Fortalt til: Henrik Rasch

Mennesker i IT

Udgivet 24. februar 2015 kl. 11.32
De fleste kender historien om, hvordan Damgaard Data blev børsnoteret i 1999 for 3,3 milliarder og senere fusioneret med Navision.

Det endte så med, at vi i 2002 solgte firmaet til Bill Gates for 11 milliarder kroner.

Det var på et tidspunkt, hvor Microsoft var kongen af it. Det var Microsoft über alles, ligesom vi i dag har Apple, Google, Amazon og Facebook.

Men der er ikke ret mange, der ved, at IBM i 1996 henvendte sig til min bror og mig med ønsket om at købe vores virksomhed.

Vi forhandlede gennem længere tid og havde hyret en corporate finance-bank i form af Alfred Berg, der hjalp os med det.

IBM var på besøg fra Paris for at kigge på virksomheden og interviewe os. Vi var også i Paris ad flere omgange for at forhandle.

Jeg kan ikke huske, hvad buddet var. Men det var i størrelsesordenen 200-et eller andet millioner kroner. Det takkede vi nej til.

Det var før it-virksomheder blev handlet til rigtig store penge. Men det er meget sjovt, at to forholdsvis unge gutter fik det tilbud af IBM for en virksomhed, som vi selv havde skabt.

Men vi takkede pænt nej. Det viste sig at være en god beslutning, for vi kunne lige så godt være blevet udkonkurreret.

En af folkene fra IBM havde den kommentar, at vi måtte have set noget, som de ikke havde set, siden vi mente, at virksomheden var mere værd.

Men det viser også noget om, hvad det betyder, at man som iværksætter tror på sin ide og sin virksomhed, og tror på, at noget kan vokse og blive større.
Preben Damgaard, it-investor og stifter af Damgaard Data

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.