Lenovo går bodsgang efter Superfish: Giver et halvt års gratis antivirus til alle kunder

Den kinesiske pc-producent lover bod og bedring efter sidste uges blamage med den usikre adware Superfish. Kunder får nu et halvt års gratis i antivirus som et plaster på såret.

Et halvt års gratis Mcafee-antivirus er udset til at være det plaster på såret, som skal dæmpe gemytterne blandt vrede kunder hos pc-producenten Lenovo.

Samtidig lover Lenovo, at man vil gå forrest med at levere "rene og sikre pc'er," der er fri for præinstalleret software.

I sidste uge fik den kinesiske producent måsen alvorligt på slibestenen, efter at det blev afsløret, at kunder havde fået leveret spritnye pc'er, som viste sig at indeholde et preload af adware-programmet Superfish.

Problemet var bare, at Superfish er designet til at omgå krypteringen i https-forbindelser for at lægge reklamer ind på https-sites.

Det kan du læse mere om her: Lenovo efter hård kritik: Sådan kan du fjerne vores malware på din pc

Desuden benytter softwaren et usikkert root-kit, som gjorde de spritnye pc'er sårbare overfor hackerangreb. Efter voldsom kritik lagde Lenovo sig fladt ned og stoppede sin praksis.

Udover et løfte om aldrig at gøre noget tilsvarende igen, tilbyder Lenovo nu de kunder, som har været ramt af Superfish-skandalen et halvt års gratis abonnement på McAfee LiveSafe.

"Sammen med partnere har vi skabt værktøjer og opdaterede antivirus-programmer for at eliminere Superfish software," hedder det i en erklæring.

"Desuden vil vi tilbyde Lenovo pc-brugere, der har været påvirket af dette, et gratis seks måneder abonnement på McAfee LiveSafe - eller en seks måneders forlængelse for eksisterende abonnenter."

Samtidig varsler Lenovo, at man i fremtiden vil fortælle åbent om, hvilken software, man lægger på sine nye pc'er - og at man klart vil oplyse, hvad hver enkelt applikation gør. Allerede i forbindelse med sin næste Windows 10-produktlinie - som lanceres i efteråret - vil man kun installere software, som er "nødvendig for at få hardwaren til at fungere godt", lover Lenovo.

Læs også:

Lenovo-crapware gør din computer sårbar: Sådan fjerner du programmet

Som tak for Superfish-crapware: Mægtige Lenovos website hacket - mut teenager overtager sitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.