Artikel top billede

Ups, skotsk politi sletter 20.086 kontroversielle filer ved en fejl

Politiet i Skotland påstår, at en computerprogrammør ved en fejl har trykket på den forkerte knap og dermed slettet 20.000 kontroversielle filer.

I Skotland raser debatten omkring de såkaldte 'stop and search'-kropsvisiteringer, som skotsk politi kan udføre på borgere, der er under mistanke for at udføre eller have udført kriminalitet.

Blandt andet går debatten på, at politiet udfører visitationer af børn under 12 år.

Derfor er det yderst uheldigt, at det nu kommer frem, at politiet har givet forkerte informationer til de tilsynsførende myndigheder om antallet af disse 'stop and search'-undersøgelser.

Fejlinformationerne skyldes, at godt 20.000 filer ved en fejl er blevet slettet i perioden fra maj til juni i 2014.

Forklaringen fra skotsk politi angående de slettede filer går på, at 'en computerprogrammør har trykket på den forkerte knap'.

Sådan forklarede politichef Wayne Mawson i hvert fald situationen overfor medlemmer af det skotske parlamentets justitskomité, skriver BBC.

Ikke 100 procent præcise

Det fremgår ikke af forklaringen, hvorfor det skotske politi ikke har taget backup af de mange filer, eller hvorfor det ikke har været umiddelbart muligt at genskabe filerne fra databasen.

"Data har ellers været lagt ind i systemet af betjente, der har stoppet og visiteret folk, men vi har mistet resultatet på grund af en programmeringsfejl," lyder det fra Wayne Mawson, som fortsætter:

"Vi har arbejdet meget hårdt på at få genskabt data. Jeg har personligt fulgt udsendelsen af adskillige tusinde mails til betjente og opfølgende revisioner."

Han siger samtidig, at politiet har arbejdet sammen med HMICS (skotsk politis kontrolgruppe, red.) for at kunne ses efter i sømmene. Og politichefen er derfor glad for at kunne meddele, at hovedparten er de tabte sager, nu er tilbage i systemet.

Tidligere har den allerøverste chef for skotsk politi, sir Stephen House, erkendt over for parlamentet, at politistyrkens statistikker over stop and search-sager ikke har været 100 procent præcise.

Fra 356 til 18 sager

En af de mest håndgribelige konsekvenser i denne noget spegede sag har været, at BBC Scotland har rapporteret om hundredvis af kontroversielle visiteringer af børn.

Politiet har ellers med baggrund i det noget fejlramte it-systemet påstået, at der kun har været 18 sager frem for 356 sager, som BBC Scotland hævder.

Medlem af parlamentet justitskomité Alison McInnes kan nærmest ikke fatte, at politiet har ændret antallet af sager fra 356 til 18.

"Det, jeg prøver at forstå, er, om det er inkompetence, eller om du har foragt for den skotske politimyndigheds autoritet," lyder det retoriske spørgsmål fra liberal-demokraten Alison McInnes til sir Stephen House ifølge BBC.

Skotsk politi har gennem en længere periode lovet at skære ned i antallet af "stop and search"-undersøgelser.

Læs også:

Politichef lover: Danmark får cyberpoliti i verdensklasse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.