til wearables, der vil teste rækkevidden og skalerbarheden i en eksisterende implementering af mobil sikkerhed."

Her er truslerne

Brent Blum forklarer, at det er kendetegnende ved wearables, at de kan tilgå bestemte virksomhedsdata i realtid og i sagens natur kan bæres alle steder af brugerne, så de også kan opsamle data konstant og være always on.

"Det er grunden til, at sikkerhedschefer er nødt til at være ekstra opmærksomme på at bevare fortroligheden, integriteten og tilgængeligheden i forhold til bærbare displays."

"Endnu vigtigere er det at forberede sig tidligt og udarbejde sikkerhedspolitikker, procedurer og krypterings-protokoller, før wearables udrulles."

Blandt de konkrete sikkerhedstrusler, Accenture remser op, er datalækager, phishing og man-in-the-middle-angreb rettet mod wearables. Firmaet nævner også risikoen for, at personlige informationer kan havne i de helt forkerte hænder.

CIO'en skal være på vagt

Og det er langt fra kun Accenture, er råber vagt i gevær med de nye, bærbare teknologier, som mange virksomheder nu så småt begynder at implementere.

Eksempelvis påpegede en stifter af sikkerhedsfirmaet Appthority, Domingo Guerra, for nylig i Informationweek, den grundlæggende trussel, der følger med de bærbare teknlogier:

"Fordi de er nødt til at være meget integrerede og forbundne, er der også sikkerhedsrisici."

"Set ud fra et sikkerhedsperspektiv er vi nødt til at sikre, at vi lærer at det, vi så med mobilitet," forklarede han med henvisning til smartphones, tablets og apps, der også skabte nye sikkerhedsudfordringer i mange virksomheder, da de blev implementeret.  

Vores kolleger på det amerikanske CIO.com har en god introduktion til sikkerhed i forbindelse med brugen af wearables i virksomheder.

"En udfordring, CIO'er står med med wearables, er, at MDM software (mobile device managment, red.) ofte ikke er klar fra leverandørerne. Mange af disse enheder har ikke engang SDK'er til at muliggøre sikkerhedssoftware," lyder det blandt andet fra en Gartner-rådgiver.

Læs også:

CES 2015: Her er de vigtigste emner på verdens største teknologimesse

Så vilde er de nye sensorer: Skaber enorme forretningsmuligheder

Trenden du ikke slipper for: It-produkterne klæber til kroppen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere