Fortalt til: Henrik Rasch

Mennesker i IT

Udgivet 24. februar 2015 kl. 11.32
De fleste kender historien om, hvordan Damgaard Data blev børsnoteret i 1999 for 3,3 milliarder og senere fusioneret med Navision.

Det endte så med, at vi i 2002 solgte firmaet til Bill Gates for 11 milliarder kroner.

Det var på et tidspunkt, hvor Microsoft var kongen af it. Det var Microsoft über alles, ligesom vi i dag har Apple, Google, Amazon og Facebook.

Men der er ikke ret mange, der ved, at IBM i 1996 henvendte sig til min bror og mig med ønsket om at købe vores virksomhed.

Vi forhandlede gennem længere tid og havde hyret en corporate finance-bank i form af Alfred Berg, der hjalp os med det.

IBM var på besøg fra Paris for at kigge på virksomheden og interviewe os. Vi var også i Paris ad flere omgange for at forhandle.

Jeg kan ikke huske, hvad buddet var. Men det var i størrelsesordenen 200-et eller andet millioner kroner. Det takkede vi nej til.

Det var før it-virksomheder blev handlet til rigtig store penge. Men det er meget sjovt, at to forholdsvis unge gutter fik det tilbud af IBM for en virksomhed, som vi selv havde skabt.

Men vi takkede pænt nej. Det viste sig at være en god beslutning, for vi kunne lige så godt være blevet udkonkurreret.

En af folkene fra IBM havde den kommentar, at vi måtte have set noget, som de ikke havde set, siden vi mente, at virksomheden var mere værd.

Men det viser også noget om, hvad det betyder, at man som iværksætter tror på sin ide og sin virksomhed, og tror på, at noget kan vokse og blive større.
Preben Damgaard, it-investor og stifter af Damgaard Data

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.