Artikel top billede

Efter masse-fyringer: Frygter at hele Sony Mobile skal lukke i Lund

Det ligger klart, at 1.000 medarbejdere mister jobbet hos Sony Mobile i Lund, men nu frygtes det, at hele den svenske afdeling skal lukke.

Sydsverige sunder sig stadig over Sony Mobiles beslutning om at fyre 1.000 medarbejdere i Lund-afdelingen, som blev meldt ud tidligere på måneden.

Og der er dem, der frygter, at det på sigt kan gå langt værre end de 1.000 nedlagte stillinger.

Avisen Sydsvenskan skriver, at fagforeningsrepræsentant Johan Svensson, der også er informationsarkitekt hos Sony Mobile, frygter, at hele Lund-afdelingen vil lukke.

"Det er det mørke billede, men måske også det mest realistiske," udtaler Johan Svensson.

Han bygger sin kommentar på, at der allerede er flyttet vigtige funktioner fra Lund til Tokyo, hvor Sony Mobile i dag har hovedkontor, og at svenske mellemledere er blevet byttet ud med japanske.

"Vi i Lund har været brugt til at drive en række vigtige funktioner. Det reduceres nu," forklarer han til Sydsvenskan.

Bengt-Arne Molin, der står i spidsen for Sony Mobile i Lund, har dog ifølge Sydsvenskan meldt ud, at Lund-afdelingen fortsat vil være vigtig for Sony Mobile.

Et led i globale reduceringer

Sony Mobile i Lund er et af Sveriges teknologiske fyrtårne, og derfor kom meldingen om de 1.000 fyringer som noget af et chok.

Sony Mobile meddelte allerede tidligere på året, at der skulle fyres omkring 2.100 ansatte på verdensplan - og det rammer altså nu afdelingen i Lund, der har ialt 1.800 ansatte og 400 konsulenter.

Sony Mobile blev oprindeligt født under navnet Sony Ericsson tilbage i 2001, da Sony og Ericsson indgik et joint venture. Sony købte Ericssons andel i selskabet i 2012, hvorefter det kom til at hedde Sony Mobile.

Sony Mobile har i dag på globalt plan 7.100 ansatte.

Hovedkontoret ligger i Tokyo i Japan, men hidtil har også Lund fungeret som en form for hovedkontor med baggrund i Ericsson-historien.

Læs også:

Chok-melding i Lund: Sony Mobile fyrer 1.000 medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere