Artikel top billede

Verdens mest populære chat-app er nu klar til computeren

Chat-tjenesten WhatsApp, der anvendes af flere hundrede millioner mennesker verden over, vil ikke længere nøjes med smartphonen som platform.

Chat-tjenesten WhatsApp, der efter eget udsagn har over 700 millioner brugere, har hidtil primært fokuseret på smartphonen som platform.

Det skal der dog nu laves om på, meddeler WhatsApp, der sidste år blev opkøbt af Facebook for svimlende 100 milliarder kroner.

"I dag har millioner af jer for første gang mulighed for at bruge WhatsApp i jeres webbrowser," lyder det fra WhatApp.

"Vores web-klient er en simpel forlængelse af din telefon: Web-browseren spejler samtaler og beskeder fra din mobile enhed - det betyder, at alle dine beskeder stadig lever på din telefon," skriver selskabet.

Den nye browser-løsning kan findes på web.whatsapp.com, hvor man skal scanne en QR-kode for at komme i gang.

Flere begræsninger

Det fremgår dog også af beskeden fra WhatsApp, at der endnu er en del begræsninger i browser-løsningen.

"Din telefon skal forblive tilsluttet internettet for, at vores web-klient virker og sørg venligst for at installere den seneste version af WhatsApp på din telefon."

"Desværre kan vi lige nu ikke tilbyde web-klienten til vores iOS-brugere på grund af begrænsninger i Apple-platformen."

Vi er vilde med at chatte

Rigtig mange danskere brugere i dag chat-tjenester som WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage og Skype.

Danskerne er faktisk så vilde med denne form for kommunikation, at det har betydet et markant fald i brugen af den ellers så populære SMS.

Analysefirmaet Forrester har på baggrund af en onlineundersøgelse blandt 11.939 europæere over 16 år konkluderet, at WhatsApp er den mest populære tjeneste blandt de adspurgte.

28 procent af deltagerne i undersøgelsen bruger jævnlig WhatsApp. Andenpladsen i Forrester-undersøgelsen over de mest populære tjenester i Europa går til Facebook Messenger, der bruges jævnligt af 26 procent af de adspurgte.

Tredje- og fjerdepladsen går til Skype. Skypes videosamtaler anvendes af 16 procent, mens Skype-chatten anvendes jævnligt af 11 procent af respondenterne.

Læs også:

Her er de mest populære chat-tjenester - er du med på moden?

Chat-apps buldrer frem: Derfor kan du ikke forhindre det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere