Artikel top billede

Lenovo går bodsgang efter Superfish: Giver et halvt års gratis antivirus til alle kunder

Den kinesiske pc-producent lover bod og bedring efter sidste uges blamage med den usikre adware Superfish. Kunder får nu et halvt års gratis i antivirus som et plaster på såret.

Et halvt års gratis Mcafee-antivirus er udset til at være det plaster på såret, som skal dæmpe gemytterne blandt vrede kunder hos pc-producenten Lenovo.

Samtidig lover Lenovo, at man vil gå forrest med at levere "rene og sikre pc'er," der er fri for præinstalleret software.

I sidste uge fik den kinesiske producent måsen alvorligt på slibestenen, efter at det blev afsløret, at kunder havde fået leveret spritnye pc'er, som viste sig at indeholde et preload af adware-programmet Superfish.

Problemet var bare, at Superfish er designet til at omgå krypteringen i https-forbindelser for at lægge reklamer ind på https-sites.

Det kan du læse mere om her: Lenovo efter hård kritik: Sådan kan du fjerne vores malware på din pc

Desuden benytter softwaren et usikkert root-kit, som gjorde de spritnye pc'er sårbare overfor hackerangreb. Efter voldsom kritik lagde Lenovo sig fladt ned og stoppede sin praksis.

Udover et løfte om aldrig at gøre noget tilsvarende igen, tilbyder Lenovo nu de kunder, som har været ramt af Superfish-skandalen et halvt års gratis abonnement på McAfee LiveSafe.

"Sammen med partnere har vi skabt værktøjer og opdaterede antivirus-programmer for at eliminere Superfish software," hedder det i en erklæring.

"Desuden vil vi tilbyde Lenovo pc-brugere, der har været påvirket af dette, et gratis seks måneder abonnement på McAfee LiveSafe - eller en seks måneders forlængelse for eksisterende abonnenter."

Samtidig varsler Lenovo, at man i fremtiden vil fortælle åbent om, hvilken software, man lægger på sine nye pc'er - og at man klart vil oplyse, hvad hver enkelt applikation gør. Allerede i forbindelse med sin næste Windows 10-produktlinie - som lanceres i efteråret - vil man kun installere software, som er "nødvendig for at få hardwaren til at fungere godt", lover Lenovo.

Læs også:

Lenovo-crapware gør din computer sårbar: Sådan fjerner du programmet

Som tak for Superfish-crapware: Mægtige Lenovos website hacket - mut teenager overtager sitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere