Artikel top billede

Fortalt til: Dan Jensen

Mennesker i IT
Udgivet 4. februar 2015 kl. 06.30

Midt i dotcom-boblen i slutningen af 1990'erne var jeg blevet sendt til Houston i Texas i USA som konsulent for at hjælpe med til at udvikle et diagnosticerings-værktøj til internettet.

Ideen var at udvikle en slags virtuel doktor, så virksomhederne lige kunne få screenet deres medarbejdere, inden de betalte for at sende dem til lægen.

Jeg var udsendt af firmaet Hugin Expert, der udvikler beregningssystemer til ekspertsystemer, og det skulle bruges i den her virtuelle doktor, som amerikanerne havde lidt problemer med, hvilket var grunden til, at jeg var taget derover.

Der var mange mennesker involveret i det, blandt andet en amerikansk statistik-professor.

Der var også en læge, som også vidste noget om statistik, og han ville bare gøre det på en bestemt måde.

Diskussionen rundt om bordet endte med at blive noget ophedet, for vi var uenige om, hvordan problemet skulle løses, da jeg mente, at der var nogle vigtige forudsætninger for beregningerne, som ikke var på plads i det, som de lavede.

Byggede man værktøjet efter en forkert model, risikerede man jo, at det ville komme med en forkert diagnose.

På et tidspunkt i diskussionen siger jeg så, at jeg simpelthen ikke vil være i stand til at kunne forsvare løsningen i en retssal.

Så bliver der fuldstændigt stille i rummet.

Efter en fem-otte sekunder siger ham professoren så lidt tørt: "Jeg tror lige, at vi skal høre, hvad det er, han siger."

Jeg tror, at de fleste på et tidspunkt opdager, at de har et større impact, end de egentlig forventer, og det var i hvert fald her, at jeg opdagede, at jeg rent faktisk har noget viden, som gør, at de andre skal lytte efter.

Det var sådan lidt en øjenåbner. Nu er jeg jo fra Jylland, og vi går jo i Jylland rundt og tror, at vi ikke kan så meget - altså indtil vi opdager, at vi rent faktisk kan noget.

Jeg fik min vilje, og vi fik styr på det hele, så det beregningsmæssigt fungerede korrekt.

Søren Dittmer, managing director
ReflectIT


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.