Artikel top billede

Efter masse-fyringer: Frygter at hele Sony Mobile skal lukke i Lund

Det ligger klart, at 1.000 medarbejdere mister jobbet hos Sony Mobile i Lund, men nu frygtes det, at hele den svenske afdeling skal lukke.

Sydsverige sunder sig stadig over Sony Mobiles beslutning om at fyre 1.000 medarbejdere i Lund-afdelingen, som blev meldt ud tidligere på måneden.

Og der er dem, der frygter, at det på sigt kan gå langt værre end de 1.000 nedlagte stillinger.

Avisen Sydsvenskan skriver, at fagforeningsrepræsentant Johan Svensson, der også er informationsarkitekt hos Sony Mobile, frygter, at hele Lund-afdelingen vil lukke.

"Det er det mørke billede, men måske også det mest realistiske," udtaler Johan Svensson.

Han bygger sin kommentar på, at der allerede er flyttet vigtige funktioner fra Lund til Tokyo, hvor Sony Mobile i dag har hovedkontor, og at svenske mellemledere er blevet byttet ud med japanske.

"Vi i Lund har været brugt til at drive en række vigtige funktioner. Det reduceres nu," forklarer han til Sydsvenskan.

Bengt-Arne Molin, der står i spidsen for Sony Mobile i Lund, har dog ifølge Sydsvenskan meldt ud, at Lund-afdelingen fortsat vil være vigtig for Sony Mobile.

Et led i globale reduceringer

Sony Mobile i Lund er et af Sveriges teknologiske fyrtårne, og derfor kom meldingen om de 1.000 fyringer som noget af et chok.

Sony Mobile meddelte allerede tidligere på året, at der skulle fyres omkring 2.100 ansatte på verdensplan - og det rammer altså nu afdelingen i Lund, der har ialt 1.800 ansatte og 400 konsulenter.

Sony Mobile blev oprindeligt født under navnet Sony Ericsson tilbage i 2001, da Sony og Ericsson indgik et joint venture. Sony købte Ericssons andel i selskabet i 2012, hvorefter det kom til at hedde Sony Mobile.

Sony Mobile har i dag på globalt plan 7.100 ansatte.

Hovedkontoret ligger i Tokyo i Japan, men hidtil har også Lund fungeret som en form for hovedkontor med baggrund i Ericsson-historien.

Læs også:

Chok-melding i Lund: Sony Mobile fyrer 1.000 medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.