Artikel top billede

Verdens mest populære chat-app er nu klar til computeren

Chat-tjenesten WhatsApp, der anvendes af flere hundrede millioner mennesker verden over, vil ikke længere nøjes med smartphonen som platform.

Chat-tjenesten WhatsApp, der efter eget udsagn har over 700 millioner brugere, har hidtil primært fokuseret på smartphonen som platform.

Det skal der dog nu laves om på, meddeler WhatsApp, der sidste år blev opkøbt af Facebook for svimlende 100 milliarder kroner.

"I dag har millioner af jer for første gang mulighed for at bruge WhatsApp i jeres webbrowser," lyder det fra WhatApp.

"Vores web-klient er en simpel forlængelse af din telefon: Web-browseren spejler samtaler og beskeder fra din mobile enhed - det betyder, at alle dine beskeder stadig lever på din telefon," skriver selskabet.

Den nye browser-løsning kan findes på web.whatsapp.com, hvor man skal scanne en QR-kode for at komme i gang.

Flere begræsninger

Det fremgår dog også af beskeden fra WhatsApp, at der endnu er en del begræsninger i browser-løsningen.

"Din telefon skal forblive tilsluttet internettet for, at vores web-klient virker og sørg venligst for at installere den seneste version af WhatsApp på din telefon."

"Desværre kan vi lige nu ikke tilbyde web-klienten til vores iOS-brugere på grund af begrænsninger i Apple-platformen."

Vi er vilde med at chatte

Rigtig mange danskere brugere i dag chat-tjenester som WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage og Skype.

Danskerne er faktisk så vilde med denne form for kommunikation, at det har betydet et markant fald i brugen af den ellers så populære SMS.

Analysefirmaet Forrester har på baggrund af en onlineundersøgelse blandt 11.939 europæere over 16 år konkluderet, at WhatsApp er den mest populære tjeneste blandt de adspurgte.

28 procent af deltagerne i undersøgelsen bruger jævnlig WhatsApp. Andenpladsen i Forrester-undersøgelsen over de mest populære tjenester i Europa går til Facebook Messenger, der bruges jævnligt af 26 procent af de adspurgte.

Tredje- og fjerdepladsen går til Skype. Skypes videosamtaler anvendes af 16 procent, mens Skype-chatten anvendes jævnligt af 11 procent af respondenterne.

Læs også:

Her er de mest populære chat-tjenester - er du med på moden?

Chat-apps buldrer frem: Derfor kan du ikke forhindre det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere