Artikel top billede

Grafikkort-gigant sadler om: Klar med kraftkarl af en spillekonsol

En ny underholdningsenhed fra en lidt uventet kant vil nu overtage ansvaret for underholdningen i din stue. Det er grafikkort-producenten Nvidia, der står klar med en 4K Android-konsol.

Nvidia Shield.

Sådan lyder navnet på en ny konsol/tv-boks fra grafikkortfirmaet Nvidia.

De fleste kender nok virksomheden som en af de førende på markedet for datagrafik, men sidste år kom Nvidia med en Android-baseret tablet med navnet Shield Tablet, og her gjorde firmaet det altså klart for omverdenen, at det kan langt mere end at producere grafikkort.

Der har tidligere været rygter om en super-gadget fra Nvidia.

Og nu bliver der så taget endnu et skridt i retning af at være hardware-leverandør. Denne gang i form af en 4K Android tv-konsol.

Seriøs processor

Motoren i Nvidias nyskabning er den mobile kraftkarl af en processor, der hedder Tegra X1.

Dyret har 256 processorkerner baseret på Maxwell-arkitekturen. Den er så potent, at den klarer 4K-video i 60 Hz, og der er tale om den første mobile processor, der overstiger en teraflop i processorkraft.

Det betyder, at tv-boksen kan optage og afspille i 4K-opløsningen. 4K - eller Ultra HD - er det næste store skridt indenfor fladskærme.

4K-opløsningen er rundt regnet en firdobling af antallet af pixel på aktuelle HD-tv. Betegnelsen 4K er en reference til billedets bredde, der er på cirka 4.000 pixel.

Læs også: Klog på tre minutter: Alt du behøver vide om 4K-billedopløsning

Ligeledes kan du koble HDMI 2.0-enheder med 7.1 og 5.1 surround pass-through til boksen, der derved danner en solid ramme om både lyd og billede.

Som operativsystem har Nvidia valgt Googles Android-platform.

Spil i centrum

Med Tegra X1, 4K og lydopskalering til 24-bit/192kHz er Shield til en oplagt følgesvend for film- og musikinteresserede brugere.

Men der er ingen tvil om, at Nvidia også går efter gamerne og selvfølgelig vil ånde både Playstation og Xbox i nakken.

Når Shield-boksen bliver sat til salg i USA i maj, skal der efter planen også være 50 Android-titler, der udnytter processorens kræfter, på plads. Det er spil som Doom 3, Crysis 3 og Borderlands: The Pre Sequel.

De kan spilles af op til fire personer på den samme skærm.

Ligeledes kan Shield fungere sammen med Nvidias spil-streaming-tjeneste, der hedder Grid.

Så har du en solid internetforbindelse, kan du benytte den lille boks, der er på 13 x 21 x 2,5 centimeter, til at streame krævende spiltitler som Metro: Last Light Redux, Dying Light eller Batman: Arkam Knights.

Ligeledes kan du afvikle apps til platformen.

200 dollasere

Nvidia opgiver prisen i amerikanske dollar, og den er fastsat til 199 af dem.

Det svarer til en dansk pris på cirka 1350 kroner, men du skal lige huske at lægge lidt afgifter oven i den endelige danske pris.

Lanceringsdatoen er lidt løs, men i løbet maj bliver Shield klar til salg i guds eget land.

Du kan finde specifikationerne her

Læs også:

Nyt gaming-grej fra Nvidia på vej: Kan det være en ny gamer-tablet?

2015 i bil-teknologiernes navn: It-firmaerne flokkes om at gøre din bil til en smartbil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere