Artikel top billede

Apple frigiver dansk udgave af Siri: Derfor kommer den nu

Blot få måneder før frigivelsen af Apple Watch lancerer Apple nu en dansk udgave af stemmestyringsfunktionen. Og det er næppe et tilfælde.

Apples digitale assistent Siri kommer nu i en dansk udgave.

Det skriver det amerikanske Apple-medie 9to5mac.

Ifølge det amerikanske medie har Apple netop udsendt en ny beta-version af iOS (iOS 8.3), hvor der er blevet tilføjet otte nye sprog til Siri. Her i blandt dansk.

iOS 8.3 forventes at blive frigivet på et endnu ukendt tidspunkt i løbet af foråret, men allerede til næste måned vil det være muligt at downloade beta-udgaven som en del af Apples nye såkaldte "public beta-program", hvor det bliver muligt for almindelige brugere at downloade test-udgaver af softwaren.

Rygter har svirret længe

Rygterne om en dansk udgave af Siri har svirret længe. Allerede i 2012 søgte Apple en dansk-talende ingeniør i et jobopslag.

Den danske ingeniør skulle ifølge ifølge jobopslaget netop arbejde i det team, der beskæftiger sig med udvikle nye sprog til Siri

Derudover kunne den danske Apple-side iPhoneguide i sidste måned berette, at Apple allerede tilbage i oktober hyrede et unavngivent dansk mediebureau, der blandt andet havde til opgave at indtale de danske stemmer til Siri. 

Ifølge iPhoneguide havde Apple meget høje kvalitetskrav til indtalningen af stemmerne: 

"Ifølge en kilde med kendskab til arbejdet, bestod opgaven i at læse ord, lyde og vokaler op på en helt bestemt måde. Kunden havde høje krav til det indtalte, og nogle gange var indtaleren nødt til at droppe en hel dags arbejde fordi eksempelvis tonelejet var forkert," skrev iPhoneguide tilbage i januar. 

Siri følger med Apple Watch

Lanceringen af den danske udgave af Siri skal formodentligt ses i relation til, at Apple om få måneder lancerer det længeventede smartwatch Apple Watch, hvor stemmestyring via Siri bliver en væsentlig del af brugerfladen.

Om Siri-integrationen i Apple Watch skriver Apple på sin hjemmeside

"At have Siri med dig på alle tidspunkter betyder, at du får adgang til Siri på en hurtigere og en mere bekvem måde. Du behøver blot at løfte din hånd og sige 'Hey, Siri'".

Passagen om Siri i Apple Watch findes dog bemærkelsesværdigt nok kun på den engelske udgave af Apples hjemmeside og er endnu ikke tilføjet den danske. Men det ændrer sig formodentligt med lanceringen af iOS 8.3

Udover dansk vil Siri med iOS 8.3 også blive i stand til at tale og forstå: russisk, hollandsk, portugisisk, svensk, thai, tyrkisk og indisk-engelsk.

Apples administrerende direktør Tim Cook har tidligt oplyst, at Apple Watch vil blive lanceret i USA i løbet af april. Det er endnu uvist, hvornår Apple Watch rammer de danske butikshylder. 

Læs også:
Apples chefdesigner har lige afsløret syv detaljer om Apple Watch

Her er danskeren bag Apples Siri

Her er seks Siri-funktioner du vil elske




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere