Artikel top billede

Fortalt til: Henrik Rasch

Mennesker i IT
Udgivet 24. februar 2015 kl. 11.32

De fleste kender historien om, hvordan Damgaard Data blev børsnoteret i 1999 for 3,3 milliarder og senere fusioneret med Navision.

Det endte så med, at vi i 2002 solgte firmaet til Bill Gates for 11 milliarder kroner.

Det var på et tidspunkt, hvor Microsoft var kongen af it. Det var Microsoft über alles, ligesom vi i dag har Apple, Google, Amazon og Facebook.

Men der er ikke ret mange, der ved, at IBM i 1996 henvendte sig til min bror og mig med ønsket om at købe vores virksomhed.

Vi forhandlede gennem længere tid og havde hyret en corporate finance-bank i form af Alfred Berg, der hjalp os med det.

IBM var på besøg fra Paris for at kigge på virksomheden og interviewe os. Vi var også i Paris ad flere omgange for at forhandle.

Jeg kan ikke huske, hvad buddet var. Men det var i størrelsesordenen 200-et eller andet millioner kroner. Det takkede vi nej til.

Det var før it-virksomheder blev handlet til rigtig store penge. Men det er meget sjovt, at to forholdsvis unge gutter fik det tilbud af IBM for en virksomhed, som vi selv havde skabt.

Men vi takkede pænt nej. Det viste sig at være en god beslutning, for vi kunne lige så godt være blevet udkonkurreret.

En af folkene fra IBM havde den kommentar, at vi måtte have set noget, som de ikke havde set, siden vi mente, at virksomheden var mere værd.

Men det viser også noget om, hvad det betyder, at man som iværksætter tror på sin ide og sin virksomhed, og tror på, at noget kan vokse og blive større.

Preben Damgaard, it-investor og stifter af Damgaard Data


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.