Artikel top billede

Forsikrings-gigant skærer 75 procent af udgifterne med cloud

RSA Insurance Group, der har 21.000 ansatte på globalt plan og en gigantisk milliardomsætning, har kastet sig ud i et opsigtsvækkende cloud-projekt, der skal føre til kæmpe-besparelser.

Den London-baserede forsikringsgigant RSA har underskrevet en kontrakt med Amazon Web Services (AWS), der ifølge CIO Darran Price vil føre til, at udgifterne til it-drift kan mindskes med 75 procent.

Samtidig forventer RSA at kunne forbedre både agiliteten og stabiliteten i driften, skriver vores kolleger på det britiske CIO

"Det er et vigtigt strategisk fokus for os at sikre, at vores it kører så simpelt og effektivt som muligt," udtaler CIO'en.

"Ved at modernisere vores it, vil vores platform være betydelig mere fleksibel og spare os både tid og penge, og vores kunder vil få gavn af mere effektive online-services."

Systemerne kan helbrede sig selv

I en pressemeddelelse skriver RSA, at Amazon Web Services kommer til at drive it-løsningerne i hele RSA-koncernen, og at teknologien i første omgang kommer til at hoste et antal websider og digitale services.

"Webudviklerne i RSA vil også kunne bygge og implementere nye funktioner hurtigere og mere effekttivt uden behov for ekstern support," skriver RSA blandt andet.

"En del af systemerne, der hostes i skyen, er i stand til at 'helbrede sig selv', hvilket reducerer behovet for indblanding. Det ventes, at det vil bidrage til en reduktion på 75 procent i omkostningerne til at drive it-infrastrukturen og også til forbedret stabilitet," forklarer RSA.

Herhjemme er RSA Group også repræsenteret, da det er den koncern, som blandt andre Codan er ejet af. 

Cloud nummer tre på CIO-agendaen

Gartner har netop udgivet sin CIO Agenda Survey for 2015, hvor cloud ligger nummer tre på listen over CIO'ernes prioriteringer.

Gartner skriver dog også, at selvom cloud i dag er en levedygtig mulighed i mange it-projekter, der kræver infrastruktur og drift, er det ikke desto mindre ikke det emne, som CIO'erne bruger mest tid på at tænke over.

"Undersøgelsen resultater viser, at public cloud for de fleste CIO'er nu er en mulighed til projekter, men at det kun er den første overvejelse for en lille minoritet," udtaler Dave Russell, vice president hos Gartner.

RSA Group omsatte i 2013-regnskabet for omkring 97 milliarder kroner på verdensplan. 

Læs også:

Kæmpe CIO-undersøgelse afslører it-bossernes 2015-planer

Opgørelse: Så ofte går dine cloud-løsninger i sort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere