Artikel top billede

Lenovo går bodsgang efter Superfish: Giver et halvt års gratis antivirus til alle kunder

Den kinesiske pc-producent lover bod og bedring efter sidste uges blamage med den usikre adware Superfish. Kunder får nu et halvt års gratis i antivirus som et plaster på såret.

Et halvt års gratis Mcafee-antivirus er udset til at være det plaster på såret, som skal dæmpe gemytterne blandt vrede kunder hos pc-producenten Lenovo.

Samtidig lover Lenovo, at man vil gå forrest med at levere "rene og sikre pc'er," der er fri for præinstalleret software.

I sidste uge fik den kinesiske producent måsen alvorligt på slibestenen, efter at det blev afsløret, at kunder havde fået leveret spritnye pc'er, som viste sig at indeholde et preload af adware-programmet Superfish.

Problemet var bare, at Superfish er designet til at omgå krypteringen i https-forbindelser for at lægge reklamer ind på https-sites.

Det kan du læse mere om her: Lenovo efter hård kritik: Sådan kan du fjerne vores malware på din pc

Desuden benytter softwaren et usikkert root-kit, som gjorde de spritnye pc'er sårbare overfor hackerangreb. Efter voldsom kritik lagde Lenovo sig fladt ned og stoppede sin praksis.

Udover et løfte om aldrig at gøre noget tilsvarende igen, tilbyder Lenovo nu de kunder, som har været ramt af Superfish-skandalen et halvt års gratis abonnement på McAfee LiveSafe.

"Sammen med partnere har vi skabt værktøjer og opdaterede antivirus-programmer for at eliminere Superfish software," hedder det i en erklæring.

"Desuden vil vi tilbyde Lenovo pc-brugere, der har været påvirket af dette, et gratis seks måneder abonnement på McAfee LiveSafe - eller en seks måneders forlængelse for eksisterende abonnenter."

Samtidig varsler Lenovo, at man i fremtiden vil fortælle åbent om, hvilken software, man lægger på sine nye pc'er - og at man klart vil oplyse, hvad hver enkelt applikation gør. Allerede i forbindelse med sin næste Windows 10-produktlinie - som lanceres i efteråret - vil man kun installere software, som er "nødvendig for at få hardwaren til at fungere godt", lover Lenovo.

Læs også:

Lenovo-crapware gør din computer sårbar: Sådan fjerner du programmet

Som tak for Superfish-crapware: Mægtige Lenovos website hacket - mut teenager overtager sitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere